Asrock

Ai vărsat apă/suc/cafea pe laptop? Se mai întâmplă, nu ești primul și nici ultimul, dar spre deosebire de alții, acum tu ști ce să faci. În acest caz ar fi bine să te grăbești să urmezi pașii de mai jos, dacă vrei să-ți recuperezi laptopul. Totuși vorbim despre un pahar, dacă ai vărsat „o găleată”, ar trebui să te uiți pe net după un laptop nou.

1. Scoate imediat laptopul din priză

În acest fel se reduce considerabil riscul unor avarii de ordin electric. Dacă poți scoate și bateria laptopului, ar fi bine să faci și acest lucru. Dacă nu, îl poți închide în modul convențional.

2. Întoarce laptopul cu fața în jos

Pentru a limita și mai mult riscul avariilor electrice, trebuie să împiedicăm lichidul să ajungă la placa de bază. Atunci când întoarcem laptopul invers, apa se va scurge în exteriorul dispozitivului.

3. Cu un șervețel uscat șterge bine suprafața afectată.

Este bine ca tot lichidul să fie îndepărtat, mai ales de pe componentele mici, cum ar fi tastele, care nu trebuie să stea prea mult în contact cu lichidul.

4. Lasă dispozitivul să se usuce bine înainte să-l pornești

Nu folosi uscătorul de păr. Nu faci nimic altceva decât să agiți particulele de apă, care în contact cu praful strâns în interior vor crea „pământ ud” care se depune pe componente. Cel mai bine este să lași laptopul să se usuce timp de 24 de ore sau chiar 48 de ore, pentru a fi sigur că apa s-a evaporat complet.

Lasa un comentariu
Enermax Squa RGB
%d blogeri au apreciat:
Sari la bara de unelte