Ino-Co Plus responsabilii pentru Majesty 2 și Warlock au lansat în Early Access un nou titlu de strategie pe Steam de această dată, numit Codex of Victory.
Povestea
Imperiul Uman stăpânește mai mult de 10 planete cu structură asemănătoare a Pământului, împărțite între lorzi și baroni. Dar acum este timpul tău să preiei puterea. Vei primi o planetă mărginașă care va deveni repede avanpostul principal în lupta omenirii cu ființele pe jumătate umane, jumătate computerizate denumite „Augments”. Va trebui să-ți construiești avanposturi subterane pentru a produce trupe, armament și pentru a te pregăti de luptă.
Gameplay
Codex of Victory este un joc de strategie puțin ciudat pentru că se combină două tipuri de jocuri, având elemente similare cu orice RTS, precum producția de clădiri și trupe și luptele sunt tactice. Chiar dacă jocul este în Early Access, avem destul de mult conținut la dispoziție și putem să ne facem o idee destul de clară despre joc. Nu este greu de învățat jocul și are destul de mult potențial dacă știi să-l exploatezi corespunzător. Pe partea de gameplay cele două stagii sunt distincte și foarte diferite, de aceea spuneam că jocul este puțin ciudat.
Partea de construcție a bazei și a unităților este practic o secțiune de joc între misiunile tactice. Nava ta va zbura dintr-o zonă în alta a planetei, iar în timp ce aceasta se deplasează ai timp să-ți construiești trupele și clădirile. Fiecare misiune îți afișează un timp de călătorie, timp care îți permite să faci mai multe sau mai puține chestii. Fiind presat de timp, va trebui să calculezi destul de bine ceea ce vrei să faci pentru a fi pregătit de lupte. Am apreciat mult nivelul de strategie în acest punct al jocului, dar ai nevoie ca în acel timp să fii tot timpul la curent cu ce se întâmplă în baza ta și este nevoie să fii concentrat la maxim. Asta duce la oboseală în timp, iar după aproximativ 3 ore în joc te simți obosit și vei fi nevoit să-l lași deoparte pentru moment. Dacă totuși nu termini construcția la timp poți amâna începutul luptei, dar vei suferi penalități în misiune.
În funcție de fiecare misiune va trebui să-ți calculezi atent trupele necesare și să-ți planifici strategia de luptă. Dacă nu-ți calculezi corespunzător necesitățile vei avea de suferit în misiuni, iar dacă pierzi misiunea va trebui să o iei de la zero, începând cu partea de planificare, ceea ce nu este rău, dar înseamnă și mai mult timp petrecut în fața jocului. Luptele sunt tactice și bazate pe puncte de acțiune. Ai un număr de AP pentru fiecare unitate, iar apoi fiecare acțiune îți mănâncă din aceste puncte. Te costă 1 punct să trimiți unitățile, 1 punct să le miști și 1 să ataci, spre exemplu. Managementul acestor puncte este extrem de important, iar pentru a avea succes în misiunile grele trebuie să-ți pui bine mintea la contribuție.
Este practic asemănător cu un joc de șah în acest moment. În timpul misiunii poți găsi mai multe puncte, astfel încât să ai mai mare succes, deci misiunile opționale sau suplimentare sunt extrem de importante. Ai și o unitate de comandă, un lider pentru fiecare misiune, cu puteri speciale, care te ajută destul de mult. Fiecare unitate are puncte forte și puncte minus, iar ca în orice joc bazat pe AP, unitățile dau ocazional lovituri critice, cu bonus pe anumite tipuri de adversari. Per total, gameplay-ul cred că se potrivește foarte bine celor care iubesc jocurile dificile de strategie, iar chiar dacă Codex of Victory este încă în Early Access, poți aduna multe ore de joc.
Grafică și sunet
Pe partea de grafică lucrurile stau binișor pentru Codex of Victory, însă sunt unele discrepanțe între calitatea terenului și a spațiului adiacent și cea a unităților. Se pare că nu este finalizată munca în acest domeniu și ar fi nevoie de ceva îmbunătățiri. Nici animațiile nu sunt excelente, dar își fac treaba per total. Sunetul, pe de altă parte, este destul de slab mai ales pe partea de efecte sonore, care mi s-au părut enervante de-a dreptul și am preferat să-l joc pe mut.
Concluzie
Codex of Victory este un joc de strategie cu multe elemente și bune și rele amestecate, dar trebuie să luăm în vedere faptul că jocul este încă în dezvoltare. Povestea nu este foarte dezvoltată și ambiguă pe alocuri, dar gameplay-ul oferă destul de mult conținut. Greu pe alocuri, jocul poate speria jucătorii neexperiementați dar va oferi senzații tari celor cu alte titluri similare în spate. Grafica și sunetul nu sunt finisate, iar mare parte din lucru rămas pentru joc până la finalizare ar trebui să se concentreze pe acest segment.
Hi guys. Thank you for your review. Could you please contact me via email and give more detailed feedback about sound issues? Also, would like to hear more about graphics, it’s pros and cons. Your feedback is important for future game improvements. Thank you!