Shiny the Firefly Review
Grafica8.5
Gameplay6
7.3Overall Score
Reader Rating: (0 Votes)
0.0

Se pare ca in ultima perioada multe jocuri destinate telefoanelor mobile si tabletelor si-au facut loc si pe Steam. Steamul fiind un punct de acces atat de facil pentru telefoanele mobile si tablete, a existat recent un titlu de succes pe piata de telefonie mobila care si-a gasit drumul pe PC, mai exact „Shiny the Firefly” care a fost dezvoltat de Stage Clear Studios si produs de HeadUp Games.

[bd_youtube id=iY08Z58PNz0 ]

Story

Shiny the Firefly te pune in rolul unui licurici cu numele Shiny. Scopul principal al jocului este de a aduna cat mai multi copii-licurici si sa ii transporti in conditii de siguranta printr-o gradina dificila in care pericolele vin sub diferite forme si marimi, sub forma de apa, viespi, paianjeni si tantari.

Shiny 2014-04-28 17-22-26-21

Gameplay

Jocul este impartit in nivele, fiecare nivel durand 2-3 minute la care jucatorul este premiat cu maximum 3 stele daca salveaza toti licuricii si termina nivelul inainte de timpul alocat, este de asemenea rasplatit si cu bani.

Shiny 2014-04-28 17-34-26-05

Dezamagirea a venit cand am constatat ca nu am putut folosi controlerul meu Xbox pentru a-l controla pe Shiny si pentru a evita riscurile intr-un mod liber, crezand initial ca este un platformer intr-un ilk similar cu Rayman. In schimb a trebuit sa folosesc clickul mouseului unde am vrut sa-l trimit pe Shiny ceea ce este destul de frustrant. Cu viteza cu care un anumit pericol se deplaseaza si pana in momentul in care ajunge la urmatoarea destinatie, este nevoie doar de o fractiune de secunda pentru licurici ca sa isi schimbe directia sau progresul. Incepi sa ai senzatia ca este un joc care a fost portat direct pe PC de la versiunea pentru telefonul mobil sau tableta care foloseste controale touch screen.

Shiny 2014-04-28 17-40-37-55

 

Veti gasi de multe ori momente de stop-start, in loc de o experienta care curge liber. Pentru ceva in care aparent puteti zbura prin fiecare nivel prin evitarea pericolelor, se dovedeste a fi o experienta frustranta uneori.

Shiny 2014-04-28 17-24-51-19

Inamicii sunt bine conceputi si ofera o provocare decenta: paianjenii se misca de multe ori in grupuri in timp ce viespile au conuri de vedere ceea ce inseamna ca trebuie sa te ascunzi in spatele florilor pana acestea dispar sau pana iesi din raza conului de vedere. Presiunea devine tot mai mare atunci cand esti in conul viespilor de vedere pentru ca ele se misca tot mai repede.

Shiny 2014-04-28 17-26-27-00

Una dintre modalitatile de a elimina amenintarea inamicilor este de a arunca seminte violet din plante care se regenereaza la circa 5 secunde. Poti transporta cateva astfel de seminte care dezintegreaza paienjenii si blocheaza viespile. Aceasta adauga o caracteristica risc-recompensa prin a castiga timp pentru a trece pe langa pericole prin distrugerea sau blocarea lor, sau poti incerca sa te strecori rapid printre ele ceea ce face experienta mult mai distractiva.

Shiny 2014-04-28 17-26-37-32

„Bossii” ofera intalniri interesante. Spre deosebire de alte jocuri recente luptele cu „bossii” sunt bine concepute, dar la fel ca in restul jocului, controalele de pe versiunea PC ingreuneaza putin misiunea.  Asa cum am mai mentionat anterior, semintele sunt de mare ajutor atunci cand te confrunti cu inamicii, insa nu au afect asupra bossilor.

Shiny 2014-04-28 17-31-40-53

Grafica si sunet

La prima vedere Shiny the Firefly seamana cu renumitele desene animate Disney, iar mediul surprinde o gama minunata de culori si obiecte pe care le poti accesa cu miscari libere si care iti dau impresia ca aproape ies din ecran. Apa este un exemplu foarte bun pentru acest aspect pentru ca apare in picaturi sau in fluxuri mari, si ,desi nu este cel mai frumos lucru pe care l-am vazut vreodata, se armonizeaza foarte bine cu mediul.

FasterandSupport

 

In cele din urma jocul se tine destul de departe de culorile vibrante de la deschiderea jocului, dar afiseaza tonuri plictisitoare care sunt insa decorate de culori subtil stralucitoare, ceea ce mi se pare iarasi ca se potriveste foarte bine jocului.

HDGraphics

Un alt aspect uimitor este sunetul. Desi nu sunt multe de spus in privinta muzicii, sunetul vietii salbatice fac jocul sa para ca te joci afara in mediul respectiv.

LightingShader

Concluzie

Shiny the Firefly este un joc destul de dificil si frustrant intr-o lume simpla si frumoasa.  Estetica jocului cere totusi putin mai mult decat poate jocul oferi. Este o rusine sa vad un joc atat de ieftin si accesibil pe atat de multe platforme cum imi creeaza o frustrare din cauza sistemului sau de control. Luand toate aspectele in considerare, l-as nota pe Shiny cu 7/10.

Lasa un comentariu
Enermax Squa RGB
%d blogeri au apreciat:
Sari la bara de unelte