După cum au evoluat telefoanele în ultimul deceniu era evident că vom ajunge să purtăm cu noi un computer și nu în geantă, ci la legătura de chei ca pe un stick USB. Intel face un pas mare în acest domeniu,  mai are însă de lucrat la el și de investit atât în dezvoltarea performanțelor, cât și în sporirea și îmbunătățirea conectivității.

cs_hdmi_03

La ce este bun un compute stick?

MicroPC-ul Intel este un computer complet funcțional, dacă îi admiți lipsa de porturi și performanțele care nu pot fi comparabile cu cele ale unui desktop sau ale unui laptop.

Pentru început: Intel Compute Stick este disponibil în două variante, ambele echipate cu un procesor Intel Atom quad-core Z3735F pe arhitectură Bay Trail. Versiunea cu 2GB de memorie RAM și 32GB spațiu de stocare are Windows 8.1 preinstalat. Compute cu Linux dispune de o 1GB memorie RAM și 8GB spațiu de stocare, dar vestea bună în cazul ambelor versiuni este că poți extinde spațiul de stocare cu un card microSD.

Dacă tu crezi că este prea greu să-l conectezi un monitor să experimentezi cu astfel de gadgeturi, cel mai probabil ți-l vei cumpăra și îl vei conecta la un televizor. Odată făcut acest pas, cel mai inspirat de a folosi Intel Compute Stick, navighezi pe internet, te uiți la filme, asculți muzică și, într-o anumită măsură, te poți juca.

intel-compute-stick-tv-large

League of Legends sau Minecraft sunt jocuri care pot fi rulate pe acest mic stick.

Are dimensiuni de 10,3 x 3,7 x 1,2 cm, iar conectivitatea este asigurată prin Bluetooth 4.0 și Wi-Fi 802.11 b/g/n pentru conectarea la Internet. Dispozitivul are și un port USB 2.0, iar conectarea la televizor (sau monitor) se face printr-un port HDMI. Între butonul Power și portul USB ai un port pentru alimentarea cu energie.

sshot-2015-04-22-04-18-14-604x345

Lasa un comentariu
%d blogeri au apreciat:
Sari la bara de unelte