Enermax Squa RGB

Captain Kaon, gravity shooterul 2D de acțiune inspirat din jocuri clasice Spectrum și Amiga, a fost lansat pe Steam în 14 aprilie.

Captain Kaon este un omagiu adus clasicelor jocuri din anii 1980 ca și Thrust sau Gravitar și îmbină estetica vibrantă și pixelată cu mecanica controlului twin-stick. Fiind un gen neglijat de multă vreme, gravity shooterele și-au găsit campionul modern în dezvoltarea jocurilor indie, James Buckle.

„Am învățat pentru prima dată să scriu coduri și să creez jocuri după ce am făcut rost de un ZX Spectrum când eram copil”, spune James Buckle, fondator și dezvoltator la Engage Pixel. „Gravity shooterul Thrust a fost cu siguranță unul dintre favoritele mele; am iubit modul în care manevram nava prin peșteri și cum îi eliminam pe tipii răi. A fost un stil de joc pe care l-am adorat și pe care nu îl mai întâlnești, iar eu am realizat că există o generație întreagă care nu a jucat deloc aceste jocuri excepționale. Captain Kaon preia aceste caracteristici de la genul clasic și le aduce în secolul 21”.

Captain Kaon este un twin-stick gravity shooter a fost dezvoltat de Engage Pixel din Marea Britanie și vine cu următoarele caracteritici:

  • Bucură-te de clasicul gravity-based gameplay sci-fi
  • Luptă contra inamicilor cu un mouse sau un controller
  • Explorează mediul înconjurător pixelat în stilul lui Amiga
  • Gestionează resursele și alege cu grijă misiunile în campanie
  • Îl poți încerca pe PC acum sau poți să aștepți lansarea pe Xbox One în curând

Povestea explică cum oamenii Pâmântul suprapopulat își găsesc o casă nouă printre stelele universului, o aglomerare de lumi locuibile în sectorul Regulus. Acest paradis nu a durat mult deoarece forțele extraterestre au început un atac subit asupra coloniilor. Această amenințare asupra expansiunii umane nu poate să rămână neînvinsă. Drept urmare, Pâmântul a trimis cele mai bune nave spațiale ca să-și protejeze coloniile și resursele. Sunt lăsați în urmă sunt cei în vârstă și sunt conduși de Argus: o flotă mică care să protejeze singura lor casă.

Rebelul căpitan Talia „Kaon” Altaras este pusă în fața curții marțiale când războiul începe. Cu speranța ca asta să însemne o ocazia ca ea să scape, se trezește că este defapt lăsată în urmă. Argus este condus de un echipaj format din schelete în descompunere, ea a fost numită pilotul singurei nave de luptă a flotei. Minerii de pe Ceres care aprovizionau navele cu deuterium se revoltă din cauza regulilor Pământului și refuză să continue aprovizionarea. Fără acesta, flota din Regulus nu va putea să lupte și Pământul va rămâne vulnerabil. Numai căpitanul Kaon poate pilota nava de luptă deasupra tunelelor încurcate de sub suprafața de pe Ceres și să oprească revolta.

Lasa un comentariu
Enermax Starryfort SF30
%d blogeri au apreciat:
Sari la bara de unelte