Register
Or


A password will be e-mailed to you.

AMD a susținut că va lupta pe piața de plăci grafice de ultimă generație, iar astăzi au anunțat Radeon VII, prima placă video pe platformă de 7nm pentru consumatori. Radeon VII este concepută pentru gameri și vine cu 60 de unități de calcul și 3.840 de procesoare de flux ce rulează până la 1.8GHz. De asemenea, are un buffer generos de memorie de 16 GB, cu memorie de înaltă bandă de bandă (HBM2), care oferă o lățime de bandă de 1 TB/s. Designul prezentat este unul cu 3 ventilatoare active, o decizie bună care va ține placa în temperaturi rezonabile. AMD spune că arhitectura de 7nm oferă o performanță cu 25% mai rapidă decât modelul anterior, consumând aceeași cantitate de energie.

În activitatea de înregistrare și procesare video, AMD susține că Radeon VII depășește Radeon RX Vega 64 cu 27 la sută (blender) până la 62 la sută (OpenCL). În jocuri promite un boost de performanță de până la 42%:

Testele interne AMD arată că Radeon VII este peste Radeon RX Vega 64 într-o mică selecție de jocuri. Nu este o mărime mare a eșantionului, dar o creștere de performanță de 35% în Battlefield V este impresionantă la prima vedere. Nu știm ce setări au folosit, deși, probabil, 4k ultra, folosindu-se de buffer-ul de 16GB și lățimea de bandă masivă. Ce este chiar mai interesant pentru noi este modul în care Radeon VII se compară cu Nvidia GeForce RTX 2080.

Din nou, nu știm ce setări au folosit cei de la AMD, dar afirmația lor este că Radeon VII poate ține pasul cu GeForce RTX 2080 în jocurile DirectX 12 și 11 și va depăși în performanță Vulkan. Un lucru pe care AMD nu l-a menționat este suportul pentru Ray-Tracing, deoarece acesta nu este inclus. Nvidia are avantajul evident în această privință. AMD a anunțat un preț de listă pentru Radeon VII de 699 dolari, același cu cel al RTX 2080. Este o placă video destul de scumpă pentru AMD și rămâne de văzut cum se va comporta în testele actuale rulate de specialiștii din domeniu. Acestea le vom avea probabil în jurul datei de 7 februarie când se va lansa.

Lasa un comentariu
Enermax Starryfort SF30
%d blogeri au apreciat:
Sari la bara de unelte