Captain Kaon Review
Poveste4
Gameplay7
Grafică4
Sunet6
5.3Scor
Reader Rating: (0 Votes)
0.0

Căpitanul Kaon este un joc 2D, retro apărut foarte recent, inspirat de jocurile clasice ale anilor ’80. Căpitanul Kaon împerechează o artă pixel-vibrantă în stil Amiga, cu un mecanism de control twin-strick.

Căpitanul Kaon este o scrisoare de dragoste pentru clasici, cum ar fi Thrust și Gravitar. Este un shooter gravitaţional cu un stil retro. Pilotaţi o armă de război prin sistemul solar, luptând împotriva maşinăriilor malefice ale doctorului Quantex!
Marina Interstelară a Pământului se află în sectorul îndepărtat Regulus, în război cu o rasă extraterestră numită Drullz. Doar Flota de Acasă de Apărare este lăsată să protejeze Pământul, dar este o colecție de sorți de nave din trecut. Când doctorul Quantex lovește, toate aceste antichități stau între el și stăpânirea totală asupra sistemului solar.

Proaspăt dat afară din academie și desemnat pentru membru Argus, pilot al Flotei de Apărare a Căminului, căpitanul Talia „Kaon” Altaras va face tot ce poate pentru a-și dovedi minciuna. Motivată de dorința de a-i proteja pe alții după ce și-a pierdut familia la atacul de la Drullz, este disperată să se alăture războiului în Regulus. Acum are o altă amenințare cu care se confruntă, deoarece forțele lui Doctor Quantex continuă să facă ravagii în sistemul solar.

Poveste

Când răul „Drullz” și-a făcut atacul surprinzător pe Pământ toți au distrus orașul natal al lui Talia. Pe măsură ce meteorii izbucneau în jos, nu putea decât să se uite cum locul ei asociat ca şi casa ei era redus la un crater afumat. Nu avea de ce să trăiască, doar pentru dorința de a se răzbuna, așa că s-a înscris în Marina Interstelară a Pământului. În academie, ea a descoperit că este un pilot talentat, dar din când în când, mânia ei ar fi înclinat judecata. În cele din urmă, pe aceasta a costat-o șansa de a se alătura atacului lui Drullz în sectorul Regulus, în schimb a fost repartizată Flotei de Apărare. Talia stătea pe puntea de zbor a lui Argus și putea doar să privească când Flota atacului pleca spre Regulus. Înfuriat de răzbunarea pe care o căuta cu disperare, Talia trebuia să găsească o modalitate de a se dovedi și de a câștiga un loc în primul val de întăriri.
Jenna a crescut pe stradă şi a furat pentru a supravieţui chiar înainte ca Drullz să atace. Ulterior, când ratele de criminalitate au crescut şi guvernul  Pământului a început să redacteze criminali în marină, era doar o chestiune de timp ca ea să se trezească la academie. Umplută cu resentimente şi răzvrătită împotriva autorităţii la fiecare întoarcere, a fost trimisă la Flota de Apărare şi trimisă lui Argus. Apărarea Pământului îi va da un sentiment, care îi lipseşte mereu, libertatea.
Diakite a fost Comandantul Wing al navei puternice „Bellerophon”. Atunci când Drullz a trimis valul de meteori spre Pământ au şters de pe faţa pământului nenumărate resurse umane, teritorii, vieţile locatarilor. Războiul nesfârşit al Pământului cu Drullz i-a lăsat într-o nevoie disperată de resurse. Bogăţia mineralelor din centura de asteriozi trebuia extrasă pentru a se construi mai multe arme şi nave. Acest lucru a afectat minerii care luptau dar totodată munceau acolo. Ei au urcat acum sub steagul Sigmei şi urmau să atace eforturile Marinei Pământului.

Gameplay

Gameplay-ul este unul foarte lejer, în ciuda faptului că este un joc simplu şi foarte complex ai nevoie doar de un mouse pentru a putea juca Captain Kaon. În principiu trebuie să-ţi distrugi adversarii dar totodată şi să îţi foloseşti puţină materie cenuşie rezolvând anumite puzzle-uri. Sincer să fiu, dacă ar trebui să stau câteva zile fără acces la internet şi aş putea opta pentru Captain Kaon, cu siguranţă l-aş termina, pare destul de interesant mai ales când nu ai o ocupaţie. Jocul se mişcă excelent, astfel încât să nu ai motive pentru a-l displăcea. Evident nu putem asemăna acest mini-game cu un joc de tip Sniper: Ghost Warrior 3 unde nici despre cerinţe nu putem vorbi. La prima deschidere a acestui joc am fost oarecum confuz, însă după primele 10 minute de joc aş putea spune că devine interesant, mai ales că-ţi aminteşte de jocurile vechi pe care le jucam pe Pentium 4 dându-ţi un sentiment deja-vu. Cred că acesta este motivul pentru care încă se mai produc astfel de jocuri şi anume, să ne mai amintească din când în când de vremurile Pentiumului 4.

Grafică

Grafica nu este un tocmai extraordinară dar astfel de jocuri nu necesită grafică uimitoare pentru că nu se axează pe asta, mai mult pe gameplay. Ba chiar aş putea spune că din punctul meu de vedere, grafica acestui joc se încadrează pe o scală de la 1 la 10, undeva la 7, poate chiar 8 pentru jocurile de acest gen. Desigur, s-ar fi putut şi mai bine când vorbim despre grafică, dar poate că developerul a vrut să păstreze grafica anilor ’70. Grafica este primul minus pe care l-aş acorda acestui joc, sunt un gamer care pune mare accent pe grafica unui joc iar ca să fiu puţin mai exact, pe o scală de la 1 la 10, la această categorie aş acorda nota 4 acestui joc.

Sunet

Sunetul se axează mai mult pe tipul de sunete folosite în jocurile anilor ’70, ceea ce era de aşteptat. James Buckle, creatorul jocului a avut grijă să aleagă melodiile perfecte care să te impulsioneze atunci când inamicii devin mai puternici, James a muncit destul de mult la acest joc ţinând cont că el s-a ocupat de 70% din acest proiect, muzică, grafică, gameplay etc. Pe o scală de la 1 la 10, aş acorda nota 6 acestui joc la această categorie.

Concluzie

În opinia mea, aş spune că acest joc este special creat clasicilor ce simpatizează jocurile de acţiune ale anilor ’70. Părerea mea este că preţul jocului pe Steam este puţin cam exagerat dar mă repet, acest joc este destinat clasicilor şi sunt convins că orice colecţionar ar plăti pentru acest joc, în cazul meu nu aş plăti pentru acest joc deoarece nu sunt un fan al jocurilor de genul. Sunt convins că James a muncit din greu pentru acest joc pentru că a publica un joc pe Steam necesită foarte multă documentaţie în categoria IT, răbdare şi bineînţeles fonduri.

 

 

Lasa un comentariu
Asrock
%d blogeri au apreciat:
Sari la bara de unelte