Register
Or


A password will be e-mailed to you.

De ceva vreme mă gândeam să îmi cumpăr un scaun de gaming după ce am avut unele probleme de sănătate de la statul cu orele pe scaun în fața calculatorului, însă, având un buget limitat, nu am găsit ceva să mă satisfacă. Am umblat prin Altex, Media Galaxy, chiar și magazinele de mobilă căutând un scaun care să arate și bine, să fie și comod și să nici nu coste o avere. Știu că vrea cam mult, dar asta este, trăim cu speranța. Speranță pe care am pierdut-o pentru o vreme, însă am regăsit-o subit când am văzut săptămâna trecută promoția de la pcgarage la scaunele Arozzi. Am văzut în trecut ceva scaune de la ei care chiar erau confortabile, dar văzându-le pe site am decis că sunt prea scumpe pentru bugetul meu actual. Și mi-a sărit totuși în ochi Arozzi Enzo, cel mai ieftin produs al lor, dar la un preț de neegalat (429 lei). Am zis what the heck și l-am cumpărat în ideea că dacă nu e bun îl trimit înapoi și asta este. Ei, scaunul nu este cel mai bun, îi lipsesc ceva funcții, nu este nici cel mai aspectuos, la prețul acesta fiind modelul negru simplu, dar este MULT mai comod ca modelele pe care le-am văzut prin magazinele pomenite mai sus (nu dau detalii să nu se supere nimeni), pare mult mai solid decât acelea și am decis să îl păstrez. Vă spun imediat mai multe despre el.

Prezentare și specificații tehnice

Scaunul Enzo de la Arozzi este conceput pentru gaming, are un concept modern cu o alură sport. Enzo are un design ergonomic, prin urmare ajută la menținerea unei posturi corecte în fața PC-ului pentru ore în șir, fără a crea disconfort.

Caracteristici cheie:

Suporturi pentru brațe căptușite
Bază stea cu 5 picioare pe roți
Ușor de curățat și intreținut datorită materialului din piele ecologică
Se poate roti 360 de grade, se poate seta la inălțimea dorită, grație pistonului cu gaz, sau se poate înclina
Scaunul are o construcție din cadre ușoare și prin urmare nu îngreunează mutatul.

 

 

Specificații tehnice complete:

Detalii
Serie Enzo
Tip scaun Gaming
Material Synthetic PU
Dimensiuni Box 790 x 640 x 320 mm
Greutate Box 17 Kg
Caracteristici
Reglabil Da
Greutate maximă admisă 95 kg max.
Inălțime scaun reglabil 46 – 56 cm
Inălțime scaun 115 – 125 cm
Lățime scaun 53 cm
Adâncime scaun 51 cm
Inălțime spătar 76 cm
Tip spatar Fix
Culoare Negru

Pachet și conținut

Arozzi Enzo a venit într-o cutie mare neagră, care conține poza produsului și specificațiile tehnice pe lateral.

Această prezentare necesită JavaScript.

Înăuntru, fiecare piesă este ambalată separat, în propria folie de protecție

Sunt incluse în cutie: baza și spătarul scaunului, cele 5 roți, suportul de prindere a roților în stea, pistonul cu gaz, mecanismul de reglare a înălțimii, cotierele, 12 șuruburi, 8 șaibe, 8 capace, o cheie imbus și instrucțiunile de instalare (care sunt mai sumare decât cele de pe site).

Montaj

La montaj începem de jos și punem roțile pe suportul de tip stea. Acestea se montează ușor, prin împingere, fără șuruburi sau scule. Roțile sunt din ceva plastic pe exterior și metalice în interior și nu par foarte solide, dar nici de proastă calitate.

Următorul pas este montarea pistonului cu gaz, care din nou se introduce fără a fi nevoie să prindem vreun șurub și peste el se pune protecția din plastic, care din nou nu este ceva high-end.

Montăm apoi mecanismul de reglare a înălțimii pe partea din spate a șezutului. Acesta se prinde în 4 șuruburi și are ghidaje pentru partea din față.

Următorul pas este montarea cotierelor de șezut și apoi a acestora de spătar. Operațiunea este destul de anevoioasă, necesitând două persoane și durează destul de mult mai ales pentru că șuruburile de tip imbus sunt destul de greu de montat și se tocesc ușor.

Odată montat, scaunul prinde contur și este solid, mai solid decât mă așteptam eu. Ultimul pas este prinderea ansamblului șezut-spătar de baza scaunului, operațiune care merge destul de repede. Tot montajul a durat aproximativ 30 de minute, cel mai mult timp necesitând atașarea cotierelor de șezut și spătar.

Inspecție vizuală

La final scaunul arată foarte bine, dar e oarecum simplu, fără pernuțe de suport lombar și gât. Cu toate acestea, Arozzi Enzo este extrem de confortabil, iar pielea ecologică este de bună calitate.

Cotierele sunt solide și bine căptușite, oferind un confort sporit. Cusăturile sunt de efect, frumos lucrate, dar modelul pe care eu l-am prins are un mic defect, lucru la care nu mă așteptam. Asta nu influențează calitatea scaunului, dar totuși, de la o firmă mare nu te aștepți să facă astfel de greșeli.

Spătarul nu este individual, fiind prins în șuruburi fize de șezut, astfel că dacă balansezi scaunul pe spate se balansează cu totul. Cu toate acestea, poziția este una ergonomică și după câteva ore de stat pe el în continuu nu șimți nici o durere de spate, ceea ce e extraordinar. Scaunul se rotește la 360 de grade și este extrem de rezistent, iar pistonul cu gaz care reglează înălțimea este de foarte bună calitate.

Această prezentare necesită JavaScript.

Arozzi Enzo incomparabil la nivelul său de preț în România
7.9 Scor
Ce ne-a plăcut
- Prețul
- Calitate bună a materialelor
- Confort Sporit
- Durabilitate mare
- Design sportiv/agresiv
Ce nu ne-a plăcut
- Șuruburile destul de slabe
- Lipsa perinițelor lombare și de gât
- Faptul că nu poți balansa doar spatele
Concluzie
Arozzi Enzo este cel mai ieftin scaun al producătorului și nu are anumite caracteristici high-end pe care le vezi la scaunele scumpe, dar dacă este să îl comparăm ca raport calitate-preț cu celelalte produse de pe piață, mai ales dacă îl luați la reducere, ca și mine, este un best-buy, fără discuție. Scaunul este disponibil în multe magazine, prețul fără reducere fiind de 800-900 lei, dar noi l-am luat cu 450 lei cu tot cu transport.
Lasa un comentariu
Enermax Starryfort SF30
%d blogeri au apreciat:
Sari la bara de unelte