Înregistrare
Or


O nouă parola a fost trimisă către email-ul tău.

Chiar dacă doar am intrat în 2019, deja știm la ce să ne așteptăm de la piața de plăci video, cel puțin până la jumătatea anului, pentru că atât Nvidia cât și AMD și-au anunțat planurile, au lansat deja plăcile video sau se pregătesc să le lanseze și avem testele pe masă pentru a ști ce să alegem. Eu unul am așteptat destul de mult să-mi schimb placa video, dar cred că voi face acest pas până la vară. În prezent folosesc GTX 970 G1 de care sunt mulțumit, încă rulează toate jocurile de pe piață, dar, personal, voi face trecerea către 4K și va trebui un upgrade. Am să vă fac o mică listă de plăci video recomandate pentru 1080p, 1440p și 4K.

Pentru fiecare rezoluție, veți găsi două recomandări: cea mai bună placă grafică pentru a juca jocuri la 60fps pe setările maxime la rezoluția menționată, plus placa pe care ar trebui să o cumpărați dacă nu sunteți atât de agitat pentru a avea cea mai bună grafică. În felul acesta, lista cuprinde atât modele de buget, cât și cele care promit ceva mai mult și care permit upgrade de rezoluții într-o oarecare măsură.

În ceea ce privește producătorul plăcii grafice pe care ar trebui să o cumpărați, eu nu vă voi sugera unul fix, veți putea voi să alegeți singuri. Plăcile mai scumpe au tendința de a avea mecanisme de răcire personalizate superioare sau ușor accelerate, dar din punct de vedere al creșterii performanței, veți avea diferențe de doar câteva cadre pe secundă, în realitate.

Cea mai bună placă pentru 1080p: Nvidia GeForce GTX 1060 sau AMD Radeon RX 580

Ce ar trebui să cumpărați dacă vă limitați la 1080p: Nvidia GeForce GTX 1050Ti sau AMD Radeon RX 570

Dacă doriți să jucați jocuri la setări maxime de 1920 × 1080, versiunea de 6 GB a lui Nvidia GeForce GTX 1060 sau 8GB AMD Radeon RX 580 sunt alegerile pe care ar trebui să le urmați.

Sigur, sunt mai ieftine versiunile de 3GB ale modelelor GTX 1060 și 4GB ale modelului RX 580, dar în ceea ce privește oferirea unui pic de protecție împotriva viitoarelor cerințe de memorie ale marilor jocuri, 6GB / 8GB sunt pariuri sigure pentru anii următori. Ambele plăci pot rula fără probleme aproape toate jocurile disponibile astăzi la setări maxime sau foarte ridicate la această rezoluție. De asemenea, beneficiați și de două jocuri gratuite cu RX 580 (Devil May Cry 5, noul remake din Resident Evil 2 și The Division 2), mai mult decât oferă GTX 1060, cu care primiți doar Monster Hunter: World și un pachet boost pentru Fortnite. Modelul GTX 1060 de 6Gb este disponibil la puțin sub 1300 lei pe pcgarage.ro, iar RX 580 de 8Gb este cu 50 lei mai ieftin pe același site.

Dacă nu vreți totuși să dați atâția bani, Nvidia GeForce GTX 1050Ti de 4 GB sau AMD Radeon RX 570 de 8 GB sunt și ele variante bune. Dacă vă limitați bugetul undeva pe la 1000 lei, aceste doluă plăci sunt ideale. GTX 1050Ti este mult peste clasicul GTX 1050 și peste rivalul Radeon RX 560 de la AMD. În același timp, AMD plusează cu RX 570 care vine cu o memorie mai sănătoasă, de 8 GB, care asigură și o continuitate pe viitor, iar prețul este imbatabil în acest moment. Atâta timp cât rămâneți la 1080p, multe jocuri vor rula și pe aceste două plăci la calitate maximă, în timp ce cele mai pretențioase vor putea fi rulate pe medium. GTX 1050Ti este în jur de 800 lei în oferta pcgarage.ro, iar AMD Radeon RX 570 de 8 GB este aproximativ 100 lei pe același site.

Cea mai bună placă pentru 1440p: Nvidia GeForce RTX 2060

Ce ar trebui să cumpărați: Nvidia GeForce RTX 2060

O nouă intrare în această categorie – și singura care nu are o alternativă mai ieftină, deoarece este deja la un preț extrem de avantajos pentru performanța pe care le oferă este noua RTX 2060 de la Nvidia. înainte de lansarea acestei plăci, opțiunile erau GTX 1070Ti de la Nvidia sau Radeon RX Vega 56 de la AMD, dar ambele sunt mai scumpe decât noua placă. Nvidia face în prezent un pachet de jocuri cu RTX 2060, care vă oferă o copie a Battlefield V sau a viitorului jetpack RPG al lui Bioware, Anthem, ambele putând utiliza caracteristicile Turing RTX ale plăcii, precum îmbunătățirea reflecției ray-tracking tehnologie și performanță-stimularea DLSS.

Dacă totuși vreți ceva mai ieftin, puteți opta pentru Nvidia GTX 1060 modelul de 6GB sau Radeon RX 590 de la AMD dacă nu sunteți atât de doritori de a juca la maxim toate jocurile. RX 580 este, de asemenea, o alegere viabilă aici, dar cea mai recentă placă grafică mid-range de la AMD este de departe cea mai bună carte din cele trei opțiuni ieftine. Cu toate acestea, ar trebui să vă orientați spre RTX 2060 dacă puteți, deoarece aceasta oferă cea mai bună performanță pentru bani de ani buni. Este practic singurul produs Nvidia de mult timp care oferă performanța lor la preț de AMD, iar placa duce orice joc și chiar și software de rendering. Nvidia GeForce RTX 2060 este sub 1900 lei la pcgarage.ro.

Cea mai bună placă pentru 4K: Nvidia GeForce RTX 2080Ti

Ce ar trebui să cumpărați:Nvidia GeForce RTX 2070 sau AMD Radeon Vega 64

Nvidia GeForce RTX 2080Ti este o placă ridicol de scumpă, dar dacă vreți cea mai bună placă existentă pe piață pentru 4K, aceasta este alegerea necesară. Placa este practic singura de pe piață care duce SIGUR și fără compromisuri orice joc în 60fps la rezoluție 4K. Placa vine, bineînțeles, cu cele mai bune caracteristici Nvidia Turing și este alegerea ideală dacă vreți să nu mai faceți upgrade la video cel puțin 4-5 ani de acum înainte. Cea mai ieftină 2080 Ti în acest moment este 5500 lei la pcgarage.ro.

Ideea e că poți avea experiențe bune la 4K cu multe alte plăci video. GTX 1080 era o variantă, dar stocurile sunt mici și prețul este prea mare ca ea să ma merite să fie cumpărată în acest moment. RTX 2070 este înlocuitorul acestuia și vine cu performanțe aproape identice, dar la un preț ceva mai mic și în plus beneficiază de DLSS și tehnologia RTX. Unele jocuri trebuie setate pe mediu-high la 4K să ruleze fluent, dar multe merg fluent în 60 fps chiar și pe setările grafice maxime, ceea ce face ca aceasta să fie mai avantajoasă la indicele valoare/performanță în acest moment. Dacă vrei 4K ieftin, atunci poți opta pentru Radeon RX Vega 64, vârful de gamă de la AMD, care s-a ieftinit în ultima perioadă. RX Vega 64 este puțin sub RTX 2080, dar la un preț considerabil mai mic. Cea mai ieftină placă RTX 2070 de la noi costă 2600 lei la pcgarage.ro, în timp pe RX Vega 64 găsim pe la 3600 lei.

 

 

 

Lasa un comentariu
%d blogeri au apreciat: