CS:GO Lounge, unul dintre cele mai populare site-uri de jocuri de noroc cu skinuri din Counter-Strike: Global Offensive, a anunțat pe 16 august încheierea pariurilor pe site.

Site-ul și-a postat anunțul prin intermediul Facebook: „Astăzi anunțăm că vom închide funcționalitatea de pariere cu obiecte virtuale, cu efect imediat. Depozitarea skinurilor și a obiectelor virtuale pentru a face pariuri nu mai este posibilă.”

CS:GO Lounge a fost unul dintre zecile de site-uri care permiteau jucătorilor de CS:GO să efectueze pariuri online – fie pe rezultatul meciurilor între jucători profesioniști, fie pe jocuri de noroc – folosindu-se de skinurile primite, cumpărate sau date la schimb, din shooterul popular creat de VALVE.

Lounge

Dar recenta represiune asupra jocurilor de noroc cu skinuri, la care luau parte minori, începe să pună capăt unei afaceri profitabile. Luna precedentă, Valve a anunțat că va trimite scrisori de avertizare către siturile de pariuri.

„Vom începe să trimitem înștiințări către site-uri, cerând încheierea operațiunilor prin Steam”, spuse Erik Johnson de la Valve, într-o declarație publicată pe 13 iulie. „Utilizatorii ar trebui să ia acest lucru în considerare atunci când își gestionează inventarul de obiecte din joc și când efectuează schimburi”.

„CS:GO Lounge, care mai conduce o afacere de comerț cu skinuri, a răspuns susținând că activitățile sale nu pot fi considerate jocuri de noroc deoarece „Obiectele virtuale în CS:GO nu au o valoare monetară” și că „Interacțiunea comunității cu obiectele virtuale este doar pentru divertisment, fără vreun interes pentru profit”. Cu toate acestea, site-ul și-a făcut publică intenția de a obține o licență oficială pentru jocuri de noroc.

Scandalul implicând pariurile cu skinuri a fost exacerbat de către youtuberi și gameri profesioniști, care au condus sau au fost plătiți să facă reclamă la diferite site-uri de pariuri, fără a-și dezvălui interesul propriu.

Dar în declarația recentă, ambele site-uri, CS:GO Lounge și Dota2Lounge, s-au retras din peisaj, privind jocurile de noroc. „Lounge va continua drept o platformă de divertisment esports și de informare, cu noi caracteristici având să fie lansate foarte curând”.

Încă nu este în totalitate clar modul în care această încetare va afecta jucătorii care și-au depozitat skinurile în Lounge. „În acest moment lucrăm la o soluție pentru retragerea obiectelor, vă rugăm să rămâneți pe fază pentru o actualizare pe această temă”.

Lasa un comentariu
Enermax Starryfort SF30
%d blogeri au apreciat:
Sari la bara de unelte