Asrock

Astazi vom vorbi despre un joc creat de catre Phoenix Online Studios si lansat, in prima faza, in 2012. Este vorba despre Cognition: An Erica Reed Thriller. In urma cu un an, prin intermediul Greenlight a aparut pe STEAM primul episod al jocului, care a avut un succes rasunator, iar pe 19 septembrie 2013 a fost lansata varianta finala a jocului, care contine toate primele patru episoadele primului sezon. Suna ca un serial si jocul decurge ca un film, dar despre asta vom vorbi mai tarziu.

242780_screenshots_2013-10-02_00001

Povestea

Cognition: An Erica Reed Thriller are in centru o agenta FBI, Erica Reed, care are un set de abilitati speciale care ii permit sa vada trecutul unui obiect prin simpla sa atingere si astfel sa rezolve crimele. Aceasta abilitate este denumita Cognition, de unde si numele jocului. Povestea incepe cu agenta noastra pe urmele unui criminal in serie, cunoscut sub numele de Cain Killer, care ii rapeste si ucide fratele agentei. Trei ani mai tarziu, Erica trebuie sa renunte la cautarea ucigasului fratelu isau, Scott, si sa porneasca pe urmele altui criminal care apare in Boston, unul care pare sa-i stie secretul agentei, caci ii lasa in urma obiecte care ii vor stimula abilitatile paranormale.

Nu intram mai mult i ndetaliu sa nu va stricam jocul. Povestea este specifica unui serial politist, si actiunea joculu ise desfasoara in acelasi mod.

242780_screenshots_2013-10-02_00003

Gameplay

Cognition: An Erica Reed Thriller este un joc cu caracter puternic si gameplay unic. Povestea incepe si se desfasoara asemanator cu o carte de benzi desenate. In primul episod va trebui sa urmaresti si sa inveti abilitatile personajului si sa rezoli misterele folosindu-ti aceste abilitati. Mare parte din primul episod este ocupata de dialoguri intre personaje. Aceste dialoguri te ajuta sa cunosti persoanele cu care ai de-a face, iar atentia ta la acestea iti vor fi testate pe parcursul episodului de catre directorul FBI, care te va chestiona. Acest prin edison, denumit „The Hangman” este mai lent, dar iti va fi de folos mai tarziu.

Jocul poate fi jucat folosindu-ti doar mouse-ul. Cu ajutorul acestuia poti sa te deplasezi si sa interactionezi cu celelalte personaje. Ai la dispozitie 3 butoane in partea stanga sus cu ajutorul carora salvezi jocul, accesezi indicii si fisiere de ajutor, un buton in stanga jos cu care iti activezi abilitatile speciale, iar partea dreapta este rezervata inventarului de obiecte pe care le poti folosi. Ca sa te ajuti poti folosi si tasta SPACE pentru a vedea locurile disponibile pe care le poti investiga. Asadar, Cognition: An Erica Reed Thriller este destul de simplu de jucat si nu-ti solicita prea mult abilitatile de testare si viteza de reactie. Iti solicita in schimb la maxim capacitatile intelectuale in rezolvarea puzzle-urile si in rezolvarea cazurilor.

242780_screenshots_2013-10-02_00002

Unele puzzle-uri pot fi dificil de rezolvat, dar ai la dispozitii indicii care se vor dovedi extrem de folositoare. Esti intr-un impas? Nici o problema, ia telefonul, da un mesaj la „tata” si el te scoate din belea. Unele misiuni sunt greu de indeplinit, dar satisfactia e mai mare cand le dai de cap fara ajutor.

Primul episod este lent i ndesfasurare si poate deveni enervant cand vorbesti cu toate personajele, dar jocul prinde viteza in episoadele 2-4. Mie mi-a luat 4 ore sa termin primul episod si aproximativ 2-3 ore fiecare din restul episoadelor, deci daca alegeti sa jucati Cognition: An Erica Reed Thriller veti avea parte de cel putin 10 ore de gameplay de calitate. Poti sa iti compari rezultatele cu prietenii, deoarece jocul beneficiaza de Realizari Steam si poti aduna si Carti de Schimb Steam, ceea ce aduce un nou plus jocului.

242780_screenshots_2013-09-27_00002

Grafica si sunet

Phoenix Online Studios au ales sa foloseasca un motor grafic care sa ilustreze jocul ca pe o carte de benzi desenate, lucru care are si aspecte si pozitive si negative. Cu toate ca engine-ul grafic pare simplu, el este destul de complex si ai nevoie de o placa video cu cel putin 512 Mb memorie dedicata sa-l joci decent. Totusi animatiile lasa de dorit. De multe ori imaginile sunt distorsionate si vocea personajelor nu se sincronizeaza cu imaginea.

Sonorul, pe de alta parte, este extraordinar. Dialogurile sunt poate printre cele mai reusite care le-am ascultat in jocuri si muzica de fundal te tine conectat la atmosfera sumbra a jocului, fara sa deranjeze.

242780_screenshots_2013-10-02_00019

Concluzie

Cognition: An Erica Reed Thriller este un joc extraordinar de captivant, care m-a surprins placut si cred ca a reusit sa stabileasca noi standarde in industria „indie”. Este unul dintre cele mai bune jocuri de aventura pe care le-am testat in ultima vreme si a fost o placere sa-l joc. Povestea te tine lipit de monitor, iar atmosfera jocului este excelenta. Nu exceleaza in grafica, dar daca cauti un joc cu „substanta”, nu vei gasi multe altele care se ridica la nivelul acestuia.

NOTE:

[grid_6 class=alpha]Povestea[/grid_6][grid_6 class=omega]10[/grid_6]

[grid_6 class=alpha]Grafica[/grid_6][grid_6 class=omega]7[/grid_6]

[grid_6 class=alpha]Sunet[/grid_6][grid_6 class=omega]10[/grid_6]

[grid_6 class=alpha]Gameplay[/grid_6][grid_6 class=omega]9[/grid_6]

Total: 9

editor's pick

 

 

Lasa un comentariu
Enermax Squa RGB
%d blogeri au apreciat:
Sari la bara de unelte