Asrock

Da, sună șocant titlul, dar ăsta e adevărul… anul acesta au apărut în catalogul steam 38% din cele puțin peste 10000 de titluri în total. Din păcate acest lucru spune multe despre calitatea jocurilor existente pe platformă. Dacă în urmă cu câțiva ani identificai Steam ca o platformă exclusivistă care cuprindea jocuri de top, acum găsești absolut orice. Trendul a venit ca o dorință a jucătorilor de a avea și jocuri indie pe platforma digitală, însă standardele nu sunt chiar de top în ceea ce privește catalogul. Vedem zilnic sute de jocuri gratuite pe care nu le joacă nimeni care sunt împărțite de dezvoltatori în dorința de a capta interesul oamenilor și alte sute care răsar ca ciupercile după ploaie pe magazinul Steam. Problema e că marea lor majoritate sunt de slabă calitate sau sunt aproape identice și nu aduc nimic nou.

Conform Steamspy, în 2016 au răsărit 4207 jocuri pe Steam (până la 1 decembrie), echivalentul a 13 pe zi. Comparând, în 2015 au fost lansate 3000, iar în 2013 doar 565. Aceste cifre nu includ pachetele DLC. Asta înseamnă că industria este în floare, că foarte mulți crează jocuri și toată lumea se luptă pentru lumina reflectoarelor și portofelul jucătorilor. Din păcate, în această competiție apar probabil 2-3 jocuri bune dintre cele 13, în fiecare zi, dar cum le identificam ? Răspunsul e simplu: nu prea avem cum daca nu sunt promovate. Promovarea costă și nu toți dezvoltatorii au bani să o acopere.

Părerea mea este că Valve ar trebui să aplice criterii mult mai dure de selecție a jocurilor și să limiteze acest flux la produse care ies în evidență. Voi ce părere aveți? E bine că avem așa multe și avem atâtea alegeri sau ar trebui limitate?

 

Lasa un comentariu
Asrock

One Response

  1. Valve înlocuiește Steam Greenlight cu Steam Direct - SteamGames.Ro

    […] Anul trecut vă spuneam că în 2016 au fost lansate 40% din jocurile totale pe Steam. Asta se datorează programului Steam Greenlight, care a permis dezvoltatorilor să-și pună jocurile pe platformă, să accepte voturi și să ajungă pe magazin. Noul anunț al celor de la valve ne spune că ei s-au bucurat de un succes mare cu Greenlight și este timpul să se renunțe la el și să fie înlocuit cu programul Steam Direct, care se vrea o metodă mai ușoară și mai directă pentru publicarea de jocuri pe platformă. […]

%d blogeri au apreciat:
Sari la bara de unelte