Cypress Inheritance: The Beginning Review
Povestea7.5
Gameplay5.5
Grafica5
Raport Pret/Calitate3
5.3Overall Score
Reader Rating: (0 Votes)
0.0

Cypress_Inheritance_logo

 

Cypress Inheritance: The Beginning este un joc de tip RPG, primul produs al celor de la Cypress Inheritance, care se anunta a fi un titlu realist si revolutionar.

[bd_youtube id=fdJf5OBFfx4 ]

Povestea

Vei afla ca bunicul tau, Alfred Cypress, pe care nu l-ai cunoscut de loc, a fost declarat disparut. Acesta era un geniu in electronica, care si-a personalizat casa si birourile aflate in jurul lumii, cu un soft controlat de o inteligenta artificiala. Odata cu disparitia batranului, programul a devenit paranoic si incearca sa apere bunurile stapanului.

ss_c626933c5aab1bbc2f7f5e2664296107b16f9209.600x338

Aventura incepe pe o insula misterioasa, Cypress Island, pe care va trebui sa o explorezi, folosind tehnologia pusa la dispozitia ta pentru a gasi documentele necesare pentru a pune cap la cap informatile care vor duce la gasirea bunicului. Problema este ca ai 72 de ore la dispozitie sa rezolvi misterul. Va trebui sa alegi strategia potrivita, sa fi prudent, sa ai rabdare si sa fi puternic in indeplinirea obiectivelor.

pc-cave1

Gameplay

Personajul principal iti este prezentat ca Lorna Ritten, care afla ca este adoptata si va trebui sa rezolve misterul disparitiei bunicului sau pentru a-si descoperi identitatea. Jocul este unul de tip actiune/RPG, iar actiunea se desfasoara liniar, intr-un ciclu ziua/noapte.

pc-island-control-center

Jocul este un single-player 3D, folosind Unreal Engine ca si motor grafic. Alegerea este una ciudata, din punctul meu de vedere, caci engine-ul este unul destul de vechi si nu am mai vazut jocuri recente care sa-l foloseasca. Cu toate acestea, Cypress Inheritance: The Beginning are cerinte hardware extrem de mari, iar pentru a-l rula decent ai nevoie de un sistem destul de puternic. Din pacate, eu am avut probleme cu el, nu neaparat din cauza cerintelor ridicate, ci mai ales din cauza unor bug-uri care te impiedica sa inaintezi in joc in anumite momente. Am avut probleme chiar de la prima misiune cand am ramas blocat intr-o barca si a trebuit sa repornesc jocul pentru a continua.

pc-island-dock-alt

Lasand la o parte aceste erori, Cypress Inheritance: The Beginning te solicita destul de mult, pentru ca va trebui sa adopti un stil de joc lent, in care trebuie sa te feresti de adversari, sa inaintezi in liniste si sa-ti duci misiunea la indeplinire fara a fi observat. Jocul are elemente similare cu clasicul Thief, insa este plasat intr-un mediu open-world, care se dovedeste a fi destul de incalcit totusi. Exista probleme insa in toate aspectele jocului, de multe ori modelele creaza probleme si chiar daca esti ascuns, adversarul te vede. Tehnologia pe care o ai la dispozitie e de multe ori greu de utilizat si da si rateuri cateodata.

pc-island-uphill

Este pacat, pentru ca povestea este buna, insa adaptarea pe engine-ul grafic creaza probleme deranjante.

pc-lrg-dock

Grafica si sunet

Avand in vedere ca Cypress Inheritance: The Beginning foloseste motorul grafic Unreal Engine, grafica este specifica jocurilor de prin 2008, mai degraba. Nu pot sa zic ca arata rau, dar pentru ce elemente grafice avem in joc, cerintele de sistem sunt indecent de mari. In plus, bugurile sunt la ordinea zilei si iti strica mult din experienta. Sunetul si el pare invechit, poate mai invechit decat grafica, parand parca mai asemanator cu unul specific jocurilor din anii ’90.

Island_Outpost_01

Concluzie

Cypress Inheritance: The Beginning are o poveste buna, care din pacate nu este sustinuta de un gameplay reusit, si asta din cauza cerintelor mari de sistem, nejustificate din cate vedem in joc si de o adaptare nefericita. Producatorii si-au propus sa organizeze jocul in 3 capitole, primele 2 fiind deja disponibile, insa parerea mea este ca ar trebui sa regandeasca motorul grafic, mai degraba, si abia mai apo isa se gandeasca la continut nou pentru acest joc.

Lasa un comentariu
Asrock
%d blogeri au apreciat:
Sari la bara de unelte