Dangerous Driving Review - Ce e asta?!
Gameplay2
Grafică5
Sunet0.1
2.4Scor
Reader Rating: (0 Votes)
0.0

Dangerous Driving a fost lansat cu surle și trâmbițe, fiind prezentat ca o continuare a seriei Burnout și fiind creat de aceeași echipă de la Criterion Games mă așteptam să găsesc în sfârșit un joc racing interesant anul acesta cu care să-mi umplu timpul. Din păcate am dat de un joc deghizat în grafică drăguță dar cu probleme la toate capitolele, de la control, optimizare, gameplay, până la probleme legate de construcția jocului în sine. Am să încerc să vă explic în cele ce urmează.

Dangerous Driving este un joc de curse de tip arcade, cu un singur stil de joc, împărțit pe 6 clase de mașini cu aproximativ 10 curse în fiecare dintre ele. Mașinile nu au licență și sunt copii destul de proaste ale unor modele existente, iar decalurile de pe ele sunt din nou copii ale logourilor unor firme cunoscute, cu textul puțin schimbat. După mine, dacă cineva se sesizează ar putea să îi atace pe noua lege a copyrightului, dar nah, cine suntem noi să ne dăm cu părerea? Pe lângă design, singura diferență între mașini e viteza maximă la care pot rula, în rest totul este identic, de la condus, la control, la derapaje. un jeep va lua absolut toate curbele la fel ca o mașină de Formula 1, singura diferență fiind viteza cu care se mișcă traseul pe lângă tine. Cursele par identice de la o clasă la alta, nu se simte nimic nou și ai exact aceeași experiență cu orice mașină ai juca.

Cursele sunt șterse și monotone, iar producătorii au încercat să bage elemente din alte jocuri prin Dangerous Driving ca să îl facă mai interesant. un exemplu e alternanța anotimpurilor din Forza horizon 4 sau tipurile de accidente ușoare din ultimul NFS. Problema e că toate acestea sunt implementate total aiurea. Anotimpul se schimbă în timpul cursei, de la toamnă la iarnă, de exemplu, dar condusul nu se modifică odată cu condițiile meteo și dacă faci mai multe ture de circuit, jumătate e în toamnă, jumătate în iarnă, diferența e doar în grafică. ,mai mult, încă din primele curse dai de aceste modificări ș ide probleme majore legate de grafică și texturi. texturile sunt mai mari decât apar în animație, în unele cazuri și dacă treci foarte aproape de o altă mașină s-ar putea să te trezești că de fapt ai lovit-o și să-ți dea animație de accident. La schimbarea de anotimp (vizual), dacă nu iei primele curbe pe mijlocul drumului s-ar putea să ai surprize să te lovești de parapet pentru că cel din iarnă este deplasat înspre stânga, față de cel din toamnă.

Controlul mașinii este și el la „înălțime”. Frâna nu are nici un fel de efect, iar ca să iei curbele trebuie de fapt să dai NOS și să te freci de parapeți, asta dacă nu vrei să frânezi excesiv și, crede-mă, nu vrei lucrul ăsta pentru că la prima frână ești depășit de toți adversarii. Adversarii sunt concepuți astfel încât să ruleze la viteză maximă pe absolut toate porțiunile și să nu se lovească între ei sau cu traficul care vine din față. Dacă tu îi atingi, și numai puțin, îi trimiți în decor, fără ca mașina ta să pățească nimic, în timp ce tu dacă doar te-ai frecat de o altă mașină din trafic vei provoca accident. Dacă provoci un accident, adversarul este respawn-at în cursă într-o secundă, exact în spatele tău. Dacă tu ai accident pierzi câteva secunde și de pe primul loc te trezești pe 5-6 fără ca măcar să vezi unde sunt adversarii. Mai mult, jocul nu are minimap, opțiuni pentru HUD să-ți pui o oglindă retrovizoare sau altceva. Nu au nici opțiuni grafice să controlezi luminile sau efectele, ci doar niște setări generice care te ajută să stabilești elementele generale de grafică. Dacă tot am vorbit de meniuri trebuie să spun că ai două butoane care îți permit să schimbi muzica, care de fapt este formată dintr-o singură melodie care cântă doar când ești în meniu, iar în joc nu ai muzică de loc. teoretic poți folosi Spotify, dacă ai cont premium ,dar așa poți asculta și în altă fereastră în Windows.

Tot la capitolul grafică, jocul are niște probleme importante, din punctul meu de vedere. La fiecare „loading screen” rezoluția se schimbă, iar dacă ești în mod Windowed, jocul trece în modul de fereastră „restore” sau zoom și trebuie să îi dai tu maximize când pornește cursa în sine. Sincer, astfel de probleme am văzut doar la jocurile pentru mobile jucate pe PC sau la cele testate în emulatoare sau la jocuri gratuite sau foarte ieftine, și nicidecum la un joc de 30 euro, care se vrea premium. Jocul nici nu oferă nici un alt mod de joc decât acest arcade. nu ai niveluri de dificultate, nu ai un free run să încerci traseele, nu ai multiplayer, nu ai nimic! Asphalt 9 este mult peste Dangerous Driving dacă este să comparăm. Aveți aici un video din minunăția asta de joc:

Lasa un comentariu
Enermax Starryfort SF30
%d blogeri au apreciat:
Sari la bara de unelte