Blackwell Epiphany review
Poveste9.5
Gameplay9.5
Grafica8
9Overall Score
Reader Rating: (0 Votes)
0.0

Dupa un timp destul de lung am ajuns sa jucam si ultimul joc din seria Blackwell, si anume, Blackwell Epiphany. Toate jocurile din serie au fost de tipul point-and-click, iar acest ultim titlu pastreaza la randul sau traditia. Wadjet Eye ne invita din nou sa intram in pielea Rosei si al lui Joey, care isi continua aventura cautant sufletele ratacite ale mortilor si incercand sa le duca inspre taramul de dincolo.

[bd_youtube id=WAK_CcCDE84 ]

Totusi ceva s-a schimbat… cei doi vor vedea un suflet chinuit distrus complet de o entitate necunoscuta, fara ca ei sa poata interveni in vreun fel. Aventura va cuprinde o serie de investigatii, care au in centru suspecti uzuali, forte de ordine si un adversar extrem de periculos din lumea spiritelor.

BE-hospital

Pastrand traditia primelor jocuri, Blackwell Epiphany ne ofera o noua serie de mistere captivante si logice, care sunt ca o gura de oxigen in lumea jocurilor de astazi. Daca dai de o usa inchisa nu ai nevoie de cine stie ce smecherie sau obiecte ciudate, ci trebuie sa gasesti o cheie, iar cheia o vei gasi urmand indiciile. Din nou inventarul este extrem de bine organizat si toate obiectele colectate iti vor fi folositoare. Nu aduni 100 de chestii majoritatea nefolositoare, ci strict ceea ce ai nevoie.

BE-michael

Un unele cazuri ai nevoie de ajutorul lui Joey, spiritul tau calauzitor care poate trece de usi incuiate daca este nevoie si te ajuta cum poate. Spiritul poate manipula numite obiecte mici, dar cele mari sunt doar la indemana Rosei. Rosa se ocupa si de aflarea informatiilor de la persoanele in viata, prin interviuri, conexiunea unor informatii si combinarea acestora. Informatiile inacesibile ei si indiciile care duc spre rezolvarea misterelor celor plecati din aceasta lume sunt obtinute de Joey.

BE-shot5

Ca si primele jocuri Blackwell, te folosesti de telefon pentru a stoca indiciile, si a pune cap la cap informatiile. Blackwell Epiphany iti permite si sa accesezi internetul prin telefonul Rosei, pentru aflarea de informatii. Se observa astfel de la un titlu la altul trecerea timpului si dezvoltarea tehnologiei. Pentru a rezolva unele mistere va trebui sa te folosesti de aceasta tehnologie, pentru ca iti va dezvalui nume si locatii noi, esentiale rezolvarii cazului.

BE-shot8

Din punct de vedere grafic, jocul nu s-a schimbat prea mult, texturile par insa mai bine definite. Wadjet Eye a pastrat si actorii originali pentru inregistrarea vocilor si chiar daca acestia nu erau chiar cei mai buni din breasla, in Blackwell Epiphany se simte ca au pus suflet actorii, iar conversatiile sunt purtate cu patos.

BE-shot15

Comparand cu primele titluri, Blackwell Epiphany este un progres clar din multe aspecte. Wadjet Eye a imbunatatit multe aspecte, reusind sa faca puzzle-urile din ce in ce mai interesante, povestea este bine lucrata si gameplayul este extrem de bun. Totusi, sarind peste restul jocurilor din serie,  Epiphany pare plictisitor si lipsit de substanta, de aceea va recomandam sa le jucati pe toate, pe rand. Avand in vedere ca le-am jucat pe toate si m-au prins atat de mult, nota mea pentru acest titlu este 9/10, iar seria de jocuri este una din cele mai bune pe care le-am incercat si i-as da cu incerere 5 stele. Va recomand cu caldura aceste jocuri!

Lasa un comentariu
Enermax Starryfort SF30
%d blogeri au apreciat:
Sari la bara de unelte