Enermax Starryfort SF30

Mulți dintre cititori ne întreabă constant despre ce componente ar avea nevoie pentru a juca titlurile noi și marea problemă a majorității este bugetul. După mai multe încercări și teste în ultimele săptămâni am ajuns la concluzia că un PC complet construit are nevoie de un buget de aproximativ 3000 lei. Vorbim aici despre o configurație care rulează absolut toate jocurile de pe piață la momentul actual și o configurație care suportă upgrade, atât la procesor, memorie, cât și la placa video, fără a fi nevoie ca pe viitor să investiți bani masivi și să schimbați absolut tot pentru a beneficia de noile jocuri.

Configurația noastră o găsiți aici: PC gaming Buget

configuratie gaming

Am să explic alegerile pe care le-am făcut și aștept și părerile voastre legate de această configurație de gaming.

Prima alegere a fost procesorul. Un model extrem de capabil și la buget este Intel Core i3-6100, tactat la o frecvență de 3.7 GHz pe socket 1151. Procesorul este extrem de prietenos cu configurația voastră. Mai mult, în marja lui de preț nu există o variantă mai puternică, iar în opinia mea, singurul upgrade care are sens la acest procesor în raportul preț/performanță ar fi Intel Core i5-6600k. Acesta din urmă vine însă cu un preț dublu și o diferență de performanță reală de aproximativ 35%. Am testat procesorul în completare cu placa de bază aleasă pe mai multe jocuri, printre care Just Cause 3, Hitman 3, Mortal Kombat X, GTA V, Mafia 3 și CS:GO, pe toate rulând jocurile în setări maxime la 1920×1080, iar în CS:GO am avut o medie de 250 FPS cu placa video de mai sus.

Placa de bază aleasă, ASRock H170A-X1 3.1 Socket 1151 suportă un upgrade de memorie de până la 64 GB DDR4, iar materialele folosite sunt de calitate mare, ceea ce o face capabilă pentru un sistem de gaming. Dacă nu doriți upgrade puteți opta pentru o placă de bază mai puțin capabilă, B150. Memoria de 8 Gb este suficientă pentru cam toate cerințele voastre de gaming, iar dacă vreți totuși mai mult, cu 180 lei vă dublați capacitatea.

Pentru placa video am ales o nVidia GTX 1060, o placă decentă, puternică, de ultimă generație de la nVidia. Pentru a ne încadra în buget și asigura o funcționare bună a jocurilor în rezoluie full HD va trebui să alegem o placă de generație recentă. Dacă vă doriți ceva mai mult o astfel de configurație suportă și un GTX 1070 sau un GTX 1080. Prețul va crește însă exponențial. Ca și producător am ales Gigabyte pentru că are o construcție solidă, răcire bună și prețul nu este exorbitant, fiind astfel o soluție ideală pentru o configurație optimă.

Pentru sursă am ales un model de la Sirtec de 600W, o sursă foarte capabilă, care am testat-o pe o placă GTX 1070 pe care o duce fără probleme. Construcția solidă și rezistentă o face ideală pentru un build echilibrat care să reziste la fluctuațile de tensiune care sunt prezente cam prin toate zonele periferice ale țării. La Harddisk și DVD-RW nu am insistat, iar dacă vreți să înlocuiți hardul cu un SSD vă costă cam 50 lei în plus.

Ce părere aveți despre acest build ?

Lasa un comentariu
Enermax Squa RGB
%d blogeri au apreciat:
Sari la bara de unelte