Register
Or


A password will be e-mailed to you.

Grand Theft Auto a fost una dintre cele mai populare și celebre serii de jocuri video din toate timpurile. În ciuda imensei popularități a seriei, GTA a avut partea de multe controverse. Aproape toate titlurile eliberate până în prezent au atras atenția multor persoane, inclusiv părinți, politicieni, activiști, agenții de aplicare a legii, etc, care s-au simțit ofensați de conținutul jocurilor.

Dezvoltatorul Rockstar Games a ignorat fiecare controversă și a realizat fiecare joc așa cum a considerat că este potrivit. Acesta este unul dintre motivele pentru care Grand Theft Auto a avut parte de popularitate imensă și a prosperat. Deși GTA a fost plin de controverse, seria a avut un rol major în schimbarea aspectului industriei jocurilor video și a culturii pop. Nimeni nu poate ignora asta.

Aceasta este lista cu cele mai controversate momente din seria GTA:

Uciderea Hare Krishna

Cele mai controversate momente din seria GTA

Uciderea pietonilor Hare Krishna a fost unul dintre cele mai controversate momente din originalul Grand Theft Auto, care a fost lansat în 1997. Grupul Hare Krishna  sunt pietonii cu îmbrăcăminte portocalie, ce umblă în grup.

Jucătorii puteau trece peste tot grupul Hare Krishna , iar apoi apărea pe ecran „GOURANGA”. Unde „GOURANGA” înseamnă „Fii fericit”.

Această scenă din joc a înfuriat pe mulți oameni și comunitatea Hare Krishna ce a luat-o ca pe o insultă la pacea iubitoare din societatea Hare Krishna și întreaga mișcare.

Nuditate

Cele mai controversate momente din seria GTA

O scenă tăiată din Grand Theft Auto: Lost and Damned a prezentat un personaj pe nume Tom Stubbs într-o vedere frontală completă în timp ce iese din pat. Tom a fost protagonistul angajator a lui Johnny Klebitz și un congresman din Liberty City în joc.
Scena a fost criticată de comunitatea părinților pentru marcarea completă de nuditate frontală.

Uciderea Haitianilor, poliție rasistă și revoltele

Cele mai controversate momente din seria GTA

Reprezentând două bande rivale, haitienii și cubanezii, a fost unul dintre lucrurile care a făcut Grand Theft Auto: Vice City unul din cele mai controversate jocuri. Acest act a prezentat violență rasială. Jocul a avut, de asemenea, misiuni, unde haitieni trebuiau să fie uciși.

Un proces a fost depus pentru acest lucru și o parte din conținutul jocului a fost ulterior îndepărtat. De asemenea, jocul intră sub scaner pentru descrierea ficțională a revoltelor din L.A. și Los Santos.

Torturarea

Cele mai controversate momente din seria GTA

Grand Theft Auto 5 a atras atenția unor grupuri internaționale privind drepturile omului, cum ar fi Amnesty International și Freedom From Torture. Jocul a descris o scenă de tortură în misiunea „By The Book”.

Jucătorii au fost puși să tortureze un terorist suspectat de FBI. Jucătorii au avut diferite metode la dispoziție pentru a tortura persoana suspectată. Ei puteau aduce chiar înapoi persoana la viață în cazul în care a murit din cauza torturii, prin utilizarea unui shot de adrenalină.

Uciderea prostituatelor pentru bani

Cele mai controversate momente din seria GTA

Prostituția în sine este un lucru controversat, care a urmat să fie adăugată într-un joc video. Seria Grand Theft Auto a avut prostituate începând cu Grand Theft Auto 3. Jucătorii pot interacționa cu ele și să folosească serviciile lor pentru o sumă de bani.

Dar principala controversă a apărut atunci când jucătorii au primit dreptul de a ucide prostituatele după ce au primit serviciu și să ia înapoi banii. Acest lucru a indignat multe comunități.

Modul Hot Coffee

Cele mai controversate momente din seria GTA

Hot Coffee a fost inițial un mod dezvoltat pentru PC prin Modder Patrick Wildenborg în 2005 pentru Grand Theft Auto: San Andreas. Mod-ul a permis protagonistului CJ să întrețină relații sexuale cu prietena lui la ea acasă. Acest lucru a creat o mulțime de controverse, iar rating-ul jocului a trebuit să fie înlocuit de la „matur” la „Doar pentru Adulți”.

Mai târziu a apărut pe consolele PlayStation și Xbox. Take Two Interactive a avut nevoie de 20,000,000 $ pentru a soluționa procesul împotriva „Hot Coffee”. Cazul a fost soluționat în 2009. Acest lucru a fost de departe cea mai scumpă controversă în care seria a fost implicată.

Lasa un comentariu
Enermax Starryfort SF30
%d blogeri au apreciat:
Sari la bara de unelte