[bd_youtube id=MtZBuWgnkzk ]
Seria Assassin’s Creed este una dintre cele mai bune serii pe care Ubisoft a creat-o, studioul punând la un loc și în acest an toate resursele de care acesta dispune la nivel mondial pentru a crea un nou titlu, o nouã aventurã, spre încântarea fanilor. După un Assassin’s Creed 3 nu foarte impresionant, dezvoltatorul a lansat un nou titlu, la un an distanță, sperând să creeze un joc pe placul fanilor.
Față de jocurile anterioare ale seriei, Assassin’s Creed 4: Black Flag se întoarce în timp, fiind amplasat în epoca de aur a pirateriei, la începutul anilor 1700, punând jucătorii în controlul lui Edward Kenway, bunicul protagonistului din Assassin’s Creed 3, Connor. Noul titlu pune accent serios pe bătăliile navale, alături de un open world imens și un gameplay mai diversificat, având o temă de pirat, scopul acestuia fiind acela de a aduce seria Assassin’s Creed înapoi pe făgașul acesteia. Să vedem acum cât de mult a reușit Ubisoft acest lucru.
În timp ce Assassin’s Creed 3 a avut un gameplay nu chiar de nota 10 și o poveste cam sucită, permițându-le jucătorilor mai întâi să-l controleze pe Haytham Kenway și apoi pe Connor, în Assassin’s Creed 4: Black Flag vei intra în pielea lui Edward Kenway din prima secundă. Acesta este un pirat ce-și lasă casa în urmă pentru a-și îndeplini dorința de a avea un nume cu greutate în Caraibe alături de alți oameni de renume precum Edward Thatch, cunoscut sub denumirea de Blackbeard.
Povestea acestuia este foarte interesantă, și mai reconfortant fiind Edward însuși, fiind un tip lacom, un pirat ce-și caută prada constant. Chiar și așa, acesta are un set de reguli și morale alături de o inimă bună ce constant se gândește la nevasta pe care a lăsat-o acasă în Wales pentru a deveni un corsar și apoi un pirat. Sunt și câteva întorsături prin drumul său, încântând cu siguranță fanii seriei oferind o perspectiva mult mai bună asupra ordinului Asasinilor și cavalerilor Templieri, ce s-au stabilit primi în Lumea Nouă.
Assassin’s Creed 4: Black Flag continuă să ne ofere un mix superb de mecanici de joc, prezente și în titlul precedent, de la simplul mers pe jos sau alergatul la lupte și explorare, oferind o multitudine de îmbunătățiri asupra sistemului de luptă naval. În precedentul titlu luptele navale erau destul de decente, dar în noul titlu, datorită unui nou sistem luptele navale sunt semnificativ îmbunătățite. Multe îmbunătățiri au fost aduse și sistemului de luptă, permițându-ți să-ți personalizezi și upgradezi diferite arme, cât și vaporul tău, Jackdaw.
În Caraibe vei duce un război împotriva împotriva a tot felul e nave din forțele britanice și spaniole, variind de la mici bărcuțe la mari fregate, sau la imposibilele Man of War ce sunt dotate cu tot felul de arme letale. Pentru a te putea implica în orice lupta navale ești nevoit să-ți îmbunătățești nava și ulterior vei putea să te implici în orice fel de încăierare, chiar și cu diferite grupuri de nave. Odată de nava ta atinge un anumit nivel, vei putea alege fie să capturezi nava inamică, profitând de resursele de pe aceasta, fie o poți șterge de pe fața pământului, sau a apei mai bine spus. Odată ce capturezi o navă, vei avea mai multe opțiuni, precum posibilitatea de a o repara pe a ta cu părți din aceasta, sau o poți adăuga la propria flotă de nave.
În noul titlu, sistemul de schimb a fost semnificativ îmbunătățit, Edward putând acum să trimită nave cu diferite provizii în variate porturi din Caraibe. Poate intra și în lupte navale în timp ce este în drum pe aceste rute. Sistemul este destul de simplist, începând să producă bani aproape imediat, putându-i utiliza în a-ți achiziționa diferite upgrade-uri pentru nava ta sau chiar pentru tine însuți. Sistemul de căutare este și el prezent, Edward fiind nevoit sa acumuleze diferite obiecte pentru a putea să-și îmbunătățească armele, magazia de gloanțe, sau chiar să-și refă sănătatea. Cum eram deja obișnuiți, poți achiziționa noi arme, săbii și multe altele. Pe lângă acestea, majoritatea mecanismelor din Assassin’s Creed sunt păstrate.
Luptele nu sunt foarte complicate, iar uneori spre amuzarea mea și probabil a tuturor, dușmanii încep uneori să atace înainte ca animația din mișcarea anterioară să se încheie, neputând să contraataci și astfel pierzând ceva din viața ta. Open world-ul este o nouă caracteristică în joc, Edward putându-și utiliza nava pentru a explora Caraibele după bunul plac. Ceea ce-mi place, este faptul că sunt puține pauze de încărcări, majoritatea intre acestea fiind atunci când intri într-un oraș mare, precum Havana.
De asemenea, ai al dispoziție și o adevărată serie de activități secundare, ce variază de la tradiționalele contracte de asasinare, la ajutarea altor asasini de a elimina diferite ținte periculoase. Poți ieși la vânătoare de rechini, asta după ce-ți îmbunătățești vaporul, cât și harponul. Poți utiliza Eagle Vision pentru a repera automat animalele sau inamicii putând chiar să-i marchezi pentru a-i vedea prin pereți sau prin diferite obstacole.
Ubisoft a reușit să aducă destul de multe îmbunătățiri noului titlu, cât și atunci când vine vorba de grafică, față de ultimul titlu. Personajele arată foarte bine, iar animațiile și mediile sunt decente, per total jocul dispunând de o grafică superioară multor titluri. La partea de sunet, jocul excelează, coloana sonoră îmbinându-se cu diferite melodii orchestrate având temă pirătească sau latină. Echipajul de pe Jackdaw va începe chiar să și cânte în timp ce călătoresc pe mare.
Assassin’s Creed 4: Black Flag este un titlu mare, cu milioane de fani în întreaga lume. Astfel Ubisoft a fost nevoit să aducă cât mai multe îmbunătățiri pentru noul titlu, ducându-l pe o cale mult mai bună. Bătăliile navale alături de povestea lui Edward sunt cu adevarat reușite, asta chiar dacă sunt unele mici probleme legate de lupte, unele efecte vizuale sau unele nave inamice prea puternice. Cu toate acestea, Assassin’s Creed 4: Black Flag reușește să se ridice peste nivelul întregii serii.
Trebuie să fii autentificat pentru a publica un comentariu.