Register
Or


A password will be e-mailed to you.
Enermax Starryfort SF30

În sfârșit Microsoft a tras cortina peste Project Scorpio și a dezvăluit noua consola ca fiind Xbox One X. Aceasta a fost prezentată în totalitate la conferința de presă ținută de Microsoft, E3 2017, rulând diferite jocuri. Cu toate că au fost aflate specificațiile tehnice în Aprilie, avem acum multe mai multe detalii în ceea ce privește noua consolă îmbunătățită.

Hardware și specificații

Xbox One X este echipat cu un system-on-chip (SOC) care conține o placa video cu 6 teraflopi și procesor cu 8 nuclee, ambele create de AMD special pentru consolă. Placa video are 40 compute units și o frecvență de 1172MHz. Procesorul este o versiune modificată a arhitecturii Jaguar cu toate nucleele la 2.3 GHz. Acesta mai este construit cu 12GB de GDDR5 RAM, din care 9GB dedicați jocurilor și restul, sistemului.

Xbox One X vine cu un hard drive de 1TB și o unitate optică Blu-ray UHD și o sursă de 245w.

Tot acel hardware puternic este răcit de un sistem de răcire Hovis pe bază de vapori, ceea ce va reduce la minim nivelul de sunet produs deoarece nu se folosește de ventilatoare imense. Cireașa de pe tot în departamentul hardware o constituie faptul că noul Xbox One X este cea mai compactă consolă de la Microsoft de până acum, fiind ușor mai subțire decât Xbox One S. Ca să fiu mai exact, noua consolă este cu 5mm mai subțire decât Xbox One S: 60mm în comparație cu 65mm.

Cu toate acestea, ea este cea mai grea consolă din familia Xbox One, cântărind 3,8Kg. Ca să vă faceți o idee, Xbox One S cântărește 2,9Kg, iar originalul are 3,3Kg.

E3

Îmbunătățiri la jocuri

Am putut vedea Xbox One S în acțiune rulând mai multe jocuri la rezoluție 4K. Forza Motorsport 7 a menținut un framerate stabil la 60 FPS, iar Metro: Exodus a mers fără hopuri în 4K. Au fost testate pe consolă și alte titluri ca Assassin’s Creed: Origins, Middle Earth: Shadow of War și BioWare’s Anthem, toate în rezoluție UHD, iar niciunul nu a avut probleme cu framerate-ul.

Până și utilizatorii care joacă pe rezoluție 1080p au avantaje oferite de noul hardware, din moment ce Xbox One X poate efectua supersampling. Este un tip de antialiasing care procesează o imagine de rezoluție ridicată, apoi încarcă o imagine cu rezoluție mai scăzută ca să încapă pe ecran, ceea ce duce la colțuri mai netezite și la o grafică mai clară.

Dată de lansare și preț

Xbox One X este programat să fie lansat pe piață în 7 noiembrie la prețul de 499 euro.

Lasa un comentariu
%d blogeri au apreciat: