Bounty Train este un joc de strategie creat de Corbie Games și distribuit de Daedalic Entertainment. Am primit șansa să încerc jocul care momentan este în Acces Timpuriu, deși a fost lansat pe Steam pe 25 august 2015.

Gameplay

Acțiunea jocului se petrece în secolul al-XIX-lea în anii 1860-1868 în America de Nord în timpul expansiunii Statelor Unite ale Americii când conflictele dintre cowboy,  indieni și bandiți erau în toi. Jocul îți permite să-ți construiești propriul tren cu aburi (care chiar a existat în viața reală) și să-l personalizezi. Vei face comerț cu mărfurile găsite pe noile teritorii și vei gestiona și controla un echipaj care trebuie plătit. La fiecare pauză vei primii o mică lecție de istorie despre legendarele trenuri cu aburi ca de exemplu The General.

Bounty Train

În timpul călătoriilor vei avea parte de ambuscade, urmăriri, disfuncționalități la tren și probleme cu cărbunele, dar poți depăși toate astea cu o echipa de mecanici și mercenari care îi plătești din banii produși din vânzările de bunuri comerciale sau banii primiți din quest-uri. Bounty Train are o grămadă de quest-uri cu niște obiective foarte clare: să ucizi bandiți, să faci rost de mărfuri valoroase din acea vreme (cafea, fructe și altele), să ajungi la timp la o destinație. Luptele cu bandiții și locațiile nu sunt la întâmplare, ele sunt puse cronologic din punct de vedere istoric.

Bounty Train

Grafică

Bounty Train arată bine, în timpul călătoriilor locurile sunt destul de simple, dar când ajungi la gară lucrurile se schimbă, detaliile sunt foarte bine structurate, nu am ce să obiectez, dar revenind la călătorii efectele vizuale sunt cam slabe mai ales dacă mai trebuie să te și lupți, sunt bug-uri când bandiți stau ascunși după diguri și atunci când ei vin lângă trenul tău pentru a urca în el. Ținând cont că jocul este în Acces Timpuriu, sper că aceste probleme vor fi remediate.

Bounty Train

 

Sunet

La acest capitol Bounty Train stă foarte bine, deoarece nu are efecte sonore care să zgârie la ureche, melodiile sunt bine alese și acestea se schimbă când situațiile devin palpitante (adică în timpul luptelor), iar fiecare oraș are câte o melodie diferită, foarte puțin schimbată un de cealaltă.

Bounty Train

Concluzie

Îmi place Bounty Train datorită faptului că respectă foarte multe date istorice în ordinea lor cronologică, multe jocuri deși sunt jocuri cu teme istorice, nu respectă acest lucru, dar nu este cazul pentru Bounty Train. Dacă se mai lucrează puțin la grafică, jocul va fi un succes. Jocul este disponibil pe Steam pentru 24,99$ (varianta standard).

 

Lasa un comentariu
%d blogeri au apreciat:
Sari la bara de unelte