Cally's Caves 3 Review
Poveste7.5
Gameplay 6
Grafică4.5
Sunet6.5
6.1Overall Score
Reader Rating: (0 Votes)
0.0

Un proiect lansat și produs de către VDO Games este Cally’s Caves 3. Este vorba despre un joc indie de acțiune-aventură cu anumite criterii de RPG pe care l-am testat și îmi voi spune părerea despre el.

Poveste

Personajul principal din Cally’s Caves 3 este o fată pe nume Cally, care a plecat în căutarea părinților ei ce au fost răpiți de dușmanul său de moarte, Herbert, care s-a ascuns în peșteri pentru a-și duce experimentele malefice la bun sfârșit. Pentru a ajunge la Herbert trebuie să treci de 10 zone, ce însumează total 310 de nivele. Fiecare zonă are câte un număr diferit de nivele.

CC3 steam greenlight 2016-01-07 23-18-29-963

De-a lungul nivelelor poți găsi cufere în care poți găsi bani, diamante sau viață. De asemenea, fiecare lucru are câte un nivel: caracterul, viața, armele și inamicii. Cu cât avansezi mai mult în nivelul caracterului, cu atât, inamicii devin mai puternici și mai inteligenți.

CC3 steam greenlight 2016-01-07 23-18-01-148

Gameplay

Având în vedere că Cally’s Caves 3 este un platformer 2D, nu te poți aștepta la mai multe decât să omori inamici și să colectezi puncte. Însă gameplay-ul este destul de complex aici, și ai unele zone dinamice, cum ar fi pietrele care le poți sparge pentru a descoperi camere secrete, cât și tufișurile, care îți dropează puncte de XP când le tai cu sabia. De fiecare dată când atingi un inamic, acesta îți va scădea câte o inimioară. Nivelul inimioarelor crește odata cu nivelul caracterului.

CC3 steam greenlight 2016-01-07 23-37-19-802

Sunt în jurul a nouă arme diferite în joc, care și acestea se upgradează la fiecare nivel urcat. Odată la 3 nivele, armele au o nouă formă, un nou mod de tras, și un alt tip de gloanțe. Fiecare armă este plasată în câte o zonă diferită. De-a lungul călătoriei ai prieteni care te vor ajuta. Aceștia nu te vor ajuta în luptă, deoarece sunt caractere statice, dar îți pot oferi sfaturi, consumabile și puteri de care chiar ai nevoie. Cally poate debloca unele abilități precum: Săritura Triplă, Rostogolire și Aripi de Apă care te pot ajuta să ieși cu bine din luptă. Poți folosi un al doilea caracter jucabil, Bera, ce are mișcări de ninja și poate să rezolve puzzle-uri.

screenshot-2015-04-19-14-58-55

Grafică și sunet

Grafica este specifică unui joc 2D pixelat, fără prea multe elemente sofisticate. Nu este modernă, dar nu este nici rea. Ca și performanță, jocul se comportă normal, nu sunt frame drop-uri iar animațiile sunt ca ale unui joc ale anilor ’90.

robin1

Nu prea am înțeles de ce în versiunea Deluxe, primești un DLC cu soundtrack. Jocul nu ar avea sunet în versiunea normală sau ce? Sunetul este unul ok, uneori cam prea nerealist, dar ok.

Concluzie

Cally’s Caves 3 este un joc ce durează mult și pe care te chinui să-l termini. După mine, aș încadra jocul acesta în categoria addicted, pentru că asta îți oferă odată ce l-ai pornit. Prețul este ok pentru acesta, 6.99€ și pentru Deluxe 9,99€ plus conținutul suplimentar de soundtrack 3,99€. Având în vedere numărul de niveluri și faptul că dacă nu ai salvat un checkpoint te dă la începutul zonei, aș crede că jocul acesta are pe undeva la 5, poate 6 ore de joc.

Lasa un comentariu
%d blogeri au apreciat:
Sari la bara de unelte