Asrock

Coast Guard Review
Povestea8
Gameplay6
Grafică5
Sunet0.5
Raport preț/calitate2
4.3Overall Score
Reader Rating: (0 Votes)
0.0

Zilele trecute mi-a atras atenția pe Steam, un joc numit Coast Guard, care se declara un simulator de pază de coastă, poliția oceanelor practic. Conceptul mi s-a părut interesant, așa că m-am decis să-l încerc, să văd despre ce este vorba. Spre surprinderea mea, nu am găsit un simulator, ci mai degrabă un joc de aventură, cu puțină acțiune, ceva puzzle-uri de rezolvat și care îți oferă posibilitatea de a conduce un vapor/barcă.

Povestea

Coast Guard ne prezintă povestea unei echipe aflate pe o navă a Pazei de Coastă, condusă de Finn Asdair și având ca membri ai echipajului 3 persoane: Fatima Morgane, inginerul șef, Colman Bauers, responsabil cu investigațiile și Larry La Bouche, cercetător. Povestea începe în „prezent”, când eroul este blocat pe o navă fantomă, iar el trebuie să afle de ce se află acolo și ce s-a întâmplat. El va face asta descoperind anumite indicii, care îl „trimit” în trecut, făcându-l să-și reamintească evenimentele care au dus la situația actuală.

361200_screenshots_2015-10-25_00033

Gameplay

Gameplay-ul este împărțit între navigarea unei nave și plimbarea pe acestea, descoperind indicii. Nici una din aceste două părți nu este specifică unui simulator, în nici un fel. Partea de navigare se face simplu, cu ajutorul tastelor WASD și urmând o hartă simplă. Controlul navei nu are nimic special, este chiar mai simplă decât pilotarea navelor în GTA V, de exemplu. Chiar dacă ai de urmărit ceva nave pe apă sau de cules oameni din ocean, totul se rezumă la comenzi simple. Alte lucruri pe care le poți face cu barca sunt să urmărești alte bărci, acostând la bordul lor, să duci persoane la destinație sau să stingi incendii pe mare (cauzate de petrol scurs și aprins).

361200_screenshots_2015-10-26_00013

Jocul începe cu urmărirea unei nave, iar controlul este destul de simplu. Când o ajungi, după aproximativ 10 minute de joc, te trezești în întuneric pe o navă vche și ai la dispoziție o lanternă. Trebuie să aduni unele obiecte și să rezolvi puzzle-uri simple. Gameplay-ul este bun, în principiu, dar destul de plin de buguri, neacceptabile, în opinia mea pentru un joc lansat ca și variantă finală. Mă așteptam să găsesc așa ceva la un joc aflat în Early Access. În plus, jocul nu îți dă prea multe indicii despre cum să controlezi obiectele și îți ia ceva timp până te prinzi. Odată prinsă mișcarea, vei avea probleme doar când primești o misiune și nu știi exact ce trebuie să faci, pentru că instrucțiunile nu sunt de loc clare.

361200_screenshots_2015-10-24_00007

Dacă vrei să joci un mic titlu de aventură, cu puzzle-uri 3D, Coast Guard ar fi o alegere decentă, dacă ar fi disponibilă într-un bundle. În niciun caz, jocul nu este un simulator și nici nu-și face banii. Cât despre poveste, ea este OK, dacă nu intri prea mult în detalii. Eu nu pricep de ce un căpitan de vas, mai ales de pază de coastă, trebuie să facă totul, de la condus toate navele, la dus apă la testat, la executarea operațiunilor de salvare și așa mai departe. Povestea, dacă o joci până la sfârșit, e bunicică, păcat însă că se distanțează de ceea ce ar fi trebuit să fie jocul.

ss_84264c8deed841af9b9ab058c07f0a27fc87e28a

Grafică și sunet

Grafica este decentă în secvențele maritime, însă personajele, în special, ar fi meritat mult mai multă muncă. În general, modelele arată bine, însă animațile sunt dezastroase. De exemplu, deschizi o ușă la navă, fiind lângă ea cu personajul, și aceasta trece prin tine. De asemenea, câmpul 3D nu este realizat corespunzător. Am întâlnit de câteva ori situații în care am dat click din greșeală într-un punct și am deschis o ușă (cu mâna) care se afla în partea opusă a camerei și până la care am nevoie de câteva secunde bune să merg.

361200_screenshots_2015-10-25_00001

Sunetul este praf, în schimb. Ambianța sonoră este inexistentă, iar vocile personajelor mai bine rămâneau la nivelul de text scris. Actorii au citit textul rău, fără intonație și cu o monotonie extremă. Dacă stai să îi asculți, ai impresia că te uiți la un film cu buget 0 și cu actori adunați de pe stradă.

 

Concluzie

Coast Guard este un joc de aventură, cu puzzle-uri și nu un simulator cum este prezentat. Din punct de vedere al aventurii, povestea se desfășoară ok, însă produsul este plin de probleme. De la buguri minore în gameplay, la grafică nefinisată, până la sonorul care este praf. Merită jucat, dacă îți plac jocurile de aventură, dar nu-și face banii, eu l-aș cumpăra doar dacă ar fi într-un bundle.

Lasa un comentariu

One Response

%d blogeri au apreciat:
Sari la bara de unelte