Register
Or


A password will be e-mailed to you.
Enermax Squa RGB

Colony Survival este un RTS de tip first-person dezvoltat de Pipliz, o echipă formată din doi oameni. Aceștia mi-au oferit ocazia să încerc acest joc, deoarece am auzit numai lucruri bune și s-a afltat în trendings pe Steam, și bineînțeles că m-a făcut curios. Jocul a apărut pe Steam pe data de 16 iunie în acest an, dar încă se află în Early Acces.

Gameplay

Pentru a începe, trebuie să îți alegi terenul perfect și să te gândești foarte bine unde vrei să îți poziționezi colonia. Cum îți marchezi terenul? Pui un steag, iar acel teritoriu este al tău. Am observat că inventarul este mai deosebit față de alte jocuri. Adică nu ai un inventar persoanal, este unul pentru toată cetatea, unde toți coloniștii îl pot folosi. Ca de exemplu: dacă tu ai în inventar semințe pentru a plantă floarea soarelui și pui un fermier să planteze cu ține, folosiți amândoi din aceleași resurse. Dacă le scoți din acel inventar, coloniștii nu le mai pot folosi. Pentru a crafta, trebuie să tragi în bară, toate resursele pe care le-ar folosi obiectul craftat pentru a putea duce operațiunea la final, dacă le ți în invenar, nu vei putea face asta. La început mi-a părut un joc simplu, dar e destul de complex.

Colony Survival

Scopul jocului este să îți faci un regat cât mai mare și cât mai atrăgător. Cu cât construiești mai mult, cu atât vei putea avea mai mulți coloniști. Acestora le poți da diferite slujbe, cum ar fi fermier, pădurar sau miner. Un colonist poate avea o singură slujbă, nu mai multe. Dar trebuie să fi atent câți coloniști ai, deoarece cu cât ai mai mulți oameni, noaptea vor veni wave-uri mai mari de zombi. Eu am încercat să-mi fac o cetate cât mai mare, folosind foarte puțin oameni pentru a putea rezista împotriva invaziilor. Este o metodă mai grea, dar eficientă. Un fapt ciudat este că doar trebuie să pui o ,,teacă” cu săgeți și să ai un colonist fără slujbă, iar el automat se va duce acolo și își va lua rolul de paznic.

Colony Survival

Durează ceva timp până îți construiești o cetate așa cum trebuie, deoarece ai nevoie de multe resurse, dar jocul este făcut în așa fel, să zic, încât nu ai cum să te plictisești. Cu cât sapi mai adânc cu atât dai de mai multe resurse, până ajungi la minereuri care sunt nelimitate, poți să colectezi câte vrei tu. Zombi vin încă din prima noapte, dar sunt foarte slăbi, cu o singură săgeată îi omori, dar când vin mai mulți, situația se schimbă, deoarece nu toți sătenii se apăra, și dacă nu îți faci o construcție solidă și nu pui oameni să se ocupe de protecție, zombi vor învinge.

Colony Survival

Grafică și sunet

Colony Survival are grafică asemănătoare cu Minecraft, doar că mult mai bună și detaliată, culorile sunt atrăgătoare, este o plăcere să privești acest joc. Și coloana sonoră este bună, sunetul scos atunci când sapi nu devine stresant deloc, nu există sunete care să te enerveze.

Colony Survival

Concluzie

Jocul este unul cu un mare potențial și deși eu în general nu sunt atras de jocuri ,,pixelate” acesta a fost grozav, chiar mi-a făcut plăcere să-l joc. Colony Survival este disponibil pe Steam pentru 19,99$. Momentan se află în Early Acces, este grozav și își merită fiecare cent.

 

Lasa un comentariu
%d blogeri au apreciat: