Asrock

Battle Chasers: Nightwar Review
Gameplay6
Sunet & Grafică7.6
6.8Overall Score
Reader Rating: (0 Votes)
0.0

Battle Chasers: Nightwar este un JRPG indie care și-a făcut apariția recent pe magazinul Steam și am decis că merită încercat, așa că iată părerile mele din experiența mea de joc.

GAMEPLAY

În Battle Chasers: Nightwar, povestea descrie o fată pe nume Gully care are o pereche de mănuși magice și echipajul ei din care fac parte un robot, un mercenar și un vrăjitor, aflați într-o călătorie de a-i găsi tatăl lui Gully. Membrii echipei se prăbueșesc cu nava lor în urma unui atac al bandiților și se despart odată ce ating pământul, atrizând pe o insulă care găzduiește hoți, monștri și alte creaturi aflate într-o goană după aur cu magie. Planul echipei de a părăsi insula este anulat de o călătorie în cele mai întunecate părți ale insulei.

Povestea nu joacă un rol foarte important în gameplay, iar personajele nu sunt prea interesante în dialogurile și trecutul lor, ceea ce pe mine m-a plictisit atunci când aveam de citit dialoguri generice și alte scrisori sau pergamente aruncate prin hartă.

La început, totul este captivant și relaxant la început. Lumea de la suprafața insulei e presărată cu oportunități de a lupta cu gelatine malefice și oameni lup. Pe parcurs apar clasicele misiuni secundare și mici orașe cu vânzători, fierari și alți oameni care oferă părți din poveste.

Ceea ce stau la baza jocului sunt temnițele mari. În total sunt opt și sunt generate pe parcurs ce jucătorul avansează, dar este greu de crezut asta având în vedere că fiecare cameră are detalii bine amplasate și puzzle-uri bine gândite, cel puțin până resetezi una și te găsești într-o locație necunoscută.

Din perspectivă, sistemul de combat este acel turn-based pe care îl știe toată lumea, dar cu personaje care au fiecare abilități speciale ce îi ajută să se descurce contra inamicilor din temnițe. Ceea ce face luptele mai interesante este sistemul de overcharge. De fiecare dată când un aliat lovește un inamic sau când un inamic lovește un aliat cu un anume buff pe el, aliatul primește puncte de overcharge care se adună peste mana. Aceste puncte ajută la efectuarea atacurilor speciale și overcharge-ul scutește un consum mare de mana, iar acele puncte de overcharge dispar în urma fiecărei lupte, doar punctele de mana neconsumate rămânând. Durează puțin până înțelegi când merită să folosești atacurile ce consumă mana și când nu, atunci când dai de inamici mai puternici în temnițe.

Sistemul de luptă turn-based folosit este tipic unui RPG și înafară de sistemul de overcharge, nu este adus nimic nou. Personajele au abilități caracteristice lor, de la cele de atac până la cele defensive și debuff, iar inamicii nu sunt foarte diferiți între ei, ci doar arată altfel. În plus, în temnițe inamicii întâlniți nu devin mai puternici sau mai slabi pe parcurs ce avansezi. Poți da nas în nas cu o trupă ce are șanse mari să te învingă, doar ca după să întâlnești un boss care se străduie din greu să rămâna în viață pentru mai mult de trei ture.

Battle Chasers: Nightwar nu este foarte dificil, dar ca să dobori anumiți boși ai nevoie de echipament bun pe care îl cumperi cu bani dobândiți foarte greu, ceea ce necesită mult timp petrecut luptând doar pentru bani. Asta pentru mine nu este distractiv și face ca jocul să devină repetitiv.

GFRAFICĂ

Fiind bazat pe o serie populară de benzi desenate din anii ’90, Battle Chasers: Nightwar transpune stilul vizual al unor benzi desenate într-un joc video. Sunt folosite culori închise, iar personajele sunt desenate în detaliu.

Muzica este cel mult ok. Dialogurile dintre personaje nu sunt deloc interesante, totuși este mai plăcut să îi asculți vorbind decât să fii obligat să citești totul. Vocile acestora sunt clare, dar nu am înțeles de ce multor dintre dialoguri le lipesc vocile.

CONCLUZIE

În ciuda gameplayului prelungit în exces și a goanei după aur constantă, are o grafică bună și Battle Chasers: Nightwar este un JRPG clasic care i-ar putea fi pe plac unui iubitor ar acestui gen, dar pe mine nu m-a impresionat.

Lasa un comentariu
Asrock
%d blogeri au apreciat:
Sari la bara de unelte