Enermax Starryfort SF30

Un prim joc dintr-o franciză foarte reușită a celor de la EA Sports, Dead Space, este un horror-shooter third person. Jocul te pune în locul lui Isaac, un inginer de la bordul unei nave, și membru al unei echipe de expediții pe nava parasită SSH Ishimura.

Creaturile ce acum împânzesc Ishimura (nava dispărută) sunt „construite” din ce obișnuia să fie cu nu mult timp în urmă, echipajul, iar din primul capitol până în ultimul, asta vă va fi activitatea de bază: împușcat creaturi diforme, nu tocmai inteligente, dar suficient de greu de ucis încât provocarea să nu fie trivială. Asta pe lângă faptul că trebuie să supraviețuiești.

Povestea nu este deosebit de interesantă, dar modul în care dezvoltă nebunia ce a pus stăpânire pe echipaj și motivele pentru care toată lumea o luase razna sunt frumos prezentate, într-o combinație suficient de inteligentă de religie ce întâlnește conspirația guvernului, încât să atragă și un segment ușor mai „gânditor” al populației jucătoare. Membrii echipajului de pe Ishimura au început toți să o ia razna, să își smulgă singuri părul din cap, să se dea cu capul de toți pereții până la moarte etc., înainte de a deveni hidoasele creaturi cu care trebuie să te lupți.

Sunt destule sisteme de arme și de upgrade-uri. Și acțiune cât să te țină la PC o vreme. Este un joc foarte reușit după părerea mea.

Lasa un comentariu
Asrock
%d blogeri au apreciat:
Sari la bara de unelte