Register
Or


A password will be e-mailed to you.

Arc Savior review
Poveste4
Grafica3.5
Gameplay5
Sunet5
4.4Scor
Reader Rating: (0 Votes)
0.0

Arc Savior este un joc indie dezvoltat și publicat de Squid Monkey Studios, un mic studio din Irlanda, Dublin. Din câte am observat eu jocul se inspiră din shootere-le vechi 2d cu avioane, dar de această dată reinterpretate 3d. O idee destul de unică și interesantă, dar parcă cu mici rateuri în cazul acestui joc.

Poveste

Povestea este deja un clișeu, tu ești cel mai nou pilot al apărării Pământulu și ești pus în situații limită. Scopurile tale sunt supraviețuirea și protejarea omenirii și a modului ei de viață. Cei de la Squid Monkey Studios descriu universul în care urmează să se petreacă acțiunea ca fiind brutal, violent și frumos. Există trei fire narative, dar niciunul care să fie foarte impresionant sau care ar merita povestit, doar niște povești cu care am fost obișnuiți de-a lungul timpului, în desene animate, filme, seriale, alte jocuri, benzi desenate, cutii de cereale și reclame la scutece, nimic special care să mă surprindă plăcut sau neplăcut.

Gameplay

Cum spuneam și la începutul review-ului, practic Arc Savior este un shooter retro 2d, cu nave spațiale, transpus 3d. Ideea în sine sună destul de bine, dar interesul se pierde cu fiecare nivel avansat. Nu vreau să fiu rău, dar fiecare nivel nu se diferă de cel anterior cu prea multe, harta este schimbată, dar nu este complet nouă, aceeași inamici te vor urmări în timp ce tu ai ca misiune să furi niște date”super secrete” și să dobori tote navele care vor amenința succesul misiunii dintr-o anumită zonă, tipuri  de misiuni „complet noi” pentru retina ochiului uman( sarcasm). Având în vedere că jocul este făcut de o singură persoană aceste detalii pot fi trecute cu vederea, dar nu prea ușor.

Acum să trecem la partea de gameplay propriu zisă. Controlul navei este singurul element care face ca jocul să nu fie o pierdere totală de timp, dar parcă puțin prea sensibil și rapid pentru un ochi neobișnuit cu astfel de mișcări poate fi deranjant pe alocuri, ceea ce vreau să spun este că nu ar trebui să jucați așa ceva dacă suferiți de epilepsie. Navele nu sunt foarte diversificate, ele  diferențiindu-se doar vizual, unicul mod de a modifica nava este în zona modulelor, care practic sunt niște bonusuri care te vor ajuta în timpul luptelor.

Hărțiile în mare parte sunt extrem de asemănătoare, meteoriti,  stucturi metalice foarte mari, și inamici. Doar unele hărți sunt detul de aspectuase, de exemplu una în care se vede și Pământul, alta în care se vede Soarele, în rest nimic nou. Acum să discutăm și despre inamici, AI-ul nu este prea inteligent, de multe ori am văzut adversari care înaintau încontinuu într-o piatră și rămâneau blocați, nereacționând nici măcar la proiectilele pe care le trăgeam în ei. O altă problemă a inamicilor este că atunci când rămân unul sau doi, am pățit ca ei să se îndepărteze de mine, devenind foarte greu de observat.

Jocul se mișcă extrem de bine, fără probleme legate de FPS sau lag, foarte bine optimizat, nu înțeleg specificațiile parcă puțin cam mari, de pe Steam.

Minim:                                                                                         Recomandat
  • SO: Windows 7 / 8.1 / 10                                            Windows 7 / 8.1 / 10
  • Procesor: Quad Core                                                  Quad Core SMT/HTT
  • Memorie: 4 GB RAM                                                   8 GB RAM
  • Grafică: Nvidia GTX 960 / AMD 280x                          Nvidia GeForce GTX 1070 / AMD Vega 56
  • DirectX: Versiune 11                                                   Versiune 11
  • Rețea: Conexiune broadband la internet                    Conexiune broadband la internet
  • Stocare: 6 GB spațiu disponibil                                   6 GB spațiu disponibil

https://i0.wp.com/steamcdn-a.akamaihd.net/steam/apps/871310/ss_9fa669a5bb41c53b3a8f13ae41005a381fd9ae61.1920x1080.jpg?resize=750%2C412&ssl=1

Grafică și sunet

Nici grafic vorbind jocul nu se remarcă într-un mod plăcut. Contrastul dintre culori este aproape inexistent, trecerea de la o culoare la alta nu se face printr-un gradinent frumos și natural așa cum ar fi trebuit, de aceea jocul se aseamămă mai degrabă cu arcadeuri vechi, decât cu un joc lansat în 2019, nu spun că ăsta este un lucru rău, dar eu consider că ar fi fost mai reușit dacă ar fi fost modelat în temă cu perioada în care trăim. Când vine vorba de texturi, nimic bun aici. La distanțe mari, constucțiile de metal își pierd din formă de parcă nu ar exista deloc anti aliasing, grafica fiind setată pe high. Meteoriții au doar forme care diferă, textura fiind atât de superificială și relizată prin copy paste încât de multe ori arată ca niște chiftele vechi. Sunetul este decent, nimic surpinzător la acest capitol, nici extrem de bun, dar nici cel mai rău, decent.

https://i2.wp.com/steamcdn-a.akamaihd.net/steam/apps/871310/extras/Fracture-Clip.gif?resize=750%2C218&ssl=1

 

Concluzie

Arc Savior este un joc, relizat de o singură persoană care nu are șanse în bătălia cu marii dezvoltatori. Este un joc care te poate ține ocupat câteva ore în cel mai bun caz, dar cam atât. Nu am găsit un element care să pună acest joc în evidență și de aceea suma 12,49$ mi se pare cam mare pentru un joc parcă ieșit din browser.

 

Lasa un comentariu
Enermax Squa RGB
%d blogeri au apreciat:
Sari la bara de unelte