Enermax Squa RGB

Clustertruck Review
Gameplay9.5
Grafică & sunet9
Raport calitate/preț10
Puncte tari
  • Design excepțional al nivelelor
  • Oferă foarte mult amuzament
  • Nivel de dificultate provocator
Puncte slabe
  • Număr prea mic de nivele
  • Necesită opțiuni pentru grafică
9.5Overall Score
Reader Rating: (2 Votes)
8.6

Clustertruck este un nou tip de platformer physics-based cu ritm rapid în care te folosești de agilitate și abilitățile de acrobat pentru a trece prin nivele nebunești, pline de distrugere și de camioane imprevizibile. Jocul a fost lansat foarte recent pe Steam și deja primește un răspuns pozitiv din partea publicului. Se pare că Landfall Games au făcut o treabă foarte bună cu dezvoltarea acestuia. Fără a spune mai multe, voi trece direct la impresiile mele despre acest joc.

Gameplay

Din perspectivă, Clustertruck pare că se prezintă drept un joc simplist, fiind lucrul care face ca jucătorii să nu aibă așteptări foarte ridicate. Ești pus deasupra unor camioane și obiectivul tău este să ajungi la linia de finish sărind peste, pe sub și pe lângă camioanele respective, fără a atinge pământul sau pereții – premiza este aceeași cu jocul de „podeaua este lavă” jucat de copii. În realitate, acesta este tipul de joc care este foarte distractiv din cauza nivelului ridicat de dificultate pe care îl are.

Clustertruck

Designul fiecărui nivel este realizat foarte bine. Dacă ar fi să privești nivelul de departe, ai spune că nu prea ai ce vedea, totuși în first-person totul devine mai captivant. Odată ce nivelul începe, încep și camioanele să accelereze, iar când camioanele o iau la drum, nu se mai opresc pentru nimic în lume – ceea ce în combinație cu obstacolele nivelelor, creează o mare harababură și face totul mai interesant.

Unul dintre cele mai mari plusuri ale gameplayului este faptul că de fiecare dată când reîncepi un nivel, se întâmplă altceva: ori camioanele se decid să vireze în direcții diferite, ori se creează blocaje mai mari, etc. Acest lucuru înseamnă că ți se cere să fii atent și să ai reflexe bune, fiind nevoie să reacționezi cu repeziciune la mulțimea de explozii sau viraje neașteptate pentru a ajunge la capăt.

Clustertruck

Având în vedere dificultatea ridicată, sigur că va fi nevoia să joci un nivel și zeci de ori pentru a-l completa. Ai crede că acesta este un alt joc în care până la urmă simți de parcă ai vrea să pocnești ecranul, dar aici se întâmplă opusul. Atunci când ești nevoit să restartezi un nivel vrei să încerci mai mult, mai din greu, ceea ce înseamnă că va crește satisfacția în momentul în care termini un nivel la care te muncești de mai mult timp. Probabil acesta este aspectul jocului care face să-ți crească plăcerea de a continua să-l joci până la capăt.

Clustertruck

Pe măsură ce avansezi, jocul îți aruncă tot mai multe obstacole care variază de la simple rampe și stâlpi, la lasere, bolovani uriași și aruncătoare de foc, iar din cauza aceasta te poți simți copleșit. Aici intervin abilitățile. Clustertruck oferă o multitudine de abilități pentru a te ajuta în terminarea nivelelor care par imposibile – și desigur, pentru a face gameplayul mai captivant.

Clustertruck

Aceste abilități sunt deblocate cu ajutorul punctelor pe care le obții atunci când termini un nivel. Pentru a obține mai multe puncte trebuie să ajungi mai rapid la capătul nivelului, să-l completezi din prima sau să faci cât mai multe acrobații pe camioane. Poți avea 2 abilități echipate simultan, iar după mine, combinația cea mai utilă este double jump împreună cu time slow.

Un lucru care m-a dezamăgit este că sunt disponibile puține nivele. Sunt 10 stagii a câte 10 nivele, dar considerând că treci prin ele destul de repede, este nevoie de mai multe. Mă aștept ca producătorul să adauge mai multe pe viitor, la cererea jucătorilor.

Clustertruck

Grafică și sunet

Desigunul vizual este simplu și asemănător cu cel din Firewatch, având culori vii și texturi fără prea multe detalii deoarece jucătorul nu este menit să se concentreze pe detalii sau pe alte elemente decorative atunci când se află în mijlocul acțiunii dintre camioane. Totul din jur se mișcă fluid. Atunci când folosești abilități ca și time slow sau epic mode, unele culori și nuanțe se schimbă, focusul este modificat și totul arată mai cinematic și te face să te simți mai cufundat în joc.

Clustertruck

Cât despre aspectele negative, cea mai mare problemă este optimizarea. Din launcher poți selecta doar „fantastic” în dreptul setării pentru caliteatea graficii, iar pentru jucători cu PC-uri slabe, reprezintă o mare problemă. Am descoperit că micșorarea FOV-ului ajută mult fps-ul. Având în vedere faptul că jocul a fost lansat cu doar câteva zile în urmă, sunt convins că dezvoltatorul se va ocupa de acest aspect.
Per total, Clustertruck arată foarte bine.

Nici despre sunet nu mă pot plânge. Muzica de pe fundal este antrenantă și se schimbă odată cu schimbarea stagiului la care te afli. Este comic modul în care toate camioanele claxonează atunci când se lovesc de ceva sau de alt camion, la fel e și sunetul produs când te lovești de pământ sau de pereți, care e asemănător cu cel produs stoarcerea unui burete plin cu apă.

Concluzie

În concluzie, pot spune despre Clustertruck că este unul dintre cele mai distractive jocuri pe care le-am încercat anul acesta, așa că vi-l recomand cu încredere. Oferă multe momente de amuzament.
Acesta a fost lansat pe Steam în 27 septembrie, iar dacă ai 14,99€ în contul de Steam cu care nu ești decis ce să faci, propun să dai o încercare acestui joc.

Clustertruck

Lasa un comentariu
Enermax Squa RGB
%d blogeri au apreciat:
Sari la bara de unelte