Auro: A Monster-Bumping Adventure este un dungeon-crawler tactic produs de Dinofarm Games și lansat pe Steam pe data de 13 aprilie 2016. scopul jocului este să arunci inamici în apă într-un sistem de joc bazat pe ture. Am avut și noi ocazia să testăm jocul și vom scrie puțin despre el în cele ce urmează.
Povestea
Personajul principal din Auro: A Monster-Bumping Adventure este prințul Auro care trebuie ghidat printr-o serie de niveluri (dungeons) și care trebuie ajutat să supraviețuiască folosind o varietate de vrăji și mișcări de atac. Inamicii săi sunt monștri cu abilități unice care trebuie luați prin surprindere și aruncați în apă.
Gameplay
Auro: A Monster-Bumping Adventure pare un joc simpluț, dar de fapt este destul de complex, iar tacticile de care ai nevoie pentru a supraviețui sunt asemănătoare acelora din jocul de șah. Jocul este unul pe ture, deci chiar dacă ț ise pare ușor trebuie să ai grijă să nu faci o mișcare greșită care se va dovedi a fi catastrofală. Nu ești condiționat de timp, deci poți să stai să analizezi sitauțile și să acționezi în așa fel încât să îți asiguri victoria.
Jocul este plasat pe o tablă de joc hexagonală, care îți permite să te miști câte o poziție. Tabla este înconjurată de apă și u poți avansa după marginea terenului. În multe locuri ai și obstacole pe care va trebui să le ocolești. Când găsești adversari, poți executa o mișcare de atac (bump), pentru a muta monstrul dintr-un loc în altul sau a-l arunca în apă. Atacul blochează mișcările mostrului o tură, deci poți ataca de mai multe ori.
Monștrii sunt împărțiți în 4 categorii: normali (fără abilități speciale), heavy sau grei, care nu sunt afectați de atacuri ușoare, fliers sau zburători, care pot zbura peste apă și pot fi uciși doar dacă sunt aruncați peste marginea grilei de joc și swimmers, monștrii care stau în apă și te urmăresc constant și care pot fi uciși doar dacă arunci un monstru greu peste ei. Sunt 12 monștrii diferiți în joc, unii fiind animale: șobolani, vulpi, lilieci sau caracatițe, personaje umane cu puteri magice sau personaje mitice.
Pe lângă mișcările de atac corp la corp, mai ai și un set de vrăji la dispoziție care îți pot fi de folos, dar trebuie din nou să le utilizezi tactic, privind în ansamblu nivelul și analizând situația. Vrăjile includ bile de foc, bombă, mișcare de evitare, săritură, bulgări de zăpadă sau crearea de zone alunecoase. Fiecare vrajă are o perioadă de cooldown după folosire și te împiedică să o folosești din nou pentru o perioadă de timp.
Auro: A Monster-Bumping Adventure este practic un joc tactic, similar cu șahul cu un concept unic, care te obligă să alegi strategii diverse și îți pune mintea la contribuție. Fiecare nivel al jocului este generat dinamic, deci rejucabilitatea este imensă, iar jucătorul își va urmări scorul și rankul dobândit. Jocul este ușor de învățat, dar mai greu de stăpânit și poate fi jucat ca un joc casual, care îți pune însă mintea la contribuție.
Grafică și sunet
Grafica creată de Dinofarm pentru Auro este una simplă dar drăguță. Interfața seamănă mult cu una folosite pentru jocurile pentru mobil și elementele par cam mari pe un monitor mare și la o rezoluție pe măsură. Efectele vizuale sunt lucrate cu atenție și frumos, dar sunt destul de simpliste. Ca și comparație, jocul seamănă cu un titlu anime, dar lipsesc dialogurile din acele jocuri. Coloana sonoră este unică și tematică, în concordanță cu tematica jocului.
Concluzie
Auro: A Monster-Bumping Adventure este un joculeț tactic mic care poate fi jucat ca un titlu casual care îți pune însă mintea la contribuție. Pasionații de jocuri care îți pun mintea în mișcare îl vor aprecia. Este un joculeț lent, deci nu vă recomand să-l jucați în grabă. Poate fi ușor pus deoparte pentru rejucabilitate, pentru că nivelurile sunt generate aleatoriu.
Trebuie să fii autentificat pentru a publica un comentariu.