Agarest: Generations of War Review
Poveste9
Gameplay6
Grafica6
7Overall Score
Reader Rating: (0 Votes)
0.0

Saptamana trecuta am scris un review la Agarest: Generations of War Zero, care este un prequel la jocul original, despre care vom vorbi astazi,  Agarest: Generations of War. Produs tot de Idea Factory si publicat de GhostlightAgarest: Generations of War continua povestea generatilor de luptatori si isi are actiunea in acelasi loc ca si Agarest Zero.

AgarestLogo

Povestea

O natiune condusa deun tiran detine controlul asupra regiunii Agarest, iar trupele invadatoare doresc sa-i inrobeasca pe bastinasi. Intri din nou in pielea unui erou care incearca sa-si salveze poporul si sa se asigure ca va avea urmasi, pentru a-i duce numele mai departe. Insotit de tovarase de sex feminim, intre lupte, eroul va incerca sa le cucereasca si sa le aduca pe lume un copil ca sa porneasca urmatoarea generatie. pe parcursul jocului vei juca cu 5 generatii de eroi masculini, al caror scop este acelasi.

237890_screenshots_2014-06-03_00006

Gameplay

Agarest: Generations of War este un JRPG clasic anime, iar jumatate din gameplay este povestea, jumatate este lupta. Daca nu vrei sa citesti povestea, vei avea de clickuit mult sa sari peste dialoguri. Scopul jocului pe jumate este castigarea luptelor, iar pe jumatate cucerirea luptatoarelor care te insotesc in aventura. Deciziile alese de erou vor afecta generatiile urmatoare si va determina caracterului personajului urmator cu care vei juca. Depinde de femeia pe care o alegi cum va fi urmatorul jucator.

237890_screenshots_2014-05-29_00001

Daca alegi o vanatoare, vei alea un erou imbracat in rosu care va manui cutite, incurcate cu o elfa, iar eroul va fi unul din rasa ei. Jocul este adesea erotic, ducand inspe genul hentai. Vei gasi o multime de poze in joc, instantanee de dialog cu protagonistele imbracate sumar, in chilotei sau costume de baie, iar echipamentul lor din lupta duce spre o poveste pentru adulti, decat inspre o lupta cu incarcatura fantastica.

237890_screenshots_2013-10-04_00003

In afara de elementele romantice, Agarest: Generations of War este un RPG strategic clasic. Te misti pe harta prin puncte prestabilite, noduri, care leaga orasele unul de altul si te lupti, fie prin skirmish-uri cu trupe intalnite pe drum, fie cu trupe bine echipate, pozitionate in puncte fixe pe harta.

237890_screenshots_2014-05-29_00022

Lupta se desfasoara in 2 etape, mai intai se fac miscarile pe tabla, iar apoi actiunile. Pentru a castiga o lupta trebuie sa te coordonezi excelent si sa folosesti toate resursele disponibile si sa iti aranjezi trupele in asa fel incat sa-si poata coordona atacurile si sa loveasca in forta. Combinarea atacurilor este de asemenea posibila, iar aducand doi eroi unul langa altul poti folosi forta comuna pentru a lansa o ofensiva mai puternica. Totusi, ai nevoie de repetitie, iar gameplay-ul este destul de incet, asa ca trebuie sa aduni destule ore in joc pentru a putea folosi forta personajelor la adevarata valoare.

237890_screenshots_2013-10-25_00002

Partea proasta, legata, din nou, de viteza scazuta cu care se desfasoara luptele si scenele cu discuti idintre acestea. Cu toate ca beneficiezi de toate resursele pentru a te bate cu adversarii puternici, va trebui sa faci aceleasi lucruri si cu cei marunti, iar timpul de joc creste exponential. Din nou vei avea nevoie de peste 100 de ore sa termini jocul.

237890_screenshots_2014-06-02_00001

Grafica si sunet

Din punct de vedere vizual, Agarest: Generations of War are o grafica specifica anime si problemele apar doar la unele animatii. Din nou, tabla de joc sau terenul este plat si nu ai nici un fel de avantaj al inaltimii, pozitionarii sau asa mai departe. Modelele 3D ale personajelor nu se preteaza bine pe acest teren si deranjeaza vizual de multe ori.

237890_screenshots_2013-10-17_00004

Coloana sonora nu iese in evidenta, dar nici nu deranjeaza. Vocile sunt specifice titlurilor anime si nu sunt in engleza sau interpretate in alte limbi, ci ai subtitrare disponibila, un lucru apreciat de iubitorii genului, dar enervant pentru cei care nu sunt obijnuiti si vor sa asculte ce zic personajele, in loc sa citeasca.

237890_screenshots_2013-10-05_00008

Concluzie

Agarest: Generations of War vine cu un concept interesant, combinand un joc strategic RPG cu un simulator romantic, specific jocurilor Sim. Problema principala a jocului este viteza de desfasurare a evenimentelor, care va deranja pe multi. dar daca vrei sa joci un RPG care sa te tina mult timp conectat si sa aiba o poveste lunga, jocul celor de la Idea Factory este o alegere buna.

Lasa un comentariu
Enermax Starryfort SF30
%d blogeri au apreciat:
Sari la bara de unelte