The Ables: Freepoint High Review
Poveste5
Gameplay6
Grafică4
Sunet10
6.3Scor
Reader Rating: (1 Vote)
10.0

La sfârșitul anului trecut Qiwi Games a lansat pe Steam un joc după un roman al lui Jeremy Scott, numit The Ables: Freepoint High. În general este destul de greu să faci un film după un roman, dar la jocuri nu ai aceași limitare, însă nu am prea văzut jocuri adaptate după cărți, așa că acest titlu mi-a trezit interesul și m-am decis să îl testez.

6_SS_Alex_Bus

Povestea

Școala stă să înceapă și tu primești o veste care îți va schimba viața: ai super puteri! Și asta nu este tot. Nu ești un simplu super-erou, ci o specie rară numită „Absorber”, care îți permite să preiei puterile tuturor celorlalți super eroi aflați în apropierea ta. Dar înainte să apuci să te bucuri de noile abilități aflii că școala ta „Freepoint High” este atacată de un inamic misterios cu puteri foarte mari. Misiunea ta este să salvezi școala și prietenii și să înfrângi forțele malefice ale misteriosului  „Cardinal”, dar să-ți și descoperi noile puteri.

3_SS_Alex_Eyebeams

Gameplay

Când începi jocul poți alege între două personaje, un băiat și o fată cu care să îți începi aventura. The Ables: Freepoint High este un sidescroller 2D care combină elemente din jocuri clasice precum Mario, cu lupte din jocurile de acțiune. Conceptul este asemănător practic cu cel din Mario, unde trebuie să eviți capcane din ce în ce mai grele, să învingi inamici mici și mulți, iar la finalul fiecărui nivel să înfrângi un boss.

1_SS_Char_Select

Nivelul de dificultate al jocului este unul destul de mare, cu multe capcane care îți pun degetele la încercare în mod serios. Trebuie să te ferești de lasere, gaze toxice și alte zeci de obstacole, unele dintre ele fiind așa de complicate încât ai nevoie și de noroc, nu doar de skill ca să le treci. Jocul nu are tutorial dar primele niveluri îți introduc toate puterile, obstacole de toate felurile și primii boss-i. După ce termini un nivel ai un fel de hartă care îți permite să-ți alegi nivelul următor, alegând pe care dintre prieteni vrei să-l salvezi următorul.

2_SS_Emily_FB

În total ai 7 niveluri de terminat după ce îl termini pe primul, dar din cauza dificultății ridicate, jocul n ueste unul scurt. Unele dintre acestea sunt așa de dificil de trecut încât când ajungi la boss te simți liniștit pentru că știi că ce a fost mai greu a trecut. Dacă mori nu va trebui să iei nivelul de la început, ceea ce e bine, dar vei muri foarte mult. Și acest lucru devine enervant, mai ales că de cele mai multe ori mori din ghinion sau din cauza obiectelor care vin înspre tine de nicăieri. Eu nu am probleme cu jocurile dificile, dar când un joc este dificil din cauza lipsei de noroc devine frustrant.

SS_EmilyBot

Gameplayul este bunicel datorită puterilor pe care le ai la dispoziție, care sunt destul de multe și de diversificate. printre acestea se numără pyrokineză (arunci cu foc), telepatie, super viteză, super putere, gigantism, invizibilitate sau puterea de a zbura. Totuși mi s-a părut ciudat că aceste puteri nu se leagă cu povestea. Adică tu ai abilitatea de a lua puterile altor eroi și dintr-o dată, toți prietenii tăi au puteri variate și toți sunt în zona școlii tale.

9_SS_Emily_Ka

Grafică și sunet

Grafica mi s-a părut drăguță, în stilul desenelor animate din imaginile de pe Steam, dar când te joci observi lipsurile. Ilustrațile sunt create frumos, în mare parte, dar animațile lasă mult de dorit. Chiar dacă nu îți afectează jocul, acestea sunt în mare măsură supărătoare. Atmosfera e specifică unui liceu american, dar aerul nu e tocmai modern, ci mai degrabă depășit.

8_SS_Emily_Mentalism

Pe partea de sunet lucrurile stau ceva mai bine. Coloana sonoră este bună, în temă cu jocul și n ue de loc deranjantă, ba dinpotrivă, este antrenantă. Efectele sonore sunt și ele bune și ajută la crearea unei atmosfere bune de joc.

4_SS_Emily_Speed

Concluzie

The Ables: Freepoint High este un joc creat după un roman care are o poveste devenită un clișeu și are scăpări majore în timpul jocului, care nu-ți dezvăluie nimic care să lege acțiunea de ea. Nivelul ridicat de dificultate poate enerva jucătorii „de ocazie”, așa că dacă vreți să îl jucați, înarmați-vă cu niște nervi tari. Sunt scăpări pe partea de animație, iar grafica ar fi putut fi ceva mai bună. Coloana sonoră este în schimb excelentă și chiar îți face plăcere să o asculți în timpul jocului. Jocul costă 8,99€ pe Steam și merită cumpărat dacă vreți să vă testați capacitatea de a termina un joc cu adevărat greu.

Lasa un comentariu
%d blogeri au apreciat:
Sari la bara de unelte