- Foarte distractiv pentru un joc gratuit
- Plin de acțiune
- Microtranzacții justificate
- Nu se pot schimba cardurile în timpul meciului
- Buguri de sunet
Battlerite este un joc multiplayer de acțiune lansat recent pe Steam, cu care am petrecut destul de mult timp în ultimele zile. Jocul este free-to-play și nu am avut așteptări mari intrând în el, dar m-a surprins în mod plăcut. Iată opinia mea despre ce oferă acesta.
GAMEPLAY
Pot spune că punctul forte al jocului se află la capitolul gameplay. Battlerite se concentrează pe lupte PvP în arenă. Jocul combină elemente din shootere ca Paladins și Overwatch cu elemente din jocuri ca DOTA 2 sau League of Legends și o face atât de bine, că este unul dintre cele mai distractive jocuri free-to-play pe care le-am încercat anul acesta.
Battlerite e plin de acțiune deoarece luptele PvP din arenă sunt rapide, pline de tensiune și uneori puțin haotice. Există patru moduri de joc:
- Casual și Competitive, unde regulile sunt aceleași dar la competitiv este obișnuitul sistem de ranking întâlnit în majoritatea jocurilor competitive. Aici poți alege să joci în meciuri 2v2 sau 3v3; îmi place că ambele moduri încurajează munca în echipă. Eu am preferat să joc mai mult în cele 2v2 deoarece în 3v3 luptele pot deveni haotice și uneori era greu să mă concentrez pe trei fronturi deodată.
- Private, care este un mod ce îți permite să joci contra AI sau prieteni în meciuri customizate pe baza preferințelor tale.
- Battlegrounds, care se află momentan în beta și are un stil de joc mai apropiat de Heroes of the Storm, ceea ce nu m-a captivat prea mult, dar este bun dacă dorești ocazional o pauză de la clasicele reguli de joc din Battlerite.
Jucătorii au libertatea să își construiască seturi de carduri pentru fiecare campion, la fel ca și în Paladins. Cardurile sunt variate și de mai multe categorii. Acestea fac mici schimbări în abilitățile campionilor și permit jucătorilor să își creeze propriul stil de a juca fiecare erou din joc, fie că e mai defensiv sau mai ofensiv. Seturile astea de carduri, după mine, sunt o modalitate destul de eficientă să prevenă meciurile din a deveni repetitive.
Campionii din Battlerite sunt mulți și variați ca să îi facă fericiți pe toți jucătorii, fiecare dintre aceștia având un stil de joc diferit și un rol diferit care să i se potrivească oricui: Melee, Ranged, Healer. În mare, personajele sunt bine gândite, la fel și abilitățile care reușesc să se îmbine foarte bine unele cu altele atunci când jucătorii lucrează împreună, cu mici excepții (noul campion Thorn e overpowered :)). Personajele ar fi mai interesante dacă ar exista o poveste despre fiecare ce să ofere un context.
Hărțile sunt bine puse la punct: ca orice arenă, sunt mici și încurajează luptele să se desfășoare în mijloc prin prezența unei mingi care atunci când este spartă, încarcă Ultimate-ul echipei care o distruge.
Microtranzacții
2017 a fost anul microtranzacțiilor în jocurile gratuite și cu bani. Battlerite nu este o excepție, dar aici totul este realizat într-un mod drept față de jucători. Jocul nu este „pay to win”, ci singurii bani din joc merg spre cufere care oferă skinuri și alte obiecte cosmetice, fără să afecteze în vreun fel gameplayul. Cele două tipuri de bani din joc se câștigă relativ repede, mai mult prin misiunile zilnice și săptămânale și din lista de achievements decât din meciurile în sine, în timp ce al treilea tip poate fi acumulat doar prin cumpărarea pachetelor de gems cu bani reali.
GRAFICĂ & SUNET
Din punct de vedere vizual, Battlerite arată foarte bine. Personajele și hărțile sunt viu colorate, iar în același timp permit jucătorului să înțeleagă ce se petrece într-o bătălie. Animațiile sunt și ele realizate impecabil, fiind foarte fluide.
Muzica din joc este cel mult OK, iar vocile personajelor sunt clare, convingătoare și autentice, dar de multe ori acestea se opresc în mijlocul frazei, fiind singurul bug întâlnit aici. Restul sunetelor din joc, cel puțin al abilităților campionilor, ar putea fi mai variate.
CONCLUZIE
Battlerite este printre cele mai bune alegeri în materie de jocuri gratuite de pe Steam în acest moment și sper că dezvoltatorii vor continua să vină cu update-uri de conținut și să organizeze evenimente în joc.
[…] Pentru mai multe informații despre joc și ca să afli impresiile noastre despre acesta, citește recenzia aici. […]