Enermax Starryfort SF30

Timp de aproximativ cinci zile, 17 studenți de la Universitatea din Michigan au străbătut satele îndepărtate din Australia cu o mașină care a funcționat pe bază de ingeniozitate și lumină solară. Cursa este Bridgestone World Solar Car Challenge, un eveniment bienal apărut în 1987, unde mașini eficiente energetic din toată lumea se întrec pe un traseu de 3.058 km pentru a depăși limitele inovației în materie de mașini solare.

Pentru construirea mașinii solare și pentru participarea ei la cursă, echipei de 70 de studenți de la Universitatea din Michigan i-a luat doi ani de muncă asiduă. Din echipă au făcut parte studenți cu specializarea principală în mai multe domenii, printre care informatică, afaceri, marketing și inginerie aerospațială și inginerie mecanică și electrică.

Vehiculul aerodinamic ușor alimentat cu energie solară, echipat cu un computer puternic și cu tehnologie digitală de urmărire, poate ajunge la viteze de până la 160 km/oră. Fiecare rotație a roții generează volume imense de date care permit echipei să ia decizii legate de eficiență în raport cu șoferul.

SC-chase-Evan-Dougherty-Mich-Engineering

Înainte de a absolvi Universitatea din Michigan, candidații vor pregăti generația următoare de studenți pentru Bridgestone World Solar Car Challenge 2017. Pentru Daehler și Naik, pe care îi așteaptă stagii de vară la Ford, cursele de mașini solare sunt doar începutul activității lor în domeniul mașinilor eficiente energetic și autonome.

„Lumea academică a jucat dintotdeauna un rol important în evoluția acestor tehnologii prin cercetare și dezvoltare”, a spus Mellers de la Intel. „Este unul dintre lucrurile extraordinare care vor schimba viețile multor oameni din toată lumea.”

Nu ar trebuii să vă faceți griji. Și AMD este un concurent periculos pentru Intel, doar că AMD se va implica în domeniul încălzirii locuințelor cu ajutorul noilor procesoare.

Ce părere ai despre implicarea celor de la Intel, în domeniul mașinilor solare?

 

Lasa un comentariu
Asrock
%d blogeri au apreciat:
Sari la bara de unelte