Înregistrare
Or


O nouă parola a fost trimisă către email-ul tău.

Community inc este un joc de strategie dezvoltat de T4 Interactive. în prezent jocul nu este lansat pe Steam, el urmând să se lanseze la sfârșitul veri acesteia. În ultimele zile am avut ocazia să petrec puțin timp în acesta. Haideți să vedem ce are de oferit micuțul joc indie.

În Community inc jucătorul trebuie să administreze o comunitate în curs de dezvoltare. El are îndatorirea de a controla locuitorii satului și de a avea grija ca ei să aibă resursele necesare pentru a trăi. Fiecare omuleț are câte o specializare, unii sunt mineri, alții sunt tăietori de lemne sau fermieri. Pe lângă acestea el mai trebuie să păstreze o relație bună cu celelalte sate și să facă comerț cu ele.

Să o luăm de la început. Când deschizi pentru prima data jocul ești atras de muzica calmă, dar după câteva ore în joc, muzica începe să devină destul de deranjantă. Imediat după ce am intrat în joc am hotărât să fac tutorialul. Acesta mi-a plăcut, nu erau informații în exces care să mă plictisească. Tutorialul este împărțit în trei: lucruri de bază, mâncare și clădiri, luptă și comerț. Acest lucru este un plus deoarece eu știam ideea de bază a jocului, dar am avut anumite probleme când venea vorba de comerț, așa că am făcut de două ori partea care includea comerțul.

Pentru a începe jocul trebuie să îți denumești personajul și satul. Există trei moduri de joc Normal, în acest mod celelalte creaturile te pot ataca din diferite motive, Peaceful este modul în care nu poți fi atacat de alte creaturi. La acest mod am observat prima problemă mare legată de joc, în ciuda faptului că am selectat acest mod, celelalte creaturi continuau să mă atace, omorându-mi muncitorii. Ultimul mod este Freeplay, dar acest mod încă nu este disponibil.

 

Având în vedere că jocul este încă în versiunea Alpha mă așteptam la unele probleme. Înainte să îl joc m-am uitat pe Steam să văd cerințele jocului. Specificațiile PC-ului meu depășeau cerințele maxime cerute, așa că am hotărât să îl joc la o calitate ridicată. FPS-ul nu trecea de 30, ceea ce nu mi se părea normal. Trecând peste asta următoarea problemă de care am dat a fost controlul camerei. Din cauza copacilor mult prea mari și a stâncilor adeseori am avut o mică problemă de vizibilitate. Alteori muncitorii se izbeau unii în alții formând un cerc și rămâneau blocați acolo pentru câteva minute bune, până când intervenea ceva care să îi despartă. Un alt bug pe care l-am găsit a fost la imaginea din stânga jos, a AI-ului pe care îl selectam.  Acolo mai tot timpul omuleții se mișcau foarte ciudat și nenatural, mâna lor rămânea blocată în cap sau alte lucruri de genul acesta.

 

Grafica jocului este într-un stil original, care după părerea mea nu arată rău, dar unele lucruri ar putea fi îmbunătățite, cum ar fi culorile care par foarte șterse. Consider că acest joc ar arăta mult mai bine dacă s-ar folosi niște nuanțe de culoare puțin mai aprinse. Dialogurile dintre personaje sunt destul de amuzante, chiar dacă nu sunt foarte complexe și de multe ori sunt destul de puerile.

În versiunea Alpha, Community inc se prezintă un joc cu câteva buguri și unele probleme, unele mari altele mici, dar eu cred că are potențial. Gameplayul este unul destul de original care m-a captivat și m-a ținut ocupat câteva ore bune. Eu sunt foarte curios  de ce se va întâmpla cu acest joc după ce va fi lansat oficial.

Lasa un comentariu
%d blogeri au apreciat: