Enermax Squa RGB

De cele mai multe ori, când vrem să ne uităm la un film, mulţi dintre noi îl alegem în funcţie de scorul pe care acesta îl are pe IMDB. În cazul jocurilor, este ceva asemănător, însă, aici criticile sunt mult mai dure decât în cazul filmelor. De exemplu, un film ce are o notă de 5/10 este numit „mediu”, iar un joc , pentru a fi numit „mediu” drebuie să deţină o notă de cel puţin 7/10 – 70 punctaj metacritic, acesta fiind un punctaj pe care mulţi producători de jocuri l-ar dori.

În 2015, am văzut o mulţime de jocuri ce au primit scoruri potrivite, unul dintre ele ar fi Star Wars Battlefront, care a adunat un punctaj metacritic de 81, iar Undertale, unul dintre cele mai imaginative jocuri din ultimii ani, a strâns un impresionant punctaj metacritic de 92.

Următoarele 14 jocuri, sunt cele care au avut parte de un punctaj metacritic supraapreciat, care, deşi au unele defecte uriase, au primit valori foarte mari din partea criticilor.

14.Halo 5: Guardians

Punctaj Metacritic: 84

halo

Punctaj pe care îl merita: 69

Toată lumea a dorit primul joc Halo pe Xbox One, însă acesta s-a dovedit a fi cel mai slab Halo până în prezent. Gameplay-ul este la fel de excelent ca de obicei, însă povestea devine plictisitoare când trebuie să te lupţi de nenumărate ori cu aceeaşi inamici, precum şi prezenţa a multor obiecte ce se repetă (prea multe lifturi). Modul multiplayer este mai bun, din fericere, deşi există multe obiecţii cu privire la utilizarea „eye-gougingly”.

13.Evolve

EvolvePunctaj Metacritic: 77

Punctaj pe care îl merita: 60

Evolve are un concept destul de interesant: patru vânători capturează un monstru care evoluează continuu de-a lungul luptelor. Jocul a fost masiv exagerat încă de când a fost lansat, probabil din cauza fanilor Turtle Rock Studios, cei care au realizat Left 4 Dead.

Hărţiile sunt mult prea asemănătoare, iar modul multiplayer este unul foarte obositor, care durează cel mult câteva ore, iar nivelul de distracţie este în funcţie de îndemânarea amicilor cu care joci. În mare, jocul arată bine şi are la bază idei solide, însă Evolve pierde foarte mult din cauza modului de joc.

12.Until Dawn

Punctaj Metacritic: 79

Punctaj pe care îl merita: 68Until_Dawn

Nu există nici un argument pentru faptul că Until Dawn este un joc distractiv, dar nu a existat o altă modalitate mai bună pentru a crea acest concept. Jocul devine foarte obositor pe durata campaniei, iar lipsa de conţinut este foarte vizibilă după câteva ore de joc. Jocul ar fi fost mult mai distractiv dacă cele 7 ore ar fi fost împărţite în 3 sau chiar 4 „filme” cu acţiune diferită şi scenarii diferite. De asemenea, frame-rate-ul este incredibil de scăzut.

11.Game of Thrones

Game-Of-ThronesPunctaj Metacritic: 69

Punctaj pe care îl merita: 55

Telltale s-au bucurat de un succes imens cu seria Walking Dead, şi au demonstrat că le place prin The Wolf Among Us şi Tales from Borderlands, dar nu tot ceea ce fac ating mereu aceleaşi standarde. Game of Thrones este foarte dezamăgitor, deoarece universul atât de bogat împărţit pe episoade, a fost transformat într-un joc mediu. Grafica atroce, poate fi trecută cu vederea datorită standardelor acestui tip de joc, însă, împreună cu naraţiunea jocului sunt considerate ca puncte slabe. Game of Thrones merita mai multă atenţie din partea celor de la Telltale.

 10.Assassin’s Creed Syndicate

Assassins-Creed-SyndicatePunctaj Metacritic: 78

Punctaj pe care îl merita: 62

În mare parte, seria de jocuri Assassin’s Creed, a început să fie doar un simplu copy-paste, să fim serioşi, e aceeaşi poveste veche, cu tone de misiuni repetitive, băgată sub un nou nume, cu ceva schimbări de imagini şi locaţii. Însă, e fascinant cum criticii acordă un punctaj foarte mare.

În 2016 nu o să vedem jocuri din seria Assassin’s Creed, să sperăm că cei de la Ubisoft vor lucra mai mult la următorul titlu şi va aduce mai multe schimbări jocului şi de ce nu, o poveste nouă.

9.Battlefield Hardline

HardlinePunctaj Metacritic: 73

Punctaj pe care îl merita: 61

Deşi a fost depus mult efort pentru acest joc, Battlefield Hardline nu este atât de surprinzător, bazându-se masiv pe stealth, într-un mod ce nu e deloc distractiv şi nici deosebit de inteligent jocul devine plictisitor. Modul multiplayer este la fel de decent, ca de obicei, însă nu este la fel de distractiv ca Battlefield 4.

Nu este un joc teribil, însă nu este nici un joc de lăudat, este doar un joc pe care să-l joci ocazional sau când nu ai un altul mai bun.

 8.Everybody’s Gone To The Rapture

Everybody’s Gone To The RapturePunctaj Metacritic: 78

Punctaj pe care îl merita: 65

Everybody’s Gone To The Rapture este un simulator foarte plictisitor, deşi jocul arată bine şi vocea actorului este superbă, nu este suficient. Eşti forţat să mergi în ritmul unui melc (chiar şi cu butonul de „Sprint” apăsat), există o mulţime de dialoguri plictisitoare şi repetitive, iar atunci când totul devine mai interesant … se termină brusc. Unii ar putea găsi ceva frumos în el, însă într-o epocă în care jocurile sunt împinse într-o experienţă artistică, acest lucru se simte prea mult şi insuficient în acelaşi timp.

 7.Call Of Duty: Black Ops III

Black Ops IIIPunctaj Metacritic: 81

Punctaj pe care îl merita: 70

Pentru a fi corect, criticii au fost destul de generoşi cu seria Call of Duty de ceva timp, deşi Black Ops III este într-adevăr unul dintre cele mai bune titluri din ultimii ani, tot nu este suficient. Campania este mai lungă, iar multiplayer-ul are unele abilităţi fantastice şi hărţi minunate, însă povestea campaniei este destul de lipsită de sens, iar grafica este puţin în urmă. Este un FPS solid, plăcut, dar mulţi după terminarea campaniei şi câteva ore online îl va uita rapid.

 6.Forza Motorsport 6

Punctaj Metacritic: 87Forza Motorsport 6c

Punctaj pe care îl merita: 67

Nu există să poţi acuza Forza 6 din punct de vedere vizual: are un aspect superb, dar, din nefericire, modul de carieră este destul de neinspirat, fapt ce face ca plictiseala să se instaleze mult prea repede. În mare parte cariera constă în curse prea lungi. Vehiculele pot fi personalizate destul de mult, dar majoritatea timpului petrecut va fi pentru a încerca să atingi un punctaj cât mai bun, iar în cele mai bune cazuri, vei reuşi să laşi adversarii în spatele unui nor de praf. Forza 6 este un joc de curse bine conceput, unde, hilar, cel mai prost lucru este…cursa.

 5.Rock Band 4

Punctaj Metacritic: 79Rock Band 4s

Punctaj pe care îl merita: 66

Este Rock Band 4 distractiv? Absolut. Ar fi trebuit să fie lansat ca joc? Absolut nu. Ca urmare a declinului acestui gen în urmă cu aproximativ 5 ani, Harmonix a încercat să-l reînvie într-un nou Rock Band. Rock Band 4 se simte ca o actualizare DLC pentru cele 65 de melodii din colecţie şi eliminarea modului multiplayer. Probabil mulţi dintre critici au ţinut cont şi de compatibilitatea cu conţinutul vechi, atunci când au acordat punctajul. De asemenea, preţul este unul extrem de mare pentru atât de puţin conţinut, $59.99.

 4.Soma

Punctaj Metacritic: 84Soma

Punctaj pe care îl merita: 70

Soma este „continuarea” mult aşteptată a Amnesia: The Dark Descent, este un sci-fi horror destul de plăcut. Jocul arată foarte bine, starea de spirit este prezentă, dar aceasta este oarecum anulată prin unele misiuni vagi, în care trebuie să îndeplineşti sarcini banale şi care durează mai mult decât ar fi trebuit. Jocul nu este foarte înfricoşător, inamicii nu induce acelaşi sentiment de teamă şi anxietate, ca în cazul Amnezia.

 3.Batman: Arkham Knight (PC)

Punctaj Metacritic: 70Batman Arkham Knight

Punctaj pe care îl merita: 53

Batman: Arkham Knight poate a fost un joc decent pentru console, dar versiunea pentru PC este un dezastru total. Există foarte multe probleme de performanţă ce duc la un frame-rate cumplit de scăzut, ori de câte ori jucătorul intră în Batmobile (chiar şi pe sisteme ultra-performante). Comparativ cu versiunile pentru Xbox One şi PS4 (scor 85 şi respectiv 87), în versiunea pentru PC jocul poate fi numit bun doar pe jumătate, deci nu merită un punctaj mai mare de 53.

 2.Fallout 4

Punctaj Metacritic: 88Fallout 4

Punctaj pe care îl merita: 74

Fallout 4 a fost unul dintre jocurile care a primit cel mai exagerat punctaj metacritic din 2015 şi unul foarte dezamăgitor. Grafica jocului nu este foarte strălucită, există tone de erori, motorul jocului necesită actualizare şi cu toate acestea a primit punctaj metacritic foarte bun, datorită modului de joc captivant, opţiunile de personalizare şi o poveste confingătoare. Este un joc destul de bun, însă nu se simte o evoluţie spectaculoasă de la Fallout 3.

1.Metal Gear Solid V: The Phantom PainMetal-Gear-Solid-Phantom-Pain-21

Punctaj Metacritic: 95

Punctaj pe care îl merita: 76

Poate un joc să fie în acelaşi timp unul dintre cele mai bune jocuri ale anului şi unul dintre cele mai dezamăgitoare? Se pare că da. Metal Gear Solid V este un joc captivant, cu unul dintre cele mai bune gameplay-uri din 2015, iar Snake nu a fost niciodată mai fluid şi liber ca acum. Însă, în unele momente jocului îi lipsesc acele „cut-scene” care să transmită povestea complet către jucător. Un alt punct deprimant este faptul că unele din luptele lui Snake sunt evenimente ce pot fi evitate în totalitate. Este cu atât mai dezamăgitor faptul că Kojima şi Konami s-au despărţit, astfel povestea MGS ar putea să se termine.

Care e părerea ta? Eşti de acord cu punctajele de mai sus? Crezi că alt joc ar trebui să fie aici? Scrie un comentariu.

Lasa un comentariu
Enermax Starryfort SF30
%d blogeri au apreciat:
Sari la bara de unelte