Asrock

Crush Your Enemies Review
Poveste8
Gameplay9
Grafică8.5
Sunet8.5
Multiplayer6
8Scor
Reader Rating: (4 Votes)
8.3

Ai vrut vreodată să fii căpetenia unui trib de barbari sau ai prea mulți dușmani și vrei să îi distrugi? Ei bine poți face asta virtual în Crush Your Enemies.

Crush Your Enemies este un joc indie, de strategie, unde ești liderul unei armate de barbari. O luptă durează între 3-15 minute, dar oferă o experiență plină de strategie și o mulțime de provocări. Acestora le mai adăugăm și o poveste nebunească presărată cu niște umor de barbari.

Creat de Vile Monarch, un studio înființat de doi oameni, Crush Your Enemies s-a lansat în data 13 iulie pe STEAM. Jocul a fost primit destul de bine de comunitate, având recenzii foarte pozitive.

POVESTEA

Jocul nu îți explică foarte bine povestea și o să te trezești conducând o armată de barbari, cu dorința de a cucerii cât mai multe teritorii. Înaintea fiecărei bătălii o să ai parte de niște dialoguri care să iți explice fiecare decizie de a ataca.

O să repeți unele lupte de atâtea ori că o să uiți de ce ați început lupta. Asta nu e neapărat un lucru rău și cu siguranță o să înveți strategii noi.

GAMEPLAY

Ideea de baza e simplă, tu conduci una din cele două armate ce o să se lupte. Lupta e câștigată când omori toți adversarii sau, la unele misiuni, dacă supraviețuiești timpul specificat.

Crush Your Enemies are un gameplay simplificat dar care nu afectează experiența de joc, chiar o îmbunătățește. Controalele principale sunt pe mouse, jocul putând să fie jucat doar cu mouse-ul fără ajutorul tastaturii. Principalele acțiuni pe care poți să le faci sunt selectarea trupelor, selectarea locației în care vrei să ajungă și selectarea numărului de unități pe care să le trimiți. Am apreciat enorm decizia developerilor de a adăuga opțiunea de grăbire sau speed up a jocului, fiind foarte folositoare când se luptă grupuri mari de soldați.

Jocul are o înaintare pe bază de respect, adică pentru fiecare luptă primești între 1-3 capete, acestea având rolul de steluțe în alte jocuri. Pe parcurs o să întâlnești niveluri care necesită un număr mai mare de respect/capete, și o să trebuiască să te întorci să refaci unele niveluri, ăsta e cel mai negativ lucru pe care l-am găsit.

20160728140207_1

Crush Your Enemies nu are nici opțiunea de a-ți selecta dificultatea, așa ca poți să te aștepți la nivele din ce în ce mai grele. Nu e genul de joc pe care să îl joci casual. Dacă nu ai răbdare sau te enervezi ușor poți să stai la un nivel destul de mult.

Jocul are și multiplayer, ceea ce e surprinzător pentru un astfel de joc. Din câte am înțeles e pe mai multe platforme, adică eu pot juca de pe PC contra unui jucător de pe Android sau iOS. Problema e că nu au adăugat niciun bonus sau premiu în multiplayer, câștigând o luptă nu primești nimic. Încă o problemă ar fi că poți să ieși foarte ușor dintr-un meci multiplayer, iar dacă adversarul tău a ieșit în timpul luptei tu nu o să primești victoria.

GRAFICĂ ȘI SUNET

Muzica din Crush Your Enemies m-a impresionat plăcut la început, nu este muzica pe 8 biți la care mă așteptam, e chiar plăcută dar cu timpul devine repetitivă și enervantă.

Dialogurile din joc sunt scrise iar pe fundal se aud mormăieli cu intonații diferite pentru a mima vocea (ex: bla, bla-bla, bla-bla bla). După un timp devin atât de repetitive că o să le dai skip. Din fericire ai opțiunea să le oprești din setări.

dialogue_fullHD_4

Grafica nu e nici ea rea, pentru un studio micuț ca Vile Monarch, eu zic că au făcut o treabă foarte bună. Meniul și ilustrațiile sunt foarte reușite, atât de reușite că m-au convins să îmi schimb fundalul de la Windows cu cea de mai jos.

wallpaper crush

 CONCLUZIE

Crush Your Enemies este unul din cele mai bune jocuri de strategie pe care le-am jucat în ultima perioadă. Îmbină perfect strategia cu umorul și pofta de cucerire. Chiar dacă nu ești un fan al jocurilor de strategie dar îți place acțiunea și aventura sigur o să îți placă și acest joc.

Lasa un comentariu
%d blogeri au apreciat:
Sari la bara de unelte