Call of Duty WWII Review
Campanie9
Grafică 9.5
Multiplayer8.5
Raport calitate/preț7.5
8.6Overall Score
Reader Rating: (2 Votes)
6.6

Call of Duty se reîntoarce la rădăcini cu o nouă experiență care îți va tăia răsuflarea, noul titlu al seriei are scopul de a redefini al doilea război mondial pentru noua generație de gameri. Jocul dezvoltat de Sledgehammer Games în colaborare cu Raven Software și distribuit de Activision, s-a lansat pe data de 2 noiembrie 2017.

 

Campanie

Acțiunea îl are în centrul atenției pe Private “Red” Daniels care trăiește unele momente cruciale din cel de-al doilea război mondial, de exeplu, D-Day sau eliberarea Parisului de sub stăpânirea nazistă. Partea de singleplayer este foarte folositoare în pregătirea ta pentru experiența din multiplayer, Este destul de dificil să te acomodezi cu primul Call of Duty, din 2008 până în prezent, care își are povestea  plasată într-un perioadă istorică, dar cu puțină practică și determinare poți ajunge să înțelegei fiecare armă și să înțelegi cam cum stă treba cu jocul în general.

După cele cinci, șase ore de singleplayer, cu siguranță am început să simt empatie pentru Daniels și echipa lui. Povestea este construită cu ajutorul scenelor și a narațiunii dinaintea sau de după misiune, în mare parte filmulețele arată extraordinar, iar în combinație cu partea de narațiune, Call of Duty se ridică la standardele setate de-a lungul anilor. Un lucru care m-a surprins a fosta dezvoltarea foarte complexă a personajelor, în timp ce Daniels și echipa lui se luptă împotriva dușmanului, evident Germania Nazistă, tensiunea dintre personaje crește pe măsură ce războiul avansează, ceea ce crează unele drame, drame bine-venite de altfel pentru a-ți stârni emoții și sentimente pentru fiecare personaj, dându-i unicitate. Echipa nu încearcă să se lupte cu cei mai puternici și mai mari dușmani pe care îi întâlnesc, ei doar încercă să supraviețuiască și să dea tot ce pot pentru a împiedica lucrurile să își continue demersul destul de rău. Este o persepectivă mult mai umană decât cu ce am fost obișnuiți în ultimii ani.

Europa anilor 1944, cu siguranță este un mediu perfect pentru o nouă experiență Call of Duty. Îndepărtându-se de de shoot-erele dintr-un viitor nu foarte apropiat, incluzând tilul lansat anul trecut, Infinite Warfare, care nu a fost prea bine primit de către fani, Call of Duty pierde din viteza și din dificultatea jocurilor lansate anterior, dar luptele nu sunt deloc încetinite. În noul joc doar vei avea nevoie de mai multă răbdare penntru a vedea inamicii, de o acuratețe puțin mai ridicată, luând în considerare că toate lunetele și tehnologiile din jocurile anterioare au fost eliminate.

Este destul de bine să te simți puțin vulnerabil și să ai un HUD simplu, fără o mulțime de echipamente sofisticate care te-ar ajuta, te vei simți mult mai realizat după fiecare nivel trecut. Chiar dacă echipamentul sofisticat lipsește, Dezvoltatorul nu ne-a lăsat baltă când vine vorba de opțiuni și echipament, doar a înlocuit, în loc de drone sofisticate și exoschelete car te-ar transforma într-o mașină de ucis, acum vei fi nevoit să te bazezi pe echipa ta, fiecare membru te va ajuta, unul îți va oferi truse mediacle, pentru a te bandaja, altul îți va da muniție și grenade, iar unul va căra un fum de semnalizare pentru bombardiere, care vor ucide tot pe o rază destul de mare. Una peste alta, eu chiar consider că este o îmbunătățire ideea de a depinde de munca în echipă, în locul tehnologiei.

Poate pe alocuri există unele momente exagerate în care echipa lui Daniels pare că este o echipe de supereroi, dar în cea mai mare parte chiar m-am simțit foarte bine doar împușcând naziști și folosind arme foare vechi.

Multiplayer

Poate că tehnologia foarte avansată nu mai este prezentă în joc, dar la bază tot un joc Call of Duty rămâne, adică totul se petrece foarte repede, omori rapid, mori rapid și te respanw-ezi rapid. Un ciclu foarte sadisfăcător ca este caracteristic francizei, acest ciclu este și mai bine primit atunci când omori mai mult decât ești omorât. Jucătoii vor putea alege dintre câteva clase de soldați, numite divizii și între trei moduri de joc, mai ales modul nou de joc, care cu siguranță merită mai multe hărți.

În continuare Call of Duty se folosește de experiența câștigată în joc pentru a putea debloc noi abilități ( un lucru foarte bun, având în vedere că jocul nu folosește micro-tranzacții). La început jocul poate părea destul de dificil, din cauza lipsei unui echipament corespunzător și va fi destul de greu să păstrezi un raport kill/death pozitiv, vei avea nevoie de o țintă foarte bună, dar cu cât vei avansa în rang, vei observa că începi să primești echipament din ce în ce mai bun, care te va ajuta să faci noile Orders și Contracts, un fel de misiuni, de exemplu, să omori un anumit număr de inamici în 10, 20 de minute, după realizarea lor vei fi recompensat cu XP sau cutii din care îți vor putea pica skinuri, unele foarte rare, dacă ai noroc.

În joc sunt cinci divizii din care vei putea alege, Infantry, Airborne, Armored, Mountain și   Expeditionary, fiecare având arme și abilități diferite.

În general jocul este extrem de bine optimizat, se mișcă excelent, fără scăderi bruște ale FPS-ului sau alte probleme de genul acesta.

Grafică și Sunet

Grafica este exepțională. Jocul arată extraordinar, atât în gameplay, cât și în scenele de prezentare ale poveștii. Este destul de impresionant că un joc care arată atât de bine, se poate descurca pe nișe specificații foarte mici. Sunetul și el este la nivelul graficii, voicle personajelor se aud foarte clar și sunt de părere că actorii care au dat viață personajelor au făcut o treabă excepțională. Muzica se potrivește perfect cu acțiunea și cu perioada în care se petrec evenimentele descrise.

ConcluzieÎ

Call of Duty WWII este un joc care arată și se mișcă extraordinar. Poveste este foarte interesantă, iar faptul că cei de la Call of Duty au decis să se întoarcă la începuturile francizei este doar un plus. Eu personal m-am săturat de tiltlurile seriei care se petrec în viitorul îndepărtat, în care personajul tău este aproape invincibil. Call of Duty WWII este ca o gură de aer și pentru jucători, dar și pentru Activision, mai ales după dezastrul de anul trecut cu CoD Infinite Warfare.

Parte de multiplayer rămâne la fel de distractivă ca în majoritatea jocurilor din serie, cu o mulțime de hărți și acm și cu un mod de joc nou. Prețul de 59,99$ este puțin cam mare având în vedere că există și o variantă Deluxe care costă 99,99$.

Lasa un comentariu
Enermax Squa RGB
%d blogeri au apreciat:
Sari la bara de unelte