Enermax Starryfort SF30

Code Vein - PC Review
Grafică7.5
Sunet8
Gameplay6
Poveste6
PRO
  • Grafică
  • Sunet
CONTRA
  • Gameplay
  • Poveste
6.9Scor
Reader Rating: (0 Votes)
0.0

Este imposibil de negat faptul că succesul Dark Souls a schimbat jocurile video. S-ar putea să nu fie un „gen” în sine, dar am început deja să vedem mai multe jocuri, poate cel mai bine etichetate drept „Soulslike”, dezvoltate de studiouri, altele decât FromSoftware. Niciunul dintre aceste jocuri nu a ajuns la același statut ca Dark Souls, chiar dacă unii și-au găsit propriile audiențe datorită propriei lor intrări în acest stil de RPG. Cele mai unice, dornice să se separe atât cât se poate, în timp ce încă sunt influențate de Dark Souls, sunt cele mai memorabile. Code Vein , din păcate, nu este unul dintre acestea.

Dezvoltat de echipa din spatele serialului God Eater, Code Vein a fost numit (nu întâmplător) încă de la anunțarea sa ca „anime Dark Souls”. Această descriere, aparent superficială și nu tocmai descriptivă, sfârșește prin a fi o modalitate adecvată de a rezuma ceea ce este Code Vein. O singură privire asupra jocului, în special a personajelor, este suficientă pentru a vedea că Code Vein merge pentru un stil de anime gotic foarte unic pentru a încerca să aducă propria sa aromă formulei Dark Souls. Pentru a se separa de influența sa și mai mult, Code Vein încearcă, de asemenea, să pună un accent puternic pe narațiunea sa, deși acesta ajunge să fie unul dintre punctele cele mai slabe ale jocului.

Personajul tău este un Răzbunător, o ființă care a fost odată umană, dar acum nu poate muri atâta timp cât inima lui este nevătămată. Răzbunătorii au fost creați folosind un parazit pentru a lupta împotriva unei regine misterioase, o răzbunătoare care a înnebunit după un eveniment cunoscut sub numele de The Great Collapse. Un răzbunător poate intra într-o frenezie după ce a petrecut mult timp fără să consume sânge uman și, dacă se întâmplă asta, poate deveni o creatură monstruoasă cunoscută sub numele de Lost.

La câțiva ani de la înfrângerea reginei, orașul în care trăiesc Răzbunătorii este înconjurat de o ceață care îi împiedică să scape. Puțini oameni rămân și, sub controlul guvernului, sunt obligați să doneze sânge. Fructele rare, numite granule de sânge, au început să încolțească, care pot servi ca un înlocuitor al sângelui uman, dar și acestea tind să fie reglementate de guvern. Este un cadru potențial interesant pentru o poveste post-apocaliptică, dar rămâne în mare parte superficială și nu se angajează cu adevărat în profunzime cu numeroasele subiecte cu care intră în scenă.

Personajul tău, din motive abia explicate, are multe puteri diferite, care se întâmplă să fie ceea ce este necesar pentru a încerca și a vindeca răzbunătorii o dată pentru totdeauna. Ca atare, ești recrutat de un echipaj de răzbunători care investighează o modalitate de a-ți salva genul, dar din moment ce personajul tău este un protagonist tăcut, sfârșești fiind doar un instrument de luptă. Nu toate personajele din joc sunt deosebit de interesante, dar toate sunt descrise mai mult decât protagonistul, care este cumva un prieten iubit de toată lumea și cea mai importantă persoană din univers, în ciuda faptului că nu este capabil să mormăie în luptă și are personalitate zero. Jocul tinde să aibă protagoniști tăcuți.

Una dintre puterile pe care le are personajul tău este abilitatea de a accesa amintirile pierdute ale răzbunătorilor. Când unul dintre ei moare și se întoarce, un Răzbunător lasă în urmă un vestigiu cu o amintire pe care o uită, iar personajul tău este singurul capabil să le restaureze. Așa obțineți fondul echipajului și al altor personaje cheie, dar, în timp ce aceste scene sunt interesante vizual (folosind siluete și doar câteva culori), conținutul este neclar și în mare parte încearcă să vă îngrijească de personajele sale prin toate având povești tragice. Simpla gesticulare la lucruri precum abuz, sclavie sau experimente umane nu este suficientă dacă un joc nu este dispus să se angajeze cu aceste teme în modurile semnificative pe care le merită.

Dar dacă voi vorbi despre teme care meritau mai mult, trebuie să menționez interesul jocului la personaje feminine, care lasă mult de dorit. Majoritatea personajelor feminine din Code Vein sunt fie protejate, fie salvate de bărbați. Cele mai multe dintre ele au design-uri ciudate, chiar dușmanii și șefii de sex feminin au o fizică a sânilor care nu are sens. Cel mai rău caz este tovarășa ta Io, o fată amnezică care petrece cea mai mare parte a jocului acționând infantilizat așa cum fac multe femei anime, cu o fizică a sânilor atât de ridicolă încât chiar și vântul din joc le poate muta.

 

Lăsând la o parte povestea și caracterizarea, Code Vein încearcă să schimbe formula Dark Souls cu câteva diferențe de joc. Da, aveți un număr bun de tipuri de arme, o bară de rezistență, echivalentul unui portal care readuce dușmani și vă permite să vă îmbunătățiți personajul, Haze care funcționează exact la fel ca și Souls (ca monedă și experiență), multiplayer online și mai multe asemănări. Cu toate acestea, Code Vein încearcă să schimbe lucrurile adăugând abilități și clase într-un mod diferit – unic pentru aceste tipuri de jocuri.

Problema principală este că atunci când crește nivelul, crește doar HP-ul, rezistența și atacul. Orice altceva, fie că este forța, vitalitatea și alte valori tipice pentru aceste tipuri de jocuri, este dictat de Codul tău de sânge. Fiecare cod al sângelui are un aranjament diferit de statistici și cu aproximativ 24 de coduri de sânge diferite din care să alegeți, ceea ce înseamnă că aveți 24 de configurații diferite de valori pe care trebuie să le acordați atenție.. Ba mai mult, fiecare armă, armură și aproape fiecare obiect necesită o anumită valoare a uneia sau a mai multor statistici, ceea ce înseamnă că, în ciuda jocului care vă spune în mod explicit, nu orice cod al sângelui poate folosi fiecare obiect sau echipament.

Combaterea în sine este în mare măsură ceea ce vă puteți aștepta la acest tip de joc. Aveți un atac ușor și unul greu și trebuie să căutați o deschidere în atacurile inamicilor, fie blocând, parry sau dodging. Cu toate acestea, Code Vein oferă și parteneri AI diferiți, fiecare cu propriul stil de joc pe care îl puteți alege din echipajul dvs. pentru a-l lua cu voi în explorări. În timp ce poți merge singur, jocul este clar echilibrat cu un partener AI, care poate avea grijă de el însuși de cele mai multe ori. Soiul inamic este suficient de amplu, iar majoritatea șefilor oferă provocări decent echilibrate (cu excepția câtorva care sunt destul de frustrante), dar despre acestea nu este nimic de scris.

Acest review se bazează pe ediția pentru PC. Mulțumim Bamdai Namco pentru cheia de review. În curând va fi disponibil și un video cu un scurt gameplay.

Lasa un comentariu
Asrock
%d blogeri au apreciat:
Sari la bara de unelte