Enermax Starryfort SF30

A Blind Legend Review
Concept10
Gameplay8
Efecte sonore10
Voce2
7.5Scor
Reader Rating: (1 Vote)
7.0

Pe data de 7 aprilie a apărut un joc nou pe Steam care mi-a captat atenția totală deoarece a fost prezentat cu un concept unic. Este vorba despre A Blind Legend, joc produs de Dowino și lansat pentru PC și dispozitive mobile care ne propune să jucăm un shooter fără grafică. Ce înseamnă asta? Că urechile trebuie să înlocuiască ochii, iar acest lucru poate fi făcut cu ajutorul tehnologiei „binaural 3D sound”. Practic acesta este primul joc de care am auzit eu care poate fi jucat de persoanele cu deficit de vedere sau de persoanele oarbe, iar conceptul mi-a trezit interesul și m-am decis să-l încerc.

Povestea

Protagonistul jocului este Edward Blake, un faimos cavaler orb! Ghidat de vocea fetiței lui Louise, el va trebui să găsească și să învingă adversarii, evitând în același timp capcanele prezente în High Castle Kingdom. Scopul jocului este de a găsi soția lui Blake care a fost răpită de niște răufăcători.

Gameplay

Jocul este făcut pentru persoanele care au probleme cu vederea, așa că este recomandat să aveti o pereche de căști bune înainte să jucați și să încercați să faceți acest lucru într-un mediu relaxant, lipsit de interferențe externe. producătorul recomandă chiar să închideți ochii în timpul jocului, pentru a beneficia de o experiență completă și pentru a vă ascuți auzul. Acestea fiind spuse, mi-am dat căștile la maxim am intrat în joc și am intrat puternic în poveste. Ai nevoie de ceva timp să te acomodezi cu noul concept de joc, dar odată ce ai prins ideea lucrurile decurg normal și spre bine.

A Blind Legend este practic un joc de acțiune-aventură, un hack-and-slash, în care trebuie să ucizi mulți adversari pentru a trece mai departe. Ușor de zis ând ai imagine, fără însă este puțin mai greu. Dacă ai însă niște căști bune, recomandat 7.1, vei putea să îți dai seama de unde vin adversarii și animalele care vor să te ucidă. Sistemul de sunet care te ajută în mișcări și acțiuni este realizat incredibil. Chiar dacă nu ai imagine, lumea îți este construită în minte prin prisma sunetelor. Ești trimis practic într-o lume arhaică, unde se aud în jurul tău sunete scoase de cai tropotind, meșteșugari care muncesc în stânga și dreapta, voci, pași sau elemente ale naturii. Când te miști stânga și dreapta, sunetele se mișcă odată cu tine, iar după ce te-ai prins cum stă treaba, vei putea să aproximezi poziția elementelor din jurul tău.

BL_artwork_HD_02

Mișcările și lupta sunt controlate clasic de pe tastatură sau cu ajutorul unui controller. Dacă vreți să urmați sfatul producătorilor și să jucați cu ochii închiși, vă recomand să folosiți un controller. Eu am încercat cu o manetă Xbox 360 și a reacționat foarte bine la comenzi. Dacă cumva te pierzi, poți folosi tasta SPACE pentru a primi indicații, care îți vor spune în ce direcție trebuie să mergi. De-a lungul aventurii, va trebui să te lupți cu lupi, urși sau inamici umani. trebuie să te ghidezi după sunete în lupte, să îți organizezi perioadele în care parezi atacurile cu cele în care vrei să lovești cu sabia. Animalele sălbatice se aud prin zgomotele pe care le fac și îți vei putea da seama când va trebui să lovești pentru a avea succes.

A Blind Legend dispune de toate elementele unui joc clasic, dar toate ilustrate prin sunete. Nivelul de viață este ilustrat prin bătăile inimii, viața inamicilor este ilustrată de ridmul în care respiră sau zgomotele care le fac. Per total, experiența de gameplay este ciudată, dar intuitivă și conceptul este unic. Păcat că jocul este cam scurt, dar oricum experiența merită.

BL_logo_black_300ppi

Sunet

Jocul este controlat de sunete, deci acestea sunt cel mai important aspect al jocului. Pe partea sonoră sunt două aspecte pe care trebuie să le luăm în considerare, efectele sonore și vocile. Dacă pe partea de efecte, totul este realizat magistral, făcând posibilă practic experiența de joc, pe partea de voce lucrurile stau însă foarte prost. Fiind conceput pentru persoanele cu deficiențe de auz, jocul transpune în sunet toate textele, care sunt redate de o voce computerizată, similară cu serviciile text-to-voice prezente și în Windows. Redarea în asemenea fel a sunetelor este o experiență extrem de neplăcută enervantă chiar și neprofesională. Se impunea folosirea unor actori, în opinia mea și acest lucru trage jocul în jos.

Concluzie

A Blind Legend ne propune un concept unic și o experiență pe măsură. Prețul de 6,99€ nu este de loc prohibitiv și vă recomand cu căldură să îl încercați, măcar pentru experiență. Există deficiențe în joc, ceea ce este adevărat, dar acest lucru nu ar trebui să pună probleme.

Lasa un comentariu
Enermax Starryfort SF30
%d blogeri au apreciat:
Sari la bara de unelte