Înregistrare
Or


O nouă parola a fost trimisă către email-ul tău.
HYPERNOVA: Escape from Hadea Review
Gameplay7.5
Grafică8.5
Sunet7
Raport calitate/preț7.5
7.6Overall Score
Reader Rating: (0 Votes)
0.0

HYPERNOVA: Escape from Hadea este un nou joc RTS de strategie și acțiune, având câteva elemente de tower defense, apărut pe Steam luna aceasta. Jocul mi-a atras atenția în special cu stilul graficii foarte colorat. Acum că am avut plăcerea de a petrece niște timp cu el, iată părerile mele despre acesta.

GAMEPLAY

HYPERNOVA: Escape from Hadea reuștește să combine genul RTS (real-time strategy) cu tower defense și city building într-un mod pe care nu l-am mai întâlnit până acum.

Pentru a oferi puțin context, acțiunea jocului se petrece pe Haya, luna planetei Hadea. Această planetă a unei rase extraterestre este pe cale să fie distrusă și ultima salvare a acelor entități este să adune resurse de pe Haya ca să construiască un portal de teleportare.

Lumea în sine este predeterminată, dar zonele cu resurse, peșterile inamicilor și alte evenimente speciale sunt generate la întâmplare de fiecare dată când începi un joc nou. Obiectivul primar al jucătorului este să întemeieze o populație de 100.000 locuitori și să adune destule materiale pentru construirea acelui portal menționat anterior.

Ceea ce stă în calea obiectivului tău sunt peșterile inamice care vor trimite creaturii să atace la anumite intervale și un gaz letal care acoperă majoritatea suprafeței de joc.

Ca să faci orice fel progres în HYPERNOVA: Escape from Hadea, ești nevoit să aduni materiale. Există trei materiale care trebuiesc minate. Toate structurile care nu găzduiesc civili pot fi mutate, permițându-ți să îți îți transferi tabăra oriunde dorești. Ca să faci terenul locuibil instalezi rețele de antene pentru electricitate și purificatoare care curăță ceața din aer. Ești limitat în ceea ce poți construi bazat pe nivelul cercetare și electricitate.

Ca să faci upgrade-uri la clădiri și la sistemele de apărare, va trebui să atingi anumite sume ale populației. Asta va debloca noi generatoare ca să te extinzi și noi structuri. Pe măsură ce te dezvolți și te întinzi, vor deveni active peșteri cu monștri.

Mie mi s-a părut că durează prea mult procesul prin care dobândești resurse și creezi alte clădiri ca să te extinzi, iar elementul tower defense cu monștrii care atacă este doar ceva care să te țină ocupat în timpul în care aștepți după construcția anumitor lucruri, fără aibă nimic special. Sigur, pe măsură ce avansezi apar alte tipuri de monștri, dar atăta tot.

HYPERNOVA: Escape from Hadea are o fundație bună la capitolul mecanici, dar acesta nu devin cu mult mai variate. Ai doar câteva feluri în care poți interacționa cu mediul și face ca jocul să se simtă repetitiv.

Vor apărea evenimente speciale care aduc alte probleme ca să facă gameplayul mai greu și care ajută la deblocarea altor construcții. Odată ce te-ai obișnuit cu mecanicile, jocul devine destul de simplu și puțin monoton în continuare, deoarece nu se schimbă multe pe parcurs ce te apropii de sfârșit.

Pe scurt, problema cu jocul este că eu nu aș avea motivația să repet aceleași lucruri de nenumărate ori ca să-l termin, chiar dacă mi s-a părut interesant la început să explorez și să creez locuri în care pot trăi și se pot dezvolta extratereștrii mei.

GRAFICĂ & SUNET

Grafica aici este foarte atractivă, având o lume cu o paletă de culori foarte variată și creaturi și clădiri micuțe. Aspectul jocului este ceea ce mi-a stârnit interesul să-l încerc.

Coloana sonoră poate beneficia de niște îmbunătățiri. Muzica de pe fundal este bună la început, totuși devine agasantă după mai multe ore de joc, neexistând destule melodii. Mi-a plăcut în mod special vocea și intonați celui care anunță atunci când un proces a luat sfârșit sau când monștrii sunt pe cale să atace.

CONCLUZIE

HYPERNOVA: Escape from Hadea nu este deloc un joc rău și are un design care combină într-un mod unic elementele de tower defense cu city building și RTS. Problema cu el este aceea că nu a reușeștit să mă țină atent pentru mai mult de o oră și după a devenit simplu și repetitiv. Jocul se află în prezent pe Steam la 21,99 euro.

Lasa un comentariu
%d blogeri au apreciat: