Astroneer este un este un joc aflat în dezvoltare care are ca scop supra viețuirea în spațiu și explorarea altor planete din acel sistem solar.

Acesta este trailerul de lansare.

În ultimele zile am avut ocazia să îmi petrec câteva ore în acest joc. În prezent jocul este foarte departe de a fi gata, dar are de oferit destul de multe.

În Astroneer joci drept un astronaut care ajunge pe o planetă și trebuie să o studieze și să învețe cum să supraviețuiască cu ce poate. El are nevoie de resurse, pe care le poate colecta folosindu-se de arma lui specială, care seamănă cu un aspirator. De departe cea mai mare problemă pe care o poate avea, este să rămână fără oxigen. Folosindu-se de resursele colectate, astronautul încercă să se dezvolte pe planeta respectivă.

Acum să vorbim despre timpul petrecut de mine în joc. La început am fost atras de muzica specială care era foarte liniștită și mă ducea cu gândul la liniștea spațiului. Animația de început este foarte frumoasă, îți selectezi astronautul într-o capsulă spațială, iar când ești gata capsula se desprinde de stația spațială și se oprește pe planeta pe care urmezi să îți petreci următoarele ore. După ce am ajuns pe planetă am observat primele probleme, FPS-ul era foarte scăzut, chiar dacă PC-ul meu depășea cu mult specificațiile declarate de dezvoltator, de curiozitate m-am uitat la recenziile jocului și am observat că mai multe persoane au aceeași problemă.

Următoarea problemă de care am dat a fost că uneori personajul dacă sapă sub el poate să cadă prin hartă. Am încercat și versiunea co-op a jocului împreună cu un prieten. După ce am construit prima mașină și am început să o conduc, prietenul meu vede mașina foarte distorsionată, iar dacă se urca pe scaunul pasagerului, de multe ori personajul lui întra undeva sub hartă. În prezent dezvoltatorul a scos deja primele update-uri în care a început să rezolve majoritatea problemelor.

Având în vedere că jocul este foarte departe de a fi gata, aceste buguri sunt scuzabile, mai ales că jocul promite mult. Se speculează că dezvoltatorul ar vrea să adauge și creaturi vii, pe lângă toate uneltele care au fost anunțate.

În versiunea curentă jocul se prezintă cu destul de multe buguri, dar eu văd un viitor strălucit jocului pentru că, după părerea mea Astroneer a reușit să ne ofere tot ceea ce lipsește lui No Man’s Sky. Am petrecut destul de multe ore în joc încât să descopăr cam tot ce are de oferit și chiar mi-a plăcut să îmi petrec timpul în el și cu siguranță mă voi întoarce la el pentru a vedea ce a schimbat fiecare update.

Lasa un comentariu
%d blogeri au apreciat:
Sari la bara de unelte