Enermax Squa RGB

Alwa’s Awakening Review
Poveste8.5
Gameplay8
Grafică și sunet7.5
8Scor
Reader Rating: (0 Votes)
0.0

alwas awakening 1Alwa’s Awakening, produs și distribuit de Elden Pixels, este un joc care încearcă să rămână cât mai aproape de aspectul autentic al jocurilor 8-bit cu pixel art, se bucură de o coloană sonoră ce te va aduce înapoi în epoca NES. Cu controlul ușor de înțeles, jocul este ușor de învățat dar greu de stăpânit, precum jocurile de pe vremuri!

În Alwa’s Awakening joci ca Zoe, o eroină trimisă din altă lume pentru a aduce pacea în ținuturile Alwa. Echipată doar cu magie, ea se trezește într-o țară îndepărtată și trebuie să ajute oamenii, să traverseze temnițe periculoase, să întâlnească personaje personaje amuzante și să exploreze lumea în acest joc de aventură în 8-biți. La fel ca și clasicii vechi nu vei avea o săgeată luminoasă care-ți va spune exact unde să mergi și ce să faci în continuare. În schimb, ești liber să îți cauți singur drumul și folosind magia poți să avansezi prin 400 de camere unice.

alwas awakening 2

Un joc retro cu un iz autentic
UN nou joc inspirat din NES cu o aventură unică și aspectul unui joc Nintendo pe 8-biți. INspirat din clasice, cum ar fi Battle of Olympus și Solstice.

Utilizați magia
Echipează magia ce multe puteri misterioase. Utilizeaz-o pentru a rezolva puzzle-uri și a învinge dușmanii din peste 400 de camere unice. Îmbunătățește-o prin găsirea de noi pietre prețioase.

Sunteți Zoe
Joci cu Zoe, ce a fost trimis pentru a ajuta la eliberarea terenurilor din Alwa. Cu controale ușor de înțeles, vei sări și te vei lupta în drum spre multe camere ce-ți aduc noi provocări.

Explorează țara Alwa
Explorează o hartă mare, interconectată, în adevăratul stil „Metroidvania”. Joacă-te în ce fel dorești pentru a găsi propriul drum prin țara Alwa.

Găsește noi obiecte și învață noi abilități
Găsește și deblochează o mulțime de obiecte diferite prin aventura ce îi va oferi noi abilități lui Zoe, pe măsură ce deblochează noi zone.

O coloană sonoră pe 8 biți
Ascultă o coloană sonoră complet nouă, ce conține 25 de melodii originale compuse de Robert Kreese.

alwas awakening 3

Poveste

Zoe se trezește în această țară străină și este întâmpinată de o femeie în vârstă ce îi prezintă povestea tragică. Zoe este personajul ce trebuie să învingă patru protectori, să aprindă eterna flacără și să-l distrugă Vicar, pentru a restabili pacea în această țară. Deși pare scurt și generic, acesta este exact tipul de poveste a jocurilor NES. Acesta oferă un decor perfect și suficiente detalii pentru a motiva jucătorul să exploreze pericolele ce urmează. Există un filmuleț la început ce schițează imaginea poveștii. Doar așteptați să vedeți finalul…

alwas awakening 4

Gameplay

Jucătorii sunt liberi să exploreze lumea jocului în orice direcție vor. Cu toate acestea, anumite zone sunt disponibile numai după ce a fost deblocată o anumită îmbunătățire. Zoe deține puterea magiei ce îi oferă un atac de bază pentru lupta corp la corp, dar ea poate achiziționa 3 pietre colorate ce deblochează abilitățile „block”, „bubble” și „bolt”. Aceste aptitudini deblochează noi zone pe hartă dar jucătorul va trebui să îndeplinească în ordine pentru a colecta obiecte suplimentare și a progresa în joc. Nu există o lume de tip tutorial. Nu te ține nimeni de mână. Jocul avansează perfect în dificultate și de învață tot ce trebuie pentru a-l stăpâni. Poți înlănțui vrăji pentru a-ți face munca mai ușoară și a doborî dușmani și chiar o să ai nevoie să înveți asta. Vă pot spune că am fost surprins de șeful final și cu siguranță am dus lupte mai grele înainte de a ajunge la el. Există în joc și o funcție de călătorie rapidă și aceste portaluri sunt în fiecare zonă, jocul utilizând „shrines” pentru a-ți salva progresul. Zoe poate primi daune de trei ori până la moarte, întoarcându-se, mereu, la ultima salvare. Există chiar și un contor al morților pentru a vă reaminti cât de frumos te joci…

alwas awakening 5

Concluzie

Acest joc este o adevărată bijuterie. De la puzzle-uri, la dificultate, pentru iubitorii genului este un succes. Cu siguranță o să existe momente de „rage” dar ne vom aminti cu bucurie de aceste momente, așa cum erau și în trecut. Vei muri din motive stupide, vei repeta unele secțiuni de prea multe ori. Poate ar trebui ca jocul să fie mai lung, mai scurt, cine știe? Alwa’s Awakening ne introduce în atmosfera „oldies but goldies” și asta e de ajuns pentru unii. Jocul este disponibil pe Steam la prețul de 10 euro și vă sugerăm să-l cumpărați dacă vă place.

Lasa un comentariu
Enermax Starryfort SF30
%d blogeri au apreciat:
Sari la bara de unelte