Bloody Zombies Review
Gameplay4
Sunet & Grafică6
Raport calitate/preț5
5Overall Score
Reader Rating: (0 Votes)
0.0

Bloody Zombies este un joc 2D de acțiune cu lupte împotriva zombilor apărut pe Steam, care a fost dezvoltat de către Paw Print Games. Haideți să vedem dacă se diferențiază în vreun fel de nenumăratele jocuri similare prezente pe Steam.

GAMEPLAY

Pentru mine, Bloody Zombies nu este altceva decât un alt joc neoriginal cu zombi. Jocul nu aduce nimic nou genului și nu m-a impresionat în niciun fel în timpul în care l-am jucat.

Jocul este creat special pentru controller, așa că nu recomand să îl jucați de pe o tastatură deoarece combinațiile de taste ajung să devină derutante. Singurul obiectiv al tău este să treci prin nivele în timp ce bați zombi folosind atacuri întâlnite în orice beat-em up. Poți ajunge să efectuezi diferite combo-uri, dar la ce bun atunci când ești înconjurat de un grup de zombi și apăsarea acelorași butoane la nesfârșit are un impact la fel de mare ca și efortul depus pentru efectuarea unor combo-uri?

Jocul nu te răsplătește îndeajuns atunci când faci mișcări combo, cu toate că unele dintre acestea necesită puțină concentrare pe butoanele gamepadului. Este adevărat că există și niște mișcări speciale prin care personajul scoate o bâtă și lovește cu mai multă putere, dar acestea necesită energie care se scurge foarte repede și desigur, combinații de butoane ce par să nu funcționeze de multe ori, ceea ce te lasă vulnerabil în fața valurilor de zombi în timp ce te chinui să repeți combinațiile. Pe parcurs ce avansezi găsești manete care te obligă să folosești mișcările speciale să poți trece mai departe, totuși eu nu le-am văzut rostul.

Ocazional vei întâlni arme ca săbii, ciocane sau grenade. Acestea sunt folositoare și au mult mai multă putere în comparație cu pumnii și picioarele, dar sunt consumabile și se strică după doar câteva lovituri. Mi-ar fi plăcut dacă armele ar fi amplasate în locuri unde urmează valuri mai mari de zombi, decât la întâmplare.

În plus, AI-ul se mișcă foarte ciudat și de multe ori zombii nu se îndreaptă direct spre tine, ci încep să devieze de la drum ca să meargă în direcții în care nu se petrece nimic, doar ca apoi să se întoarcă iar la tine. Mie mi s-a părut greu să îi lovesc când se mișcau așa nehotărâți.

Jucătorul are de ales între 4 personaje cu care să joace, dar acestea nu diferă în abilități, ci au doar skinuri diferite. Fiecare personaj are puține replici pe care le repetă constant, ceea ce a devenit repede foarte enervant pentru mine ca jucător. Lui Bloody Zombies îi lipsește diversitatea.

Zombii sunt puțini ca și design iar locațiile din nivele sunt majoritatea străzi simple care nu iasă deloc în evidență și pare că te plimbi prin aceleași locuri uneori. Pe scurt, Bloody Zombies nu este captivant și devine repetitiv foarte repede pentru că faci același lucru tot jocul și inamicii nu sunt foarte diversificați.

GRAFICĂ & SUNET

Capitolul grafică nu m-a lăsat cu gura căscată nici el. Oamenii cât și zombii sunt desenați cu multe umbre pe față care nu își au locul și nu te lasă să observi detaliile fețelor. Iar, așa cum am menționat anterior, nu sunt destule modele de zombi și a devenit plictisitor să privesc aceleași fețe la nesfârșit.

Coloana sonoră este foarte slabă. Vocile personajelor nu par convingătoare și sunt puține replici pe care le auzi constant. Muzica este prea intensă și prea parcă scoasă dintr-un film horror vechi, în loc să creeze o atmosferă potrivită tipului de gameplay.

CONCLUZIE

Bloody Zombies nu m-a atras deloc. Eu îl văd ca fiind doar o altă încercare eșuată la genul jocurilor cu zombi care este supraîncărcat pe Steam. La un preț nejustificat de 13,49 euro, nu l-aș recomanda nimănui să îl încerce.

Lasa un comentariu
Enermax Starryfort SF30
%d blogeri au apreciat:
Sari la bara de unelte