Anno 1800 Review - Bun venit în revoluția industrială
Grafică9.6
Sunet9.6
Gameplay9.5
Poveste8
PRO
  • Grafică
  • Sunet
  • Gameply
CONTRA
  • Poveste
  • Mici buguri
9.2Scor
Reader Rating: (0 Votes)
0.0

Având în vedere familiaritatea mea cu jocurile de strategie, inclusiv simulatoarele de construcție și de management a orașului, Anno 1800 ar trebui să fie chiar pe gustul meu. Într-adevăr, Anno 1800 este un joc foarte bine realizat. Grafica este impecabilă. Cu toate acestea, după cum reiese din recenzia noastră , pot apărea probleme de performanță. Mai rău, există unele defecte evidente, cu mecanica jocului și aleator pot apărea scăderi majore în fps-uri. Deși sistemul pe care am testat jocul este dotat cu: i7-8700k , 32 GB DDR4 și RTX 2070, am avut momente când jocul a scăzut de la 150-160 fps constant la 25-30 fps. Cu siguranță această problemă va fi rezolvată printr-un patch , așa ca nu avem de ce sa ne facem griji.

Anno 1800 dispune de un mod de campanie, un mod sandbox și multiplayer. În modul de campanie, personajul tău și sora ta – frații Goode – sunt în alianță pentru a „curăța” numele tatălui lor. Trebuie să fiți atenți la mișcările unchiului Edvard, care e personajul negativ. Există câteva răsturnări de situații de-a lungul campaniei care duc la o bătălie finală. Povestea nu este foarte interesantă, ci caracteristicile jocului sunt cele care vă vor ajuta să vă distrați și să nu vă plictisiți.

 

Va trebui să vă dezvoltați încet insula minusculă, dintr-o zonă lipsită de viață într-un oraș impunător. Pentru a face acest lucru, va trebui să construiți piețe, depozite, reședințe, ferme, pub-uri, biserici și tot ceea ce are nevoie un sat înfloritor. Mai târziu, veți întâlni o distribuție diferită de personaje. Veți merge în misiuni și expediții, pentru a descoperi  misterele jocului. S-ar putea să găsiți chiar și Lumea Nouă.

 

Majoritatea jocurilor de strategie necesită un stil de joc echilibrat. Revoluția industrială este în plină desfășurare, iar Anno 1800 vă cere să acordați atenție forței de muncă. Cetățenii sunt împărțiți pe niveluri, iar lanțurile de producție depind de tipurile de cetățeni. Fermierii dvs. se pot ocupa de prelucrarea lemnului, de pescuit și de culturi la început, dar nu lucrează în mine sau în fabrici de conserve. Va trebui să le faceți upgrade lucrătorilor.

Dacă actualizați populația insulei dvs. la următorul nivel prea repede, veți rămâne fără lucrători din clasa anterioară. Prea mulți oameni s-au concentrat pe realizarea de arme, condiții de lux sau materiale metalice? Asta ar putea însemna că nimeni nu este capabil să lucreze câmpurile sau să producă mâncare. Acest lucru va duce la un dezastru.

 

Nu este vorba doar de nivelurile cetățenilor care au nevoie de un echilibru în funcție de ocupația lor, ci și de nevoile lor de bază și fericirea lor. Aceste două necesități sunt separate și distincte unul de celălalt. Satisfacerea nevoilor de bază, cum ar fi îmbrăcămintea și hrana pentru un anumit nivel, ar putea părea acceptabilă, dar cetățenii au nevoie, de asemenea, de centre de divertisment, de lux și chiar de o băutură alcoolică sau două. Neglijarea nevoilor lor împiedică îmbunătățirea reședinței / nivelului. Dacă neglijați nevoile lor să vă așteptați la revolte !

De asemenea, populația ta are nevoie de utilități și servicii publice, cum ar fi școli, biserici, secții de poliție, stații de incendiu și multe altele. Și, desigur, trebuie să găsiți un echilibru între progresele industriei și tehnologiei și frumusețea naturală a insulelor dvs. Nimănui nu-i place când întregul dvs. oraș este acoperit de fum.

 

De asemenea, veți avea nevoie să echilibrați și să vă gestionați eficient resursele, inclusiv banii. Modul de planificare este extrem de util, deoarece vă permite să vă amplasați mai întâi proiectele și să vă planificați întregul oraș fără a utiliza resurse. De asemenea, majoritatea structurilor necesită un depozit în apropiere unde sunt depozitate mărfurile. Logistica nu devine prea complicată, deoarece tot ce ai nevoie sunt drumurile. Toate drumurile ar putea să nu conducă la Roma, dar trebuie să-și găsească drumul spre locul tău de depozitare de la mare.

Ca atare, puteți aștepta până când insula dvs. este eficientă atunci când vine vorba de resurse și, treptat, stocul dvs. ar trebui să continue să crească, cu condiția să gestionați lucrurile bine. În mod alternativ, puteți face schimburi.

 

Harta Anno 1800 este compusă din numeroase insule. Diplomația vă va permite să creați rute comerciale de pe insula dvs. spre AI și viceversa. Totul e bine și frumos până când îți dai seama că lipsește ceva. Tu nu vezi de fapt valoarea comercială a acestor bunuri! Acesta este unul dintre primele defecte majore ale lui Anno 1800 . Deși automatizarea și ușurința comerțului pot fi ușor de utilizat, lipsa de claritate pentru prețuri vă va face să vă întrebați unde vă dispar banii.

La un moment dat, am decis să creez un traseu comercial pentru a vinde cartofi și cărbune pe o insulă a AI-ului, deoarece acestea erau ceea ce AI dorea. Nu am văzut cât am câștigat, cu excepția faptului că venitul meu era fluctuant.

 

Luptele navale, în general, se simt doar neinspirate și plictisitoare. În nici un moment nu am simțit nevoia de a juca tactic, iar AI (inclusiv pirații) tind să fie pasivi, chiar și la dificultăți mai mari.

În cele din urmă, minimap-ul poate fi aliniat greșit. Mi-a luat ceva timp să mă obișnuiesc cu asta, deoarece făcând clic pe o locație de pe minimap nu se concentra mereu pe zona dorită. Veți avea mai mult noroc doar salvând un punct de pe camera și apoi apăsând cheia corespunzătoare ca o comandă rapidă.

 

Concluzie

După cum am menționat mai sus, Anno 1800 este spectaculos când vine vorba de grafică. Este un joc minunat și devine din ce în ce mai frumos odată ce orașele tale vor apărea. Aveți chiar modul Photo Mode sub formă de mini-quest-uri și prin apăsarea F1 care permite vizualizarea vederii poștale. Puteți chiar să apăsați Shift + Ctrl + R pentru a intra în vizualizarea de la prima persoană. Mergeți în jurul așezării pe care ați construit-o sau faceți o plimbare înconjurat de natură și animale sălbatice.

Construcția orașului este punctul forte al lui Anno 1800. Nu am fost prea impresionat de povestea campaniei, dar nici nu m-am concentrat asupra ei. Gestionarea resurselor, a cetățenilor, a facilităților și a altora a fost cu adevărat un efort. Am jucat și în modul sandbox, câteva runde, și nici măcar nu mi-am dat seama câte ore au trecut. Jocul vă spune chiar și cât timp jucați, reamintindu-vă să faceți o pauză din când în când.

Lasa un comentariu
Asrock
%d blogeri au apreciat:
Sari la bara de unelte