Enermax Squa RGB

100% Orange Juice Review
Poveste75%
Single Player50%
Multiplayer95%
Grafica60%
70%Overall Score
Reader Rating: (0 Votes)
0%

Incepem luna iunie cu un nou joc pe Steam, 100% Orange Juice al celor de la Fruitbat Factory. Este vorba despre un joc din categoria board-games, jucat de obicei in familie sau cu prietenii, iar acum portat in format digital. Jocul face parte din categoria jocurilor cu carti si are in centru personaje anime cunoscute. Adversarii sunt diversi, de la alti jucatori, la gaini, iar factorul de noroc este si el prezent, prin omniprezentul zar.

100p Orange Juice - Steam screenshot 01

Pentru fanii anime, 100% Orange Juice va deveni imediat popular, pentru restul jocul va parea probabil o ciudatenie mica. Fanii genului vor intalni toate elementele cunoscute si iubite, de la modelele specifice japoneze, la vocile personajelor si pana la meniurile cu voice-over in japoneza.

100p Orange Juice - Steam screenshot 02

Pentru cei neinitiati in astfel de jocuri, invatarea sistemului nu este una simpla. Chiar daca meniul este simplu de utilizat, tutorialul iti deschide o pagina de pe comunitate ,care contine un ghid incomplet si care nu acopera suficient detaliile necesare. Tot ce-ti ramane astfel de facut este sa incerci jocul pas cu pas.

100p Orange Juice - Steam screenshot 03

100% Orange Juice este jucat pe o tabla de joc viu colorata. Pornesti practic dintr-un anumit punct si te invarti pe tabla, incercand sa atingi un anumit scop. Odata atins scopul, va trebui sa te intorci din locul plecarii si sa iti culegi steaua victoriei. Scopul jocului este sa aduni mai multe stele decat adversarii intr-o tura de joc pentru a castiga. Chiar daca pare simplu, misiunile sunt diverse, iar dupa fiecare misiune castigata ti-o poti alege pe urmatoarea, dintr-o lista scurta de optiuni disponibile.

100p Orange Juice - Steam screenshot 04

La inceput va trebui sa-ti alegi un avatar si intri in joc. Invarti zarul si iti faci mutarile, in functie de cat ai dat cu el. Cand ajungi la locul prestabilit pentru misiunea curenta, acesta se transforma intr-un „event” pe care va trebui sa-l termini cu succes. Unele patratele de pe tabla au culori speciale, care iti dau anumite bonusuri. De exemplu, patratelul galben iti permite sa dai cu zarul pentru stele bonus, cel albastru iti ia din stelele tale, cele rosii au inamici care trebuie infranti, iar cele mov te teleporteaza. Intr-un fel e ca un joc de „piticot”, insa cu personaje anime. Exista si un mic sistem de lupta in joc, care se activeaza daca ajungi pe acelasi patratel cu un jucator advers. Pe langa zar mai ai si un set de carti, care iti dau anumite avantaje in lupta, mai ales. Partea care mi s-a parut mie ciudata a fost legata de gaini… cu care trebuie sa te lupti si care, culmea te mai si inving.

100p Orange Juice - Steam screenshot 05

100% Orange Juice beneficiaza atat de un gameplay singleplayer, dar si de un sistem multiplayer. Multiplayerul nu este diferit despre varianta clasica, insa in loc de calculatori joci intr-o varianta de 2 sau 4 jucatori. Chiar daca mi-a fost greu la inceput sa ma acomodez cu jocul, dupa 2-3 ture a inceput sa ma prinda si mi-a placut experienta. In modul multiplayer, jocul este chiar distractiv, iar o tura de joc cu prietenii dureaza aproximativ o ora.

100p Orange Juice - Steam screenshot 06

Ca sa concluzionez, 100% Orange Juice este un joculet distractiv, dar greu de invatat, iar cei care nu sunt fani ai genului anime probabil ca nu vor insista prea mult pe el. Mecanica jocului este buna, ne aduce aminte de jocurile copilariei, pe tabla cu prietenii, un fel de „Nu te supara frate”, jucat online. Fruitbat Factory au facut un lucru bun cu multiplayer, probabil revitalizand jocul, care capata un pic de consistenta cu acest mod, single playerul fiind bun pana intr-un anumit moment, insa devenind repetitiv. Recomandat de jucat impreuna cu prieteni iuti la manie care se enerveaza usor si de care poti rade putin cand ii invingi la acest joc.

Lasa un comentariu
Enermax Starryfort SF30

One Response

%d blogeri au apreciat:
Sari la bara de unelte