Enermax Starryfort SF30

 

jpg-640x296-

Pe când plăcile video cu peste 8GB de memorie par a fi overkill pentru gameri, în industrii precum VFX sau modelare 3D nu poate fi de ajuns. De exemplu, când se creează scene într-un studio VFX este necesar mai mult de 64GB pe frame pentru randare. Problema este că cea mai bună placă video de la AMD, AMD’s FirePro S9170, are doar 32GB.

Cu toate acestea, AMD a venit cu o soluție. În loc să adauge ei mai multă memorie pe plăcile grafice, de ce să nu lase utilizatorii să-și adauge singuri propria lor memorie sub formă de M.2 Solid State Storage? Acesta este marele pas făcut de AMD din spatele noilor plăci Radeon Pro SSG (Solid State Graphics), pas ce a fost dezvăluit luni la conferința Siggraph.

big_amd-radeon-ssd-card.jpg-980x850

Principala caracteristică a plăcilor Radeon Pro SSG este adăugarea de memorie până la 1TB pe două sloturi PCIe 3.0, ceea ce va ajuta mult în randare, mai ales celor ce lucrează într-un domeniu high-end.

Costul noilor plăci SSG o să ajungă după lansare undeva la 10.000$.

1469552518-3564

Restul detaliilor despre noii „monștri”sunt puține, dar cei de la AMD au spus că plăcile SSG sunt bazate pe chipul Fiji, care este deja folosit pe plăcile Fury. AMD susține că plăcile Radeon Pro SSG  vor avea un impact dramatic asupra vitezei de randare. Pentru a demonstra, echipa AMD a testat randarea unui video 8K pe același sistem cu și fără Radeon Pro SSG, rezultatele fiind următoarele: Fără Radeon Pro SSG – 17FPS, cu Radeon Pro SSG – 30FPS. După rezultate ei spun că placa poate să atingă și 90FPS fluent în unele cazuri.

small_Radeon-Pro-SSG-Arch

Noile plăci vor fi valabile doar cu un singur design, cel de referință, pentru a păstra calitatea.

„Jucăriile” vor avea 10 ani de garanție de la producător.

În ultimul timp AMD au evoluat foarte mult în segmentul plăcilor video fiind un rival foarte puternic al celor de la NVIDIA.

Lasa un comentariu
Asrock
%d blogeri au apreciat:
Sari la bara de unelte