Enermax Squa RGB

Anul trecut Adobe a confirmat o vulnerabilitate în Flash, care a fost atât de gravă, încât singura modalitate de a vă proteja, a fost de a dezinstala Flash complet. Ei bine, această nouă breșă de securitate nu este destul de cumplită, dar este ceva de care trebuie să fiți conștienți și să acționați imediat. Vestea bună e că, spre deosebire de data trecută, acum Adobe a creat deja patch-uri pentru a rezolva problemele și au făcut o actualizare disponibilă pentru descărcare.

Înainte de a merge mai departe, trebuie să fie foarte clar: aceasta este o greșeală foarte gravă de securitate. Potrivit lui Adobe, problemele în discuție sunt „vulnerabilități critice care ar putea permite unui atacator să preia controlul asupra sistemului afectat.” Cu alte cuvinte, hackerii pot folosi defectele menționate mai sus pentru a umbla în computer, să preia controlul asupra computer-ului, sau chiar să fure datele private.

Cel mai interesant, anunțul legat de securitate emis de Adobe afirmă că problemele ar putea avea un potențial impact  pentru Windows, OS X, Linux, iOS, Android și Chrome OS. Ca atare, compania a afirmat că toți utilizatorii ar trebui să actualizeze dispozitivele lor imediat.

Aici sunt variantele Adobe privind modul de actualizare a fiecărei platforme:

  • Adobe recomandă utilizatorilor de Adobe Flash Player Desktop pentru Windows și Macintosh varianta 21.0.0.182 prin intermediul mecanismului de actualizare în cadrul produsului când vi se solicită, sau vizitând Adobe Flash Player Download Center.
  • Adobe recomandă utilizatorilor de Adobe Flash Player Extended Suppor ar trebui să actualizeze la versiunea 18.0.0.333, vizitând http://helpx.adobe.com/flash-player/kb/archived-flash-player-versions.html
  • Adobe recomandă utilizatorilor de Adobe Flash Player pentru Linux actualizarea  11.2.202.577 vizitând Adobe Flash Player Download Center.
  • Adobe Flash Player instalat cu Google Chrome va fi actualizat automat la cea mai recentă versiune Google Chrome, care va include versiunea 21.0.0.182 pentru Windows, Macintosh, Linux și Chrome OS.
  • Adobe Flash Player instalat cu Microsoft Edge și Internet Explorer pentru Windows 10 va fi actualizat automat la cea mai recentă versiune 21.0.0.182.
  • Adobe Flash Player instalat cu Internet Explorer pentru Windows 8.x va fi actualizat automat la cea mai recentă versiune 21.0.0.182.
Lasa un comentariu
Enermax Squa RGB
%d blogeri au apreciat:
Sari la bara de unelte