Register
Or


A password will be e-mailed to you.
Asrock

BIOS și Software

BIOS-ul Asrock Z390 Phantom Gaming 7 este unul elegant și simplu, la prima vedere, când pornești în EZ Mode. Aici vezi chestiile importante din PC și ai câteva opțiuni de bază, cum ar fi setarea dispozitivelor de boot și profilul memoriilor. În partea dreaptă ai temperaturile pentru placa de bază și procesor și voltajul.

Dacă apăsăm F6 ajungem în modul avansat unde avem acces la toate setările. Prima pagină este mai mult o pagină de start care prezintă specificațiile de bază ale sistemului.

OC Tweaker este secțiunea principală a mediului UEFI pentru overclocking și tuning. Principalii parametri sunt împărțiți în secțiuni separate cu pagini de configurare pentru CPU, RAM și Voltaje. Configurația procesorului acoperă toate elementele legate de frecvență și de performanță ale procesorului, cum ar fi comportamentul de bază, modurile de multiplicare, comportamentul turbo, raportul cache, frecvența de bază și așa mai departe. Setările legate de putere, cum ar fi limitele de putere scurtă și lungă și limitele curente ale nucleelor sunt de asemenea găsite aici. Spre deosebire de Gigabyte, spre exemplu, overclockingul se face ceva mai greu și trebuie să ai ceva cunoștințe pentru a face setările optime.

Configurația RAM aduce toate elementele legate de frecvență și performanță pentru modulele de memorie, inclusiv XMP, frecvența de bază și pașii. Configurarea tensiunii este pentru toate tensiunile și setările LLC, inclusiv tensiunile CPU VCore, VCCIO, VCCSA și PCH. Controalele de calibrare a voltajului procesorului sunt de asemenea disponibile în cadrul acestei secțiuni și cuprind cinci nivele diferite, cu profilul Nivel 1 fără reducere sub sarcină și nivelul 5 cel mai redus.

În secțiunea Advanced găsim mai multe opțiuni de configurare a procesorului. Practic, aici este zona unde găsești restul opțiunilor care nu au fost deja băgate în OC Tweaker.

În secțiunea Tools găsim utilitarul Instant Flash, care este simplu de folosit. Putem face update folosind un dispozitiv USB sau automat de pe internet. Tot aici găsim și utilitarul Polychrome RGB care funcționează ca și software-ul de Windows. Funcția Polychrome RGB îți permite să alegi modurile de iluminare de pe placa de baza pe toate zonele și să le sincronizezi cu cele de pe carcasă, care este compatibilă, în cazul nostru.

În secțiunea HW Monitor putem monitoriza temperaturile și vitezele la care funcționează coolerele și putem și schimba modurile de funcționare a acestora. Ultimele 3 secțiuni, Security, Boot și Exit sunt standard pentru orice BIOS și nu voi intra în detalii.

CD-ul cu care vine Asrock Z390 Phantom Gaming 7 include lista de drivere și software-ul din pachet. Putem alege să le instalăm pe toate sau să alegem din listă. Există și unele chestii total inutile pe acolo, dar sărim peste ele. Am să mă opresc puțin asupra softurilor proprietare. Avem un APP Shop, care nu are multe chestii, dar de aici putem actualiza BIOS-ul dacă avem nevoie, fără bătăi de cap. Din păcate soft-ul de tuning se pare că nu este compatibil cu această placă de bază, însă cel pentru rețea funcționează, însă nu se găsește aici și îl putem descărca de pe site-ul Asrock, însă de al support din secțiunea pentru Phantom Gaming 9.

Lasa un comentariu
Asrock
%d blogeri au apreciat:
Sari la bara de unelte