Înregistrare
Or


O nouă parola a fost trimisă către email-ul tău.

Warfront Defenders: Westerplatte este un joc indie de strategie apărut în ultima lună a verii, care se află momentan în Early Access pe Steam. Iată conținutul și experiența pe care le oferă în acest stadiu mai „primitiv”.

GAMEPLAY

Văzut din perspectivă, Warfront Defenders: Westerplatte este o combinație între tower defense și strategie în timp real. În stadiul în care se află acum, jocul nu pare foarte dezvoltat și consider că are de oferit o experiență pur și simplu neinteresantă. Iată și de ce:

Acțiunea din Warfront Defenders: Westerplatte are loc în Al Doilea Război Mondial când Germania atacă Polonia; de aici rezultă că nu avem o mare varietate de puști și alte arme la dispoziție.

Tot gameplayul este se învârte în jurul luptelor dintre soldații pe care ii plasezi pe planșă și AI-ul care atacă. Soldații tăi funcționează ca și clasicele turnuri din tower defense: stau pe loc și trag în inamicii care intră în raza de acțiune. Singura diferență este că poți muta soldații oricând dorești. Obiectivul primar este să nu lași inamicii să pătrundă în bază și să o cucerească.

Poți face „upgrade-uri” soldaților, adică îi poți echipa cu diferite arme a căror rază de acțiune și puncte de damage variază. Pe lângă acestea mai sunt trusele de prim ajutor și pachetele cu muniție pe care trebuie să le dai constant soldaților tăi ca să lupte în continuare. Dacă un soldat moare, nu mai primești altul și ești nevoit să te descurci cu ce ai rămas.
Aceste consumabile și arme se pot cumpăra cu rank points primite când un inamic este eliminat.

AI-ul e de-a dreptul aiurit, ceea ce face să fie foarte plictisitor să privești cum soldații inamici trec printre ai tăi fără să tragă sau se ascund după clădiri și iasă ocazional, doar ca să repete din nou acțiunea.
Dacă toate astea nu ar fi destul, mai există și atacuri cu bombardament care se întâmplă constant și îi omoară instant până și pe soldații care nu sunt în câmpul marcat de acestea.

Jocul are 30 de nivele și o singură hartă, iar când iei în considerare faptul că soldații sunt uriași pe lângă clădiri, realizezi că aceasta este și foarte înghesuită. Singurele lucruri care se introduc pe măsură ce avansezi sunt alte abilități, cum ar fi amplasarea baricadelor sau a minelor și arme, cum ar fi pușca cu lunetă.

Warfront Defenders: Westerplatte are un nivel de dificultate foarte greu încă de la început și nu are opțiuni de reducere al acestuia, ceva ce m-a frustrat pentru că nu te lasă să înveți crescând progresiv dificultatea pe măsură ce treci de la stagiu la altul.

Nici aspectul vizual al jocului nu este unul care să te atragă, iar coloana sonoră este pur și simplu o porcărie. Hărțile au texturi proaste, toți soldații arată la fel, iar melodia din timpul unui nivel se repetă la nesfârșit și strică atmosfera.

CONCLUZIE

Una peste alta, în versiunea actuală de Warfront Defenders: Westerplatte, îți este oferită experiență de joc proastă și uneori frustrantă. Jocul are multe bug-uri și în prezent nu îl pot recomanda nimănui. Rămâne de văzut cum se va dezvolta până la lansarea completă, dar consider că nu are mult potențial.

Lasa un comentariu
%d blogeri au apreciat: