Asrock

La primă vedere, PlayerUnknown’s Battlegrounds pare să fie doar altă apariție oarecare în categoria genului de jocuri shooter survival, care este deja foarte aglomerat. Treaba este că omul din spatele acestui joc deja i-a perfecționat cea mai importantă caracteristică, așa-numitul mod „battle royale”. Battlegrounds este prima lui încercare la un titlu standalone. Mai jos am pregătit trailerul de lansare în Early Access.

Până în momentul de față, lucrurile au mers foarte bine. Ieri Battlegrounds și-a avut ziua de lansare și deja a dobândit titlul de al treilea cel mai popular joc pe Twitch. Asta înseamnă că mai mulți oameni se uită la gameplay cu acesta mai mult decât cei care se uită la Mass Effect: Andromeda, Counter-Strike: Global Offensive, Overwatch sau la un mic titlu la care a lucrat el: H1Z1.

Brendan „PlayerUnknown” Greene este omul responsabil pentru modul Arma 3 cunoscut sub numele de „Battle Royale”. Sursa de proveniență a modului este destul de complicată. Originalul mod pentru Arma 2 care s-a dezvoltat în modernul Day-Z, n-a apărut din vid. În jurul datei de lansare, mulți modderi au văzut potențialul în multiplayerul jocului, prin urmare și-au făcut de cap cu el. Cu patru ani în urmă, Arma 3 a urcat pe scenă și pe loc modderi s-au pus la treabă încercând să porteze aceste moduri. Una dintre variantele cele mai de succes, a fost Battle Royale al lui PlayerUnknown. Este jucat până în ziua de azi, având peste 375,000 de abonați la workshop.

Dacă ai jucat vreodată originalul mod Battle Royale din H1Z1 sau ai privit câteva meciuri din popularul H1Z1: King of the Kill, atunci îi poți mulțumi lui Greene pentru asta. El a colaborat cu echipa de la Daybreak; i-a ajutat să se dezvolte și să crească.

Acum Greene a format un parteneriat cu un dezvoltator din Coreea de Sud numit Bluehole(cunoscut pentru MMO-ul său, Tera). Greene a condus dezvoltarea lui Playerunknown’s Battlegrounds încă de anul trecut, iar de ieri jocul este disponibil pe Steam în Early Access.

Această prezentare necesită JavaScript.

Zeci de jucători sunt plasați pe hartă întinsă pe 8 kmp, neavând altceva decât hainele de pe ei. Aceștia sunt nevoiți să caute arme, muniție provizii și să rămână nevăzuți în timp ce ucid cât mai mulți jucători inamici cu orice preț.

Bluehole a făcut o treabă bună cu stârnirea interesului fanilor. Comunicatul de presă publicat ieri se laudă cu un stream pe Twitch care a atins 120,000 spectatori care priveau concomitent transmisiunea. Rămâne de văzut dacă nebunia se va menține la fel în continuare. Bluehole a afirmat că jocul nu va râmâne în Steam Early Access mai mult de șase luni.

Lasa un comentariu
%d blogeri au apreciat:
Sari la bara de unelte