Ele sunt întruchiparea diferenței dintre film și jocuri video: interactivitate. Controllerele pentru jocurile video sunt limbajul gamerului și excluzând elementele de noutate și atașamentele, am creat o listă cu cele mai tari 15 controllere de jocuri video din toate timpurile.

15. Spacewar (1962)

Controller

Posibil primul joc video creat; eventual primul controller. Avantaje nemeritate și disconfort în timp ce te jucai. El avea două comutatoare și un „silent button”. Un comutator de rotație pentru control; celălalt oferea posibilitatea de a selecta abilitatea de hiperpropulsie sau tragere constantă și silent-butonul trăgea în adversar.

Destul de sofisticat pentru primul controller creat pentru a te juca de la distanță.

14. Coleco Telstar Arcade (1972)

Controller

Ok, poate mulți veți spune că nu are ce căuta pe listă, dar haide, uită-te la ea. Cât de tare arată pentru timpul său? Arcade a fost punctul culminant al liniei Coleco Telstar și a venit cu un cartuș integrat oferind câte un joc pentru fiecare parte a controlerului: Road Race, Quick Draw și Tennis.

13. Nintendo Virtual Boy (1995)

Controller

Este o consolă 32 de biți cu tehnologia dezvoltată 3D și fabricată de Nintendo. Acesta a fost comercializat ca prima consolă portabilă cu jocuri video capabil să afișeze „grafică 3D”.

12. Nintendo Gamecube (2001) și WaveBird (2002)

Controller

Nintendo Gamecube nu era tocmai confortabil cu toate acestea, odată ce te obișnuiai controlerul devenea brusc confortabil și intuitiv proiectat. WaveBird în niciun caz nu a fost primul aparat de comandă fără fir, dar mulți spun că a fost primul consistent și practic, a stabilit un standard pentru operatorii de jocuri video ce vor urma.

11. Sega Master System (1985)

Sega-Master-System

Aceste controllere sunt o necesitate în această listă pentru prețul rezonabil ce îl avea și că sunt incredibil de confortabile. D-pad este un pătrat solid de basculare 8-direcțional, care „îmbrățișează” degetul mare, în timp ce joystickul este incredibil de moale. În timp ce butonul 1 este pentru start, iar al doilea pentru acțiunile din joc, vă asigur că ați apăsa toată ziua butoane pentru cât de moi sunt.

10. Nintendo Entertainment System (1983)

Controller

 

La început NES a fost criticat pentru calitatea slabă a produsului, dar Nintendo a rezolvat problemele, după care popularitatea produsului a crescut imens și NES s-a vândut mult mai bine decât Sega Master System, cel mai important concurent. Multe dintre seriile cele mai cunoscute ale firmei Nintendo au debutat pe NES, precum seriile The Legend of Zelda și Mario.

9. Sega Dreamcast (1998)

dreamcast

Dreamcast este prima consolă de jocuri pe 128 de biți. Aceasta a fost lansată în 1998. Adversarele acesteia la acea vreme au fost PlayStation 2 și Xbox. Printre jocurile notabile se numără Crazy Taxi, Jet Set Radio, The House of the Dead 2, Sonic Adventure și Shenmue. Producția a fost oprită 3 ani mai târziu, în 2001. Ultimul joc lansat a fost NHL 2K2 (2002).

8. Fairchild Channel F (1976)

Fairchild-Channel-F

Un sistem subapreciat cu un controller unic. Controllerele sunt un joystick fără o bază; corpul principal este o priză mare cu un „cap” triunghiular în partea de sus, partea de sus fiind porțiunea care controlează direcția (opt căi). Ar putea fi folosit atât ca un joystick și paletă (răsucire), și împins în jos funcționează ca un buton de foc.

7. Vectrex (1982)

vectrex

Vectrex este o consolă de jocuri video pe bază de afișaj vector. Spre deosebire de alte console Vectrex are un monitor vector integrat, care afișează grafică vectorială. Vectrex este monocrom si foloseste suprapuneri ecran de plastic pentru a simula culori și diferite grafice statice și decorațiuni.

6. Nintendo WII (2006)

wii-controller

Consola nu este la fel de puternică precum competitorii săi Xbox 360 și PlayStation 3,  însă este mai ieftină și are un sistem de control inovator. Succesul Wii, a determinat mai multe sisteme, intrând în generația de controllere sensibile la mișcarea interactivă.

5. Sony Playstation (1994-prezent)

sony-controller

PlayStation (1994) față de alte console putea să ruleze CD-uri audio, dar avea și posibilitatea introducerii unui card, acel celebru Memory Card pe care erau salvate jocurile. După primul PlayStation, Sony a lansat PSone, o variantă modificată și mai mică a consolei, compatibilă cu software-ul de pe primul PlayStation.

Sony PlayStation 2 a venit la un an după lansarea consolei de la Sega, Dreamcast, dar cu un an înaintea lui Xbox și Nintendo. Era compatibilă cu majoritatea jocurilor de PS1. PlayStation 2 Slimline era o variantă cu un design modificat, mult mai subțire decât originalul.

PlayStation 3 a fost prima consolă care a introdus utilizarea controalelor de mișcare cu ajutorul unui controller wireless. De asemenea, putea să ruleze discuri Blu Ray și avea grafică FULL HD. PS3 Slim este un model redesenat. E cu 33% mai mic, cu 36% mai ușor și consumă cu 35% mai puțină energie.

PlayStation 4 este ultima lansată și este o consolă next-gen.

4. Wii U Gamepad (2012)

wii-u-controller

Are un controller portabil cu ecran tactil, HD, și este compatibil cu Wii Remote și Wii Balance Board.

3. Super Nintendo Entertainment System (1990)

snes-controller

Este o consolă de jocuri pe 16 biți, lansată de Nintendo în Japonia în 1990. SNES a urmat Nintendo Entertainment System (amintită mai sus) și a fost a doua consolă de jocuri produsă de Nintendo.

2. Tastatură și Mouse 

Gaming-Mouse-and-Keyboard-Combo-1024x547

Tastatura este o componentă hardware periferică a calculatorului ce permite utilizatorului să introducă în unitatea centrală a acestuia date (litere, cifre și semne speciale) prin apăsarea unor taste. Mouse-ul este unul dintre cele mai importante dispozitive periferice de introdus comenzi ale computerului modern. A devenit aproape un „element” hardware standard al oricărui computer. De obicei mouse-ul este un obiect mic echipat cu una sau mai multe taste, modelat astfel încât să poată fi apucat și mânuit ușor cu mâna.

1. (1996)

n64controller2

Nintendo 64 este o consolă de jocuri pe 64 biți, lansată de Nintendo în Japonia în 1996. Nintendo 64 a urmat Super Nintendo Entertainment System, a fost a treia consolă de jocuri produsă de Nintendo și prima capabilă de grafică 3D. A fost ultima consolă de jocuri care a folosit cartușe de jocuri, în loc de CD-uri.

 

Care ți se pare cea mai tare consolă ținând cont de anul în care a fost lansată?

Lasa un comentariu
Enermax Starryfort SF30
%d blogeri au apreciat:
Sari la bara de unelte